Θέματα επενδύσεων και εμπορίου βρέθηκαν στο επίκεντρο στις συναντήσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα με τον πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα και με εκπροσώπους του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης.


Η συνάντηση του Δ. Μάρδα με τον πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα Αντρέα Ίκιτς Μπεμ επικεντρώθηκε στην προσέλκυση αυστριακών επενδύσεων στην Ελλάδα και γενικότερα στην περαιτέρω διεύρυνση και ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Νωρίτερα, στη συνάντηση του υφυπουργού με τους εκπροσώπους του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης συζητήθηκαν οι επενδύσεις και δραστηριότητες της Ελλάδα στις αφρικανικές χώρες, αλλά και προτάσεις για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών στο επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δυναμικής των ελληνικών επιχειρήσεων στην αφρικανική αγορά.

Επίσης, έγινε αναφορά στις χώρες που παρουσιάζουν ειδικότερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις, είτε λόγω μεγέθους της αγοράς τους είτε λόγω φιλικότερου θεσμικού περιβάλλοντος προς τις ξένες επενδύσεις.