Μεγάλη πορεία στον Έβρο για να γκρεμιστεί ο φράχτης, να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο
Η Αστυνομία ενημέρωσε νωρίτερα ότι ο φράχτης του Έβρου βρίσκεται σε ζώνη του στρατού και απαγορεύεται η διέλευση. Και κατά συνέπεια η Αστυνομία δεν θα τους ακολουθήσει μέχρι εκεί!
 
Συμμετείχαν διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα με σύνθημα "Να σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο"


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή διαδηλωτών από όλη την Ελλάδα στην πορεία με σύνθημα "Να σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο, να γκρεμίσουμε τον φράχτη του Έβρου", που διοργάνωσε στις Καστανιές Έβρου το Συντονιστικό Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα.

Οι διαδηλωτές έφθασαν στην περιοχή με λεωφορεία και Ι.Χ. για να δώσουν το παρών στην πορεία.
Γύρω στις 5.30, αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών για να μην παραβιαστεί η "κόκκινη γραμμή" που θεωρείται στρατιωτική περιοχή. Αυτό δεν πτόησε καθόλου τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, οι οποίοι συνέχισαν την πορεία τους μέσα στις Καστανιές.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη της πορείας, η αστυνομία όπως μετέδωσε το alterthess.gr, είχε σταματήσει τα λεωφορεία που μετέφεραν τους διαδηλωτές για να τους ενημερώσει ότι θα τους ακολουθήσει μέχρι τις Καστανιές αλλά και ότι ο φράχτης του Έβρου βρίσκεται σε ζώνη του στρατού και απαγορεύεται η διέλευση.

avgi.gr