ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ο Π. Κουρουμπλής για την αναμόρφωση των ΟΤΑ

Κακόπιστος όποιος δεν συνεργαστεί στο Πολυνομοσχέδιο για την Τ.Α.
 Θα είναι, πραγματικά, κακόπιστος όποιος δεν συστρατευτεί!
 
Ο Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλής παραβρέθηκε σήμερα στην ημερίδα της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), με θέμα την «Αναμόρφωση του ελεγκτικού συστήματος των ΟΤΑ και των αιρετών», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 
 
Στην ημερίδα παρόντες ήταν η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Φλωρεντία Καλδή, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ. Ηρακλής Γκότσης, ο πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α. (Ένωσης Δημάρχων Αττικής) κ. Παύλος Καμάρας, ο πρόεδρος της Ε.Α.Α. (Ενωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής) και Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, δήμαρχοι και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής.

Ο κ. Κουρουμπλής κατά την τοποθέτησή του είπε μεταξύ άλλων:

«Με αφορμή τη σημερινή σας ημερίδα και τη συνύπαρξη φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής, εκείνο που θέλω να προτάξω είναι η αξία της συλλογικότητας και της συνεργασίας. 

Σε εποχές που ο ατομοκεντρισμός έχει πνίξει την έννοια του ‘’εμείς’’, το κέρδος που προκύπτει από τέτοιες πρωτοβουλίες, είναι μεγάλο.

Το ‘’κλειδί’’ προκειμένου να ανταποκριθούμε όλοι στα κρίσιμα και μεγάλα καλέσματα των ημερών, είναι ο διάλογος και η καλόπιστη συνεργασία με βάθρο την αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Τα τελευταία 40 χρόνια, αναμφίβολα έγιναν από όλες τις κυβερνήσεις, προσπάθειες που πήγαν μπροστά την Αυτοδιοίκηση.

Σήμερα, είναι μια κομβική στιγμή όπου η επαναθεσμοποίηση του κράτους συνιστά επιτακτική ανάγκη για την ισόρροπη ανάπτυξη χωρίς λογικές αποκλεισμούς και για την πλήρη εδραίωση της έννοιας της ισοπολιτείας σε όλη τη χώρα.

Η πρώτη σοβαρή πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση είναι το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάζουμε με τρόπο αθόρυβο και μετριοπαθή, με σκοπό την επίλυση πλειάδας καθημερινών προβλημάτων της Δημοτικής Αρχής και κατ’ επέκταση του πολίτη.

Είχαμε την τόλμη, πριν το δώσουμε στην διαβούλευση, να το δώσουμε στους θεσμικούς εταίρους.

Καλέσαμε και καλούμε όλες τις πλευρές να συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός σχεδίου νόμου που θα λύνει προβλήματα. Θα είναι, πραγματικά, κακόπιστος όποιος δεν συστρατευτεί σ’ αυτή την προσπάθεια και παραμείνει εγκλωβισμένος σε στεγανά.

Συμπεριλάβαμε όλες τις προτάσεις που εμείς οι ίδιοι ζητήσαμε από τους θεσμούς της Τ. Α., ακόμα και από δημάρχους, μεμονωμένα.

Ελπίζουμε, τώρα, κατά τη διαβούλευση, να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο αυτό το σχέδιο προς χάριν μιας πιο εύκολης καθημερινότητας του πολίτη.

Η επιτροπή για την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης, θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέσα στο 2016. Πρέπει να συμβάλουν όλοι στο να έχει τις λιγότερες, κατά το δυνατόν, αδυναμίες.

Στο να επιτύχει ριζικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης του κράτους. Στο να αντλεί η Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα από το κράτος να επιλύει ή να απλοποιεί τα προβλήματα του πολίτη στον τόπο του.

Δίνουμε έμφαση στην αυτονομία και την ουσιαστική δημοσιονομική αποκατάσταση.

Αποκέντρωση σημαίνει σταδιακή, αλλά σταθερή οικονομική αποκατάσταση. Λιγότερο γραφειοκρατικό σύστημα.

Δίνουμε έμφαση στην διαλειτουργικότητα του δημοσίου μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ξεκινάμε την ερχόμενη εβδομάδα, μια σχεδιασμένη και στοχευμένη διαδικασία καταπολέμησης της πολυνομίας, με την Εθνική Επιτροπή για την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: