ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΤτΕ: Καλύτερα από τις προσδοκίες μας τα stress tests




Κατατίθεται το ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών



Αργά το βράδυ της ερχ. Τρίτης ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ θεωρείται πιθανό να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως την Παρασκευή.


Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Στο μεταξύ καλύτερα των προσδοκιών θα είναι τα αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες, που θα ανακοινωθούν το Σάββατο, σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καταφέρουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών όπως αυτές προκύπτουν από το βασικό σενάριο των stress tests. Μία τέτοια εξέλιξη θα απομακρύνει το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολογιούχων.

Η όλη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεακήμερο του Νοεμβρίου. Όπως διευκρίνισε το ίδιο στέλεχος στον υπολογισμό του τελικού ποσού των κεφαλαίων που οφείλει να καλύψει η κάθε τράπεζα θα ληφθούν υπόψιν τα αποτελέσματα των σχεδίων αναδιάρθρωσης που έχουν υποβάλλει τα πιστωτικά ιδρύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: