ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Με 181 ψήφους ο Νίκος Βούτσης νέος Πρόεδρος Βουλής


Με 181 ψήφους εκλέχθηκε ο Νίκος Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής (Video)
Ο Νίκος Βούτσης, φανερά συγκινημένος, στην ομιλία του, περιέγραψε το όραμά του για μια συναινετική και δημιουργική Βουλή.

Οι αντιπρόεδροι που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τάσος Κουράκης, ο Γιώργος Βαρεμένος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου 


Με 181 ψήφους εκλέχθηκε ο Νίκος Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής, σε σύνολο 290 ψηφισάντων. Ευρέθησαν 113 λευκά και 3 άκυρα ψηφοδέλτια.  Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, πραγματοποιείται η τελετή παράδοσης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, απερχόμενης προέδρου της Βουλής και παραλαβής από το νέο προέδρο Ν. Βούτση και στις 1.30 μμ θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων, γραμματέων και κοσμητόρων.

Ο Νίκος Βούτσης, φανερά συγκινημένος, στην ομιλία του, περιέγραψε το όραμά του για μια συναινετική και δημιουργική Βουλή, ένα διαρκές και ζωντανό εργαστήριο νομοθετικής λειτουργίας.

Έθεσε ως στόχο την διεύρυνση του χρόνου  διαβούλευσης, την ανάδειξη των προβληματισμών της κοινωνίας με σκοπό την επίλυσή τους. Ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι διαβουλεύσεις με κοινωνικές συλλογικότητες και φορείς και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του καναλιού της Βουλής με την υποστήριξη και ανάδειξη των δραστηριοτήτων και του ρόλου της Κοινωνίας των Πολιτών.

Αναφέρθηκε και στη μάχη κατά της διαπλοκής και διαφθοράς καθώς και ότι πρέπει να τελειώσουν οι πελατειακές σχέσεις. Επιτακτική ανάγκη της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, υπηρεσία ενός είδους ΚΕΠ της Βουλής για την ενημέρωση των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και το άρθρο 6 το Προεδρείο εκλέγεται από τα μέλη της και απαρτίζεται από τoν Πρόεδρo, επτά Aντιπρoέδρoυς, τρεις Koσμήτoρες και έξι Γραμματείς. Η διαδικασία της εκλογής διεξάγεται στην Ολομέλεια μυστικά με κάλπη.

Ο πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών (151) ενώ για την εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής, απαιτούνται 75 ψήφοι του Σώματος.

Οι αντιπρόεδροι που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τάσος Κουράκης, ο Γιώργος Βαρεμένος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αμέσως μετά την εκλογή του Προεδρείου της Βουλής, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει ξανά για να επιλεγούν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Τη Δευτέρα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων είναι τριήμερη. Ξεκινά τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, η ανάγνωση τους από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Οκτωβρίου, οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές. Την Τετάρτη θα μιλήσουν επί των προγραμματικών δηλώσεων όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής. Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: