Πρόκειται για τους Γιώργο Στεφανάκη, Κώστα Αποστολά και Λίνα Αλεξίου που είχαν "θρονιαστεί" εκεί με παράτυπες δικαστικές αποφάσεις


Αντισυνταγματική χαρακτήρισε την ρύθμιση για τη θητεία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τα μέλη του ΕΣΡ Γιώργο Στεφανάκη και Κώστα Αποστολά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πλήττει καίρια τις ανεξάρτητες Αρχές και παραβιάζει την αρχή της δημοκρατικής νομιμότητας, της ενότητας και συνέχειας στη λειτουργία των κρατικών οργάνων, της ανεξάρτητης λειτουργίας των θεσμών και της ασφάλειας δικαίου.

Η ρύθμιση καταργεί τη διάταξη του αρ. 110 του Ν. 4055/2012, που θρόνιαζε τους εκλεκτούς της δικομματικής σύμπραξης Σαμαρά-Βενιζέλου και προβλέπει ότι «αποχωρούν αυτοδικαίως από τη θέση τους τα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών των οποίων έχει λήξει η αρχική θητεία».

Η θητεία των μελών τους παρατεινόταν ώς τώρα με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις και όχι από τους νόμιμους φορείς που έχουν την εξουσιοδότηση για την αρχική τοποθέτηση και στη συνέχεια για την ανανέωση της θητείας τους.

Σήμερα, τα τρία μέλη του ΕΣΡ διεκδικούν να παραμείνουν στις θέσεις τους, παρ' ότι η θητεία τους έχει λήξει και ανανεώνεται με δικαστικές αποφάσεις, χωρίς όμως τη σύμφωνη γνώμη της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής που έχει την αρμοδιότητα τοποθέτησής τους για 4 χρόνια και ανανέωσης της θητείας τους για ακόμη 4.

Η κ. Αλεξίου, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, δήλωσε ότι θα ασκήσει «όσα νόμιμα μέσα άμυνας έχει».

Στόχος της παραμονής των τριών δικαίως αποπεμφθέντων μελών είναι η διατήρηση των παρανόμως κεκτημένων ισορροπιών με τα ΜΜΕ της διαπλοκής και η παρεμβολή προσκόμματος στην εύρυθμη οικονομική και πολιτική λειτουργία της κυβέρνησης!