Για συμβασιούχους του ΕΑΠ: "Τους έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και μετά θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση"


"Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και το πολεμάμε", δήλωσε από την Πάτρα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία εκπροσ'ωπησε στην Πάτρα την κυβέρνηση κατά  τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις, όπως επίσης και τα "κόκκινα" δάνεια και το ασφαλιστικό. Τόνισε ότι "η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω σε πράγματα που θα πλήξουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα τις πιο ευάλωτες, για αυτό ακριβώς είμαστε σε διαπραγμάτευση και το πολεμάμε".

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τους συμβασιούχους του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι "τους έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και μετά θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση, για να έχουν ένα ανθρώπινο εργασιακό καθεστώς".

Όσον αφορά το εορτασμό της σημερινής ημέρας, η Σία Αναγνωστοπούλου είπε ότι "όπως τότε, έτσι και σήμερα, είμαστε σε μία περίοδο που χρειάζεται μεγάλη αντίσταση για να αντέξουμε και πιστεύω ότι εάν έχουμε αλληλεγγύη ο ένας με τον άλλον, θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά".

"Επίσης θέλω να τονίσω", συνέχισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, "ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο", και όπως πρόσθεσε, "η αντοχή της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από την αλληλεγγύη που θα δείξουμε ο ένας για τον άλλον, η μία τάξη για την άλλη".

Ταυτόχρονα, ευχήθηκε "καλό κουράγιο σε όλους μας και στον λαό που δοκιμάζεται και στην κυβέρνηση".