Είχε αποτύχει να ενταχτεί στο άρθρο 99 - Μπόμπολας και Ψυχάρης  στο ναυαγησμένο σχήμα

Επίσημο «λουκέτο» ανακοινώθηκε σήμερα ότι βάζει η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» στη Θεσσαλονίκη. Η εφημερίδα απασχολούσε  110 εργαζόμενους οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους, ενώ μάλιστα τους οφείλονται και δεδουλευμένα 8 μηνών.


Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τον Βασίλη Μπακατσέλο, γιο του βιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου ότι η εταιρία κατέθεσε αίτηση παύσης πληρωμών και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αίτηση πτώχευσης. Η εταιρία στο μετοχικό σχήματα της οποία συμμετέχει ο Πήγασος (Μπόμπολας), ΔΟΛ (Ψυχάρης) και η εταιρία Δελφίνι (οικογένεια Μπακατσέλου) έχει οφειλές πάνω από 20 εκατ. ευρώ ενώ απέτυχε και η προσπάθεια να ενταχθεί στο άρθρο 99. Στους εργαζόμενους σήμερα οφείλονται δεδουλευμένα 8 μηνών.

"Την υπογραφή της οικογένειας Μπακατσέλου έχει το αναξιοπρεπές τέλος της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος"" τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

"Στον ίδιο χώρο που ο πατέρας του, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, έδινε διαδοχικές διαβεβαιώσεις ότι από αυτόν και την οικογένειά του δεν πρόκειται να χάσει ποτέ κανείς έστω ένα ευρώ, σήμερα ο Βασίλειος Μπακατσέλος απέφυγε την παραμικρή νύξη για αποζημιώσεις. Αντιθέτως, είπε με κυνισμό ότι η επιχείρηση διάλεξε αυτή τη λύση για να έχουν οι εργαζόμενοι τον χρόνο να απευθυνθούν στα ταμεία τους και να πάρουν από αυτά χρήματα που δικαιούνται, προφανώς εφόσον κάνουν επίσχεση εργασίας", επισημαίνει η ΕΣΗΕΜ-Θ.

"Με τέτοιο πνεύμα αντιμετωπίστηκαν εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν να πληρωθούν οκτώ μήνες από έναν επιχειρηματία που δε δίστασε να υποκριθεί ότι διαπραγματεύεται για "βιώσιμη λύση" παίζοντας με τις ελπίδες του προσωπικού και κρατώντας το σε ιδιότυπη ομηρία, ενώ, όπως φέρεται ότι ο ίδιος ομολόγησε, είχε αποφασίσει από καιρό να οδηγήσει την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ σε πτώχευση", προσθέτει.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους εργαζόμενους του "Αγγελιοφόρου" σε συνέλευση την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι όπως σημειώνουν στο Aggelioforum: "Χωρίς αποζημίωση και με ανεξόφλητους οκτώ (8) μισθούς εγκαταλείπει στην τύχη τους 108 εργαζόμενους της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» η οικογένεια του γνωστού βιομήχανου και εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου".