ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Αχαΐα-Ηλεία τη Δευτέρα ο αν. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης





Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και να δει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στην περιοχή μας, καθώς και για να συζητήσει για διάφορα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.


Αρχικά στις 9.30 το πρωί ο αναπλ. Υπουργός θα βρίσκεται στην Πάτρα και θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα στο γραφείο, ενώ ακολούθως μαζί θα επισκεφθούν τα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία σε Αχαΐα και Ηλεία.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας με τον αναπλ. Υπουργό κ. Μπόλαρη θα συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κάτω Αχαΐα, στην οποία θα λάβουν μέρος οι Δημοτικές Αρχές Δυτικής Αχαΐας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αγροτικές Ενώσεις, ομάδες παραγωγών, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων.


Περιφερειακό Συμβούλιο: Βραβείο για τους μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Θέσπιση βραβείου επαίνου και δαπάνης για την επιβράβευση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καστριτσίου Πατρών και της ομάδας των μαθητών του 7ου ΕΠΑ.Λ-1ο Ε.Κ. Πατρών που διακρίθηκαν και προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με σκοπό την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων και των τεχνών, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Σώμα έλαβε ομόφωνη απόφαση να επιβραβεύσει την σημαντική προσπάθεια των μαθητών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία θα διεξαχθεί στην Ντόχα, στο Κατάρ, από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2015.

«Αυτή η μεγάλη επιτυχία των μαθητών μας προσδίδει σημαντική αξία στην Περιφέρειά μας και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Πρέπει όλοι να πάρουμε παράδειγμα από αυτά τα παιδιά» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Όπως υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος «η προσπάθεια των μαθητών μας πρέπει να βρει τη στήριξη της πολιτείας για την ενθάρρυνσή της και τη συνέχειά της. Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή τους νέους από όλο τον κόσμο με σκοπό  να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά  και τις δεξιότητες τους, να εργασθούν ως ομάδα στην επίλυση προβλημάτων μέσα από την πρόκληση και τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής».

Και συμπλήρωσε ο κ. Αλεξόπουλος: «Εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια των μαθητών και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα καλύψουμε την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καστριτσίου Πατρών, και της ομάδας των μαθητών του 7ου ΕΠΑ.Λ-1ο Ε.Κ. Πατρών, ως θέσπιση βραβείου επαίνου».

Ειδικότερα θα διενεργηθεί δαπάνη μέχρι του ποσού των 3.750 ευρώ (625 ευρώ για κάθε μαθητή x 6 μαθητές), για την επιβράβευση του κάθε μαθητή που αντιστοιχεί στην πληρωμή του αεροπορικού εισιτηρίου του, για να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι:

Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Κάτω Καστριτσίου Πατρών κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Regular Elementary” (πλέον μαθητές Γυμνασίου Κ. Καστριτσίου).

1) Αγγελική Νταλαπέρα
2) Ελπίδα Ρόδη Ροδοπούλου
3) Γεώργιος Γεωργιάδης
Ομάδα 7ου ΕΠΑ.Λ-1ο Ε.Κ. Πατρών κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία “Open High School”
1) Αρβανιτάκης Παναγιώτης
2) Κρίλης Χρήστος
3) Αναστασόπουλος Ζώης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: