ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Β. Κορκίδης: Αναδεικνύουμε την παραδοσιακή αγορά

Εγκαινιάζεται το Patras Open Mall  


Στην Πάτρα θα βρεθεί αύριο Σάββατο 4-6-2016 ο Πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης προκειμένου να μιλήσει στην εκδήλωση εγκαινίων του Open Mall της πόλης.

Με αφορμή την επίσκεψή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο κ. Κορκίδης μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» και στην εκπομπή «Ποντάρω Κόκκινο» με τους Ηλία Κυριακόπουλο και Θάνο Χριστακόπουλο. Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του που η ιδέα των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, μετά από πάρα πολλά χρόνια, υλοποιείται πλέον σε 4 πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Πάτρα.

«Αυτό που κάνουμε είναι να αναδεικνύουμε αυτά που έχει η κάθε πόλη, το κέντρο της πόλης, η παραδοσιακής της αγορά και να δημιουργούμε έτσι την αίσθηση ενός  Mall το οποίο είναι όμως ανοικτό, αυτό που θέλουν οι επισκέπτες να μην κλείνονται σε τσιμεντένια κλουβιά αλλά να περπατούν στις πόλεις μας, έχοντας την ίδια ασφάλεια και τις ίδιες παροχές με ένα εμπορικό κέντρο. Ελπίζω ότι θα αναπτυχθεί σε όλες τις πόλεις της χώρας. Θα υπάρχει μια συνέργεια, μια συνεργασία κάθε μορφής επιχείρησης μέσα στο Mall, από εμπορικό κατάστημα, μέχρι καφετέριες, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία κ.α.», σημείωσε ο κ. Κορκίδης.

Αναφορικά τώρα στο πώς θα λειτουργούν αυτά τα Open Mall και πώς μπορούν να βγουν κερδισμένοι, τόσο οι ίδιοι οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ συμπλήρωσε: «Θα έχουν μια σύνδεση μέσω καρτών και συνήθως όχι μέσω νέων καρτών, αλλά αυτών που εκδίδουν οι Τράπεζες με μπόνους που είναι ένα κίνητρο για τον καταναλωτή. Θα επικοινωνούν τις προσφορές ή τις ενέργειες που κάνουν από κοινού, με αποτέλεσμα το κόστος να μειώνεται και σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία ώστε να γίνουν βιοκλιματικά και να βελτιώσουν, απορροφώντας κονδύλια, τις συνθήκες των πόλεων. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος όλων γιατί αφενός μπορούν να ενοικιαστούν τα ξενοίκιαστα μαγαζιά, αφετέρου θα φωτιστεί το κέντρο της πόλης και βεβαίως αυτό ανεβάζει την αξία και τα έσοδα της δημοτικής Αρχής.»

Αναφερόμενος παράλληλα στα λουκέτα στην αγορά και στο γεγονός ότι π.χ. σχετική έρευνα της ΕΣΕΕ δείχνει ότι στο κέντρο της Πάτρας το ποσοστό των λουκέτων έχουν μειωθεί και από 24,2% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014 έπεσαν στο 22,4% τον περασμένο Μάρτιο, υπογράμμισε: «Υπάρχουν 15.500 διαγραφές επιχειρήσεων και 12.500 εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο το οποίο όμως δεν καταγράφει σε πραγματικό χρόνο εγγραφές-διαγραφές. Στην Ελλάδα πιο εύκολα ανοίγεις μια επιχείρηση παρά την κλείνεις. Δεν είναι το κατέβασμα των ρολών , το κλείσιμο μιας επιχείρησης. Πρέπει να διεκπεραιώσεις πολλές υποχρεώσεις.

Το ανησυχητικό δεν είναι οι μείον 3.000 επιχειρήσεις γιατί πολλές από αυτές μπορεί από Α.Ε. ή Ομόρρυθμες να έγιναν Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία. Η νέα μόδα στις εγγραφές είναι η μετατροπή του νομικού τους πλαισίου σε Ι.Κ.Ε.. Το ανησυχητικό είναι ότι πέρυσι είχαμε περίπου 15.000 νέες επιχειρήσεις, το 2014 είχαμε 18.000, και το 2013 είχαμε 20.000. Είναι αυτή η αρνητική ροή που μας ανησυχεί, όλα τα άλλα εξηγούνται. Θέλουμε να είναι θετικό το πρόσημο χρειαζόμαστε επιχειρήσεις για να δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης».

Επίσης ο κ. Κορκίδης μίλησε και για το επιχειρηματικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια,  για τις πρόσφατες αυξήσεις του ΦΠΑ καθώς και για τα εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιστροφή της κατάστασης: «Υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Σαφέστατα η υπερφορολόγηση , η αύξηση των λειτουργικών μας εξόδων και ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που δεν είναι σωστό, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Γι’ αυτό και βλέπουμε μια απροθυμία της τάξης του 19-20% στα νέα παιδιά  ν’ ανοίξουν κάθε χρόνο επιχειρήσεις. Αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε. Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι καλά αλλά είναι για αναπτυξιακά σχέδια, εδώ πρέπει να σταθεροποιηθεί η αγορά. Τι χρειάζεται η αγορά; Ρευστότητα, κατανάλωση και βεβαίως  αυξημένο τζίρο. Όταν μειώνουμε μισθούς και συντάξεις, μειώνουμε την αγοραστική δύναμη των πελατών μας.»

Τέλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το μέλλον του εμπορίου και την «εισβολή» των ηλεκτρονικών καταστημάτων στη ζωή των Ελλήνων καταναλωτών ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε: «Παρακολουθούμε το ηλεκτρονικό εμπόριο τα τελευταία 3 χρόνια, είναι η εξέλιξη, η επέκταση του παραδοσιακού εμπορίου. Πάρα πολλές επιχειρήσεις, ξεκινώντας από ένα παραδοσιακό κατάστημα, ξεκίνησαν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Πήγε εξαιρετικά, πολύ καλύτερα από την φυσική τους έδρα, όταν όμως εδραιώθηκαν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, ανέπτυξαν μεγαλύτερο δίκτυο εμπορικών καταστημάτων και σε άλλες πόλεις. Έχω συγκεκριμένα παραδείγματα οπότε θεωρώ ότι είναι ένα στάδιο που σου δίνει μια ώθηση μπορεί να γίνει με μικρό κεφάλαιο, αλλά πάντα ξαναγυρίζεις στο παραδοσιακό εμπόριο. Δίνει άλλη ασφάλεια η φυσική έδρα, ακόμα και στον καταναλωτή. Όταν αγοράζει ηλεκτρονικά κάτι ξέρει ότι υπάρχει μια έδρα αυτού που του το πούλησε και μπορεί να το επιστρέψει, να διαμαρτυρηθεί κ.α. ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν βρίσκεται εύκολα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: