ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Κ. Σπαρτινός: Το μέλλον Μεσογείου αφορά τους λαούς της



Και από αυτούς θα πρέπει να σχεδιαστεί»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός, συμμετείχε και τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Ένωσης για τη Μεσόγειο, η οποία έγινε στην Ταγγέρη στις 28-29 Μαΐου. Η Ολομέλεια, είχε ως κεντρικό άξονα συζήτησης δράσεις και βήματα που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.


Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Σπαρτινός τόνισε πως για του Έλληνες η Μεσόγειος υπήρξε πάντα μια θάλασσα που ενώνει και δε βάζει φραγμούς ανάμεσα στους λαούς και τους πολιτισμούς της Αφρικής, της Ασίας και της Ευρώπης.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η αστάθεια, οι πόλεμοι και η βία στην περιοχή συνεχίζονται και απαιτούν μια ανανεωμένη διεθνή δέσμευση για τον τερματισμό της κρίσης και της τρομοκρατίας, η οποία δεν πρέπει να συνδέεται με καμία θρησκεία, εθνικότητα και κανένα πολιτισμό. Η προώθηση του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την εναλλακτική στη βία.

Υπογράμμισε ότι μεταξύ των μελών της Ένωσης για τη Μεσόγειο υπάρχουν δείγματα αλληλεγγύης και σημαντικών προσπαθειών για τη φιλοξενία προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Απαιτούνται όμως περισσότερες προσπάθειες από τις χώρες της περιοχής και την ΕΕ, η οποία ως σύνολο πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα, ενώ ελάχιστα κράτη-μέλη της – μεταξύ των οποίων η Ελλάδα- συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

Στάθηκε επίσης στη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, οι οποίες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόσθετων μεταναστευτικών ροών. Αναφέρθηκε στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, καθώς και την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών και κάλεσε για τη συνεργασία όλων με σκοπό την εφαρμογή τους.

Κατέληξε με την υπενθύμιση ότι δεν υπάρχουν μοναχικές λύσεις. Ούτε για την προσφυγική κρίση, ούτε για την κλιματική αλλαγή, ούτε για την οικονομική ανάπτυξη. Όλοι μαζί οι λαοί της Μεσογείου, πρέπει να εργαστούμε για το μέλλον της «θάλασσάς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: