ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πάνω από 70 νεκρά παιδιά στο Αιγαίο τους δύο μήνες



Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στη Λέσβο
Σύμφωνα με την Save the Children, 69 παιδιά έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτώβρη.

 

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στη Λέσβο - Εκκληση Ολάντ να σταματήσουν να υψώνονται φράκτες


Περισσότερα από 70 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας μετά το θάνατο του μικρού Αϊλάν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Save the Children αναφέρεται ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση γιατί το στενό θαλάσσιο πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα όσο χειμωνιάζει θα γίνει περισσότερο θανατηφόρο.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή της μεγάλης επιχείρησης για τον Εντοπισμό τουλάχιστον 34 ανθρώπων που αγνοούνται μετά το ναυάγιο σκάφους ανοιχτά της Λέσβου στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 5 παιδιά, 2 άντρες και μία γυναίκα.

«Το να βλέπεις σορούς παιδιών και βρεφών να ξεβράζονται ή να απομακρύνονται από παραλίες είναι καταστροφικό» αναφέρει μέλος της οργάνωσης Save The Children που συμμετέχει στις προσπάθειες στη Λέσβο.

«Οι κρατικές αρχές και ομάδες όπως η δική μας κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά οι αφίξεις είναι καθημερινά εκατοντάδες» λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Save the Children, 69 παιδιά έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτώβρη.

Σε αυτά προστίθενται τουλάχιστον επτά των νεότερων περιστατικών, με αποκορύφωμα τις τραγωδίες της 28ης Οκτωβρίου.

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Λέσβο

 
Υγρός τάφος για 32 ακόμη ανθρώπους είναι ο τραγικός απολογισμός της προχθεσινής θαλάσσιας τραγωδίας, όταν ξύλινο σκάφος με περίπου 350 πρόσφυγες, ναυάγησε ανοικτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο. 

Από το πρωί στις ακτές της βορειοδυτικής Λέσβου, από τη Μήθυμνα και την Πέτρα μέχρι την αρχαία Άντισσα, ξεβράστηκαν 22 ανθρώπινοι σοροί, στην πλειοψηφία τους παιδιών ηλικίας λίγων μηνών έως λίγων (5-6) ετών.

Ο αριθμός αυτός ήρθε να προστεθεί στους 10 μέχρι σήμερα νεκρούς του ναυαγίου και να επιβεβαιώσει τους αρχικούς φόβους, ότι στο πλοίο που ναυάγησε επέβαιναν περισσότεροι από 300 φυγάδες – και σύμφωνα με κάποιες πρώτες μαρτυρίες, μέχρι και 350.

Σημειώνεται πως έχουν διασωθεί 242 από τους επιβαίνοντες. «Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί τελικά ο φόβος για 300 – 350 επιβαίνοντες, θα βρεθούμε μπροστά σε τραγικές πραγματικά σκηνές τις επόμενες μέρες, όταν θα φυσήξουν άνεμοι και η θάλασσα βγάλει στην ακτή πνιγμένους ναυαγούς» έλεγε χθες στέλεχος του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα, πέντε παιδιά που διασώθηκαν από το παραπάνω μεγάλο ναυάγιο δεν έχουν βρεθεί οι γονείς τους και παραμένουν νοσηλευόμενα στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με τους γιατρούς και όλο το άλλο νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους.

Τα παιδιά αυτά ανήκουν στην ομάδα των 18 παιδιών, που με σοβαρά προβλήματα υγείας διακομίσθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στο Νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν αναγνωρίστηκαν από κανέναν από τους διασωθέντες, παρά το ότι τις φωτογραφίες τους τις είδαν όλες οι οικογένειες των ναυαγών που αναζητούν τα παιδιά τους.

Στο μεταξύ, άλλο ένα ναυάγιο με θύμα έναν 20χρονο πρόσφυγα αναφέρθηκε σήμερα στις 5 περίπου το απόγευμα, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα.

Εκκληση Ολάντ να σταματήσουν να υψώνονται φράκτες


Έκκληση να μην υψώνονται άλλα τείχη ή φράκτες στο εσωτερικό της Ευρώπης, απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στο Παρίσι.

Ο Ολάντ υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και κάλεσε τα κράτη – μέλη να σταματήσουν να υψώνουν τείχη στα εσωτερικά σύνορα της Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Φάιμαν υποστήριξε ότι μόνο οι κοινές απαντήσεις της Ευρώπης θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η προώθηση των προσφύγων προς το γειτονικό κράτος δεν συνιστά την πρέπουσα απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: