ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αδιαφορεί για την υγεία δημοτών της Ηλείας ο Πατούλης

Εφιαλτική εικόνα από το κάψιμο των απορριμμάτων στον Πύργο. Φωτογραφία αρχείου περυσινού.
 
Θεωρεί δήθεν ότι  «η ενέργεια αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»!
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με ψήφισμά του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση καταδικάζει ομόφωνα την ενέργεια της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ευάγγελου Καπετάνιου, που αποφάσισε να προφυλάξει τους δημότες του Πύργου από τύφο και να καταθέσει μήνυση κατά του καραδεξιού δήμαρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου και αυτού του Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργου Αποστολάκη, καθώς και κατά των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) των αντίστοιχων ενοτήτων Παναγιώτη Στούπα και Γιώργου Κατσαπίρη, που συναίνεσαν στο να πνιγεί στον τύφο ο λαός του Πύργου και της Ολυμπίας, από τα αδιάθετα απορρίμματα.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θεωρεί ότι, «η ενέργεια αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», και ας γράφει στα παλαιά των υποδημάτων του την υγεία των πολιτ'ών της Ηλείας.

Καλεί «για την άμεση απόσυρση των μηνυτήριων αναφορών» και δηλώνει ότι, «πάγια θέση μας είναι η εξάντληση των διαδικασιών συζήτησης και συναίνεσης». 

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη συζήτηση του θέματος, παρουσία των Δημάρχων Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, αλλά και Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, που τρομοκρατημένοι από την παραπομπή  στον Εισαγγελέα πήγαν για δυμβιβασμό στον συνάδελφο, ανέφερε τα εξής:

«Χτες υπήρξε εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, κ. Καπετάνιου, μια "πρωτότυπη" στα αυτοδιοικητικά χρονικά ενέργεια, η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής: 

Πρώτον, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να ψάχνουμε λύσεις στα αδιέξοδα, στις δικαστικές αίθουσες. Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε και μέσα από εξαντλητικό διάλογο και πνεύμα συνεργασίας, πολύ περισσότερο όταν απειλείται η Δημόσια Υγεία, να βρούμε λύσεις.

Δεύτερον, κανένας γενικός γραμματέας δε μπορεί να χαρακτηρίζει "υπαλλήλους" τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε να καταργεί το αυτοδιοίκητο του θεσμού. 

Τρίτον, επειδή το πρόβλημα με τη διάθεση των απορριμμάτων στον Πύργο, είναι μεγάλο και χρήζει άμεσης παρέμβασης, επειδή μόνο μέσα από τον διάλογο προκύπτουν λύσεις, θεωρούμε ότι το πρώτο βήμα είναι να αποσυρθεί άμεσα η μηνυτήρια αναφορά και να υπάρξει άμεση συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών, για να βρεθεί λύση. Δηλώνουμε δε τη διάθεσή μας ως ΚΕΔΕ, να συμβάλλουμε στην άρση του αδιεξόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: