ΚΚΕ: Όχι σε μια Ελλάδα σταθμό συγκέντρωσης εγκλωβισμένων προσφύγων

«Η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να πιέσουν την Τουρκία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για το θέμα των προσφύγων» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μ. Χρυσοβελώνη τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη «να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατόν η απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής που προβλέπει να επιδοτηθούν οι χώροι προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής».


Η Μ. Χρυσοβελώνη επιβράβευσε τα στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας, αλλά και τους ψαράδες και τους κατοίκους της Λέσβου για τις «υπεράνθρωπες» προσπάθειές τους να σώσουν όσους περισσότερους πρόσφυγες κατά το προχθεσινό ναυάγιο.

Αντίθετο το ΚΚΕ στ σταθμό συγκέντρωσης

«Να εμποδίσει κάθε σχέδιο που μετατρέπει τη χώρα μας, με επιδότηση ΟΗΕ και Ε.Ε., σε χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμό καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000, για αρχή, εγκλωβισμένων προσφύγων» κάλεσε τον λαό ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο λαός «να μην εξοικειωθεί με τις καθημερινές εικόνες των πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο».

Ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε «γενναία» ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση και δημιουργία αξιοπρεπών χώρων υποδοχής, καθώς και την κατάργηση της Frontex και της Συνθήκης του Δουβλίνου.