ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Προς αναστολή απεργίας φαρμακοποιών στη χώρα

Αλλά και προβληματισμός περί νομοθετικής κατοχύρωσης για λειτουργία συνεταιρισμών με μορφή ΕΠΕ

Αναστολή απεγίας αποφάσισαν, τουλάχιστον για την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας, συντασσόμενοι με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η οποία ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης σήμερα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ κυοφορείται η άποψη της συνεταιριστικοποίησης με μορφή Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης των νέων φαρμακείων που απαιτούν οι εταίροι για να αλλάξει το καθεστώς της αποκλειστικής λειτουργίας, που μέχρι σήμερα απαιτεί την φαρμακευτική άδεια αυτού που διαχειρίζεται το φαρμακείο και παράλληλα για να αποφευκτεί η μεταβίβαση των εργασιών σε μεγάλους ομίλους μη έχοντες σχέση με το φάρμακο, αλλά που μπορούν να αποκτήσουν προσλαμβάνοντας κάνοντας χρήση της οικονομικήςδύναμής τους!

Όπως ανέφερε χθες και η κυβέρνηση ανάμεσα στα ολίγα που απομένουν για να κλείσει ο πίνακας των προαπαιτουμένων είναι και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, ο ΦΠΑ στην Εκπαίδευση και τα κόκκινα δάνεια της πρωτης κατοικίας  και έχουν προκαλέσει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση του καθεστώτος λειτουργίας, κάτι που έχει βαλτώσει τις συζητήσεις. (ΒΛΕΠΕ: ΚΥΣΟΙΠ: Το 90% των προαπαιτουμένων έχει κλείσει).

Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «έχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση του 90% των στόχων του Οκτωβρίου», σημειώνοντας ωστόσο ότι εκκρεμούν μόνο πολύπλοκα ζητήματα, όπως το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας αναφέρουν:

«Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, ομόφωνα αποφάσισε να συνταχθεί με την επίσης ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. για προσωρινή άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων για Πέμπτη και Παρασκευή 29-30 Οκτωβρίου προκειμένου στην νέα Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου του Σαββάτου 31-10-2015 να επανακαθοριστούν οι στρατηγικοί στόχοι του Κλάδου.

Οι Φαρμακοποιοί της Αχαΐας, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα αλλαγής της κυβερνητικής γραμμής σε σχέση με την αναμενόμενη Υπ. Απόφαση και πιθανή χρονολογική και θεσμική μετάθεση της απόφασης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων με νόμο του Κράτους, συνυπολογίζοντας και την πιθανά άσκοπη ταλαιπωρία του Κοινού, προχωρούν σε προσωρινή αναδίπλωση.

Ο αγώνας των Φαρμακοποιών θα συνεχιστεί το ίδιο έντονος, με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και όχι μόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: