ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

"ΠΟΤΕ την Κυριακή" από τους Εμποροϋπαλλήλους

Φωτογραφία αρχείου, στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος στην Πάτρα.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20, Τ.Κ. 26221 ΠΑΤΡΑ, τηλ. 2610-275713, e-mail: seypatras@gmail.com
ΠΑΤΡΑ 29-10-2015

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

1η Νοέμβρη – Ημέρα Κυριακή
Πάλι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, πάλι και οι εμποροϋπάλληλοι στους δρόμους.
Όσο αυτοί επιμένουν στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, άλλο τόσο και οι εργαζόμενοι επιμένουμε στο  «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο την Κυριακή 1η Νοέμβρη απεργούμε και διεκδικούμε την καθιέρωση της Κυριακής – Αργίας από την παρούσα κυβέρνηση όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί.

Διεκδικούμε την Κυριακή – Αργία για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, ένα κεκτημένο δικαίωμα με αγώνες πριν από 105 χρόνια.

Επιμένουμε πως δεν λείπουν οι ώρες από τους καταναλωτές για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα.

Με χιλιάδες λουκέτα στις εμπορικές επιχειρήσεις, με την ανεργία στον κλάδο μας να φτάνει το 37% - 40%, δεν δίνει λύσεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αντιθέτως ανακατανέμει την πίτα του λιγοστού τζίρου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις πολυεθνικές και φτωχοποιεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Διαλύει τις εργασιακές μας σχέσεις και μας κάνει εργαζόμενους – λάστιχο, χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και κοινωνικής ζωής.

Τέλος θεωρούμε πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είναι  υπόθεση μόνο των εμποροϋπαλλήλων, αλλά όλων των εργαζομένων. Σήμερα εμείς, αύριο όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, για να θυμηθούμε πως το 1910 ο Νόμος «Περί Κυριακής – Αργίας και Εορτών» (υπ.αρ 3455) αφορούσε μόνο τον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι Δημ. Υπάλληλοι συνέχισαν να εργάζονται και τις Κυριακές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους καταναλωτές να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας και να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ την Κυριακή σε αγορές.

Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για να καταργήσουμε στη πράξη τον αντεργατικό Νόμο 4177/13 για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.


ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΟΥΤΕ 7 ΟΥΤΕ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων στη Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου στις 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: