ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Πάτρα: Ποδήλατα πόλης για μείωση των ΙΧ στο κέντρο


 
Την Παρασκευή αύριο 6 Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο, θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμφωνία παραχώρησης των κοινοχρήστων ποδηλάτων που η Περιφέρεια προμηθεύτηκε, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου GIFTZ και θα ενταχθούν σε ένα, ενιαίο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων της πόλης μας.


Επιτέλους οι λάτρεις του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις βόλτες τους έπειτα από πολύμηνη αναμονή.
 
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πατρέων και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, θα μεταβούν στο σταθμό των κοινοχρήστων ποδηλάτων στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα ενημερωθούν και θα παρακολουθήσουν την έναρξη λειτουργίας του συστήματος.
 
Για τη δράση αυτή μίλησε "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7", ο συντονιστής του προγράμματος κ. Τάκης Τριανταφύλλου, «από την επόμενη βδομάδα, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των χρηστών. Θα πρέπει να έρθετε στην ΑΔΕΠ όπου εγγράφεστε ως χρήστης του συστήματος. Χρειάζεται η ταυτότητα και μια απόδειξη ΔΕΚΟ. Έπειτα ο χρήστης παίρνει την προσωπική του κάρτα χρήστη.
 
Με αυτό το σύστημα θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα αυτοκίνητα στο κέντρο. Κάποιος που έχει δουλειές στο κέντρο, μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητό του και να παίρνει το ποδήλατο για το κέντρο.
 
Το ένα πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΔΕΠ και το άλλο η Περιφέρεια. Συνολικά θα κυκλοφορούν 70 ποδήλατο, ενώ οι σταθμοί είναι 13. Αν το πιλοτικό πρόγραμμα πάει καλά, θα αυξήσουμε τη δυναμικότητα.
 
Ο σχεδιασμός μας είναι, αυτή η υπηρεσία να παρέχεται δωρεάν. Θα δούμε στην εξέλιξή του πως θα καλυφθούν τα κόστη συντήρησης για να μην επιβαρυνθεί ο πολίτης.
Υπάρχει περιορισμός χρόνου χρήσης του ποδηλάτου και είναι οι τέσσερις ώρες.

 
Δεν έχουμε ακόμα στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας ποδηλατική κουλτούρα, όχι ως χρήστες μόνο, αλλά και ως οδηγοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: