ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»




"Να πούμε αλήθειες και να βρούμε λύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου. Για ουσιαστικό διάλογο μίλησαν οι ίδιοι αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, αλλά "τις αποφάσεις θα πάρουν οι γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα".

Οι εκπρόσωποι των αγροτών αμέσως μετά την έξοδο τους από το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγαν να αποκαλύψουν οτιδήποτε και περιορίστηκαν να χαρακτηρίσουν τον διάλογο με τον πρωθυπουργό "ουσιαστικό". Επέμειναν να μεταφέρουν τις προτάσεις της κυβέρνησης όπως τις άκουσαν από τον Α. Τσίπρα, στα μπλόκα και εκεί να αποφανθούν γι αυτές και να πάρουν τις όποιες αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε στην εισαγωγική του ομιλία τους αγρότες να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης τονίζοντας ότι «αν δεν ανακτήσουμε τον εθνικό μας πλούτο δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση».

Απευθυνόμενος προς τους αγρότες ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δικές σας προτάσεις και θέσεις, αλλά την ίδια στιγμή και οι δικές σας θέσεις δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υπόψιν το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου και τις δημοσιονομικές συνθήκες».


Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και Σταύρος Αραχωβίτης.



Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, επίσης, ότι αίτημα από την Ένωση Νέων Αγροτών δεν είχε κατατεθεί, αλλά ευχαρίστως θα οριστεί συνάντηση μέσω και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.



Τα αγροτικά μπλόκα που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό:
 

1. ΤΕΜΠΩΝ
2. ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ
3. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
4. ΝΗΣΕΛΙΟΥ
5. ΘΗΒΩΝ
6. ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
7. ΣΚΥΔΡΑΣ
8. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
9. ΗΛΕΙΑΣ
10. ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
11. ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ)
12. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΘΕΡΜΗ
13. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
14. ΔΡΟΥΓΟΥ
15. ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ
16. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
17. ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ
18. ΑΡΝΙΣΣΑΣ
19. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
20. ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ
21. ΟΡΜΕΝΙΟΥ (ΕΒΡΟΥ)
22. ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ (ΕΒΡΟΥ)
23. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
24. ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
25. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ
26. ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ
27. ΑΝΘΙΛΗΣ
28. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ
29. ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
30. ΑΛΥΣΊΔΑ ( ΠΈΛΛΑ )
31. ΚΑΣΤΡΟΥ
32. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ  (ΚΑΒΑΛΑ)
33. ΝΥΜΦΑΙΑΣ  ( ΚΟΜΟΤΗΝΉ )
34. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
35. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ
36. ΓΈΡΑΚΑΡΊΟΥ ( ΑΓΙΑΣ )
37. ΔΟΜΟΚΟΎ
38. ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ
39. ΜΑΡΑΘΙΑΣ
40. ΙΣΘΜΟΥ
41. ΑΙΓΙΟΥ
42. ΔΙΟΔΙΩΝ ΝΕΣΤΑΝΗΣ
43. ΒΟΥΡΒΟΥΡΑ
44. ΛΙΜΝΗΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
45. ΣΚΑΛΑΣ
46. ΒΑΤΙΚΩΝ
47. ΜΟΛΑΩΝ
48. ΣΥΚΙΑΣ
49. ΜΑΡΑΘΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
50. ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
51. ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ
52. ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ ΑΡΤΑΣ


Από Διευθυντής έγινε αγροτοσυνδικαλιστής!

Η κυβέρνηση ήταν αρνητική για τη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία διαλόγου στο Μέγαρο Μαξίμου μόνο για έναν άνθρωπο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανίας Ζάχαρης και τώρα προσέρχεται ως συνδικαλιστής, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: