ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αναπάντεχη έκπληξη, 51,3% η έξοδος Βρετανίας από ΕΕ

Σύμφωνα με ιδιωτικό γκάλοπ για λογαριασμό του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, το ποσοστό υπέρ του Brexit άγγιζε το 52%, ενώ εκείνο του Remain το 48%.



Ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ ελπίζει σε Brexit και ζητά παραίτηση Κάμερον



Στις 06.00 το πρωί, ώρα Ελλάδος, ο επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών Νάιτζελ Φάρατζ, σε ομιλία του σε υποστηρικτές του, είπε ότι σύμφωνα με τις προβολές κερδίζει το Brexit, χαρακτηρίζοντας τη νίκη αυτή «ημέρα ανεξαρτησίας» για το Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι φάνηκαν τα αποτελέσματα της εκστρατείας των ευρωσκεπτικιστών, παρόλο που ίδιος ο Φάρατζ έδειξε συγκρατημένος, ως προς την επικράτησή της, δηλώνοντας νωρίτερα: «Ακόμη κι αν χάσουμε τη μάχη απόψε θα κερδίσουμε τον πόλεμο». Τελικά και την μάχη παίρνει και τον πόλεμο κερδίζει!

Ήταν η ώρα που η καταμέτρηση ψήφων έγερνε το αποτέλεσμα οριστικά -κατά πάσα πιθανότητα- υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ με 51,3%, ενώ η παραμονή της, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες φάνταζε, κατασκευασμένα όπως αποδεικνύεται, με 52% - 48%, σύμφωνα με όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, κάτι που ενστερνίζονταν και τα πρακτορεία στοιχημάτων, αλλά και όσοι μιλούσαν για πανικό των Βρετανών, ενόψει εξόδου της χώρας, που τους οδηγούσαν σε δήθεν αγορά ευρώ με την χούφτα! 

Ακόμη και οι έντεχνες απειλές Γιούγκερ περί ενδεχόμενου Brexit, που δεν θα είχε αναστροφή, έπεσαν στο κενό. Παρόμοιες απειλές είχε εκφράσει και πέρυσι απέναντι στους Ελληνες κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Και από λύκος που ήταν εμφανίστηκε φέτος αμνός υπέρ Ελλάδας, αλλά ακάλυπτος από προβιά αμνού εναντίον των Βρετανών. Και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες αντέδρασαν και δικαίως έπραξαν!  

Στην περίπτωση δε, του βρετανικού ζητήματος, αυτό συσχετίστηκε με το ελληνικό κια το τουρκικό από την πλευρά των δεξιών ευρωσκεπτικιστών, καθώς ο Φάρατζ αναφέρθηκε στην δεύτερη αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ως τα επόμενα προβλήματα της Ε.Ε.

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού ευρωσκεπτικιστικού
Ukip δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον οφείλει να παραιτηθεί.

Με αυτά ο Φάρατζ ζήτησε την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον εάν τελικά η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου, όπως διαγράφεται. Και δήλωσε ότι η 23η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα ανεξαρτησίας για την χώρα.  «Τώρα τολμώ να ονειρεύομαι ότι ξημερώνει σε μια ανεξάρτητη Βρετανία», έγραψε στο Twitter ο Νάιτζελ Φάρατζ. 

Πάντως, η νύχτα των αποτελεσμάτων δεν άρχισε καλά για το στρατόπεδο του Brexit με τις προβλέψεις κάποιων δημοσκοπήσεων να δίνουν προβάδισμα στο Bremain, γεγονός που επηρέασε και τον Φάρατζ, σε σημείο του  να δηλώσει ότι  «φαίνεται ότι η Παραμονή έχει προβάδισμα».

Περίπου μιάμιση ώρα μετά από αντιφατικές  διαρροές, περί ενδεχόμενης ή όχι επικράτησης της παραμονής, λίγο πριν γύρει η πλάστιγγα, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί ενώπιον των δημοσιογράφων ο ίδιος ο Νάιτζελ Φάρατζ.
 
«Το γονίδιο του ευρωσκεπτικισμού υπάρχει. Ο πόλεμος δεν έχει κριθεί. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας», είπε ο επικεφαλής του αντιευρωπαϊκού κόμματος Ukip, αναφέροντας μάλιστα την δεύτερη αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ως τα επόμενα προβλήματα της Ε.Ε. 

«Δεν λέω ότι έχουμε χάσει αλλά λέω ότι είμαστε πολύ κοντά στο αποτέλεσμα. Αν παραμείνουμε στην Ενωση είμαστε καταδικασμένοι και η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε ο κ. Φάρατζ και κατέληξε: 

«Η εκστρατεία μας ήταν επιτυχημένη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Κάναμε τους αντιπάλλους μας να φοβηθούν. Ακόμη κι αν χάσουμε τη μάχη απόψε θα κερδίσουμε τον πόλεμο».  

Η καταμέτρηση ξεκίνησε αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, κάθε ένα από τα 382 τοπικά κέντρα καταμέτρησης των ψήφων ανακοινώνει τα αποτελέσματά του.

Το πρώτο αποτέλεσμα ήρθε περί τις 01:35 (ώρα Ελλάδος) από το Γιβραλτάρ, στο οποίο η συμμετοχή ανήλθε στο 84%, σύμφωνα με το
BBC. Εκεί, επί συνόλου 20.172 ψήφων, το Bremain έλαβε 19.322 ψήφους και το Brexit μόλις 823.

Η πρώτη δημοσκόπηση έδινε 52% υπέρ παραμονής!

Στην πρώτη δημοσκόπηση, δε, που δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης (δεν διενεργήθηκαν exit polls) και διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov έδωσε ποσοστό 52% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και 48% υπέρ της αποχώρησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εταιρεία YouGov, από το 52% των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, το 8% αποφάσισε την ημέρα του δημοψηφίσματος τι θα ψηφίσει, το 19% περίμενε ότι θα επικρατούσε το Leave, το 75% των ψηφοφόρων ηλικίας 18-24 ετών ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ενώ το 7% των ψηφοφόρων του ευρωσκεπτικιστικού UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, τελικά υποστήριξαν το Remain.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία
Ipsos Mori δίνει ποσοστό 54% στο Bremain και 46% στο Brexit.

Την ίδια ώρα και αντίθετα με τις δύο προαναφερθείσες δημοσκοπήσεις, το δίκτυο
Sky News ανέφερε πως, σύμφωνα με ιδιωτικό γκάλοπ για λογαριασμό του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, το ποσοστό υπέρ του Brexit άγγιζε το 52%, ενώ εκείνο του Remain
το 48%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: