ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Μία θεραπαινίδα Υγείας στο Καραμανδάνειο Πατρών

Το καλοκαίρι στις 30 Ιουλίου 2015 είχαν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια και νέων εγκαταστάσεων στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, ενώ για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, προ δύο εβδομάδων περίπου, ανακοινώθηκε από την 6ης ΥΠΕ, όπου διοικητής είναι ο γιατρός Γιώργος Γιαννόπουλος, πως θα δοθεί στο Καραμανδάνειο έκτακτη επιχορήγηση ύψους 300.000 ευρώ, σε συνέχεια δύο προηγυμένων επιχορηγήσεων συνολικού ύψους 237 χιλ. ευρώ.


Ανακοίνωση εγκαινίων νέας αίθουσας στο Νοσοκομείο Παίδων αυτή την Πέμπτη, κατόπιν δωρεάς  


Με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας, ότι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, η γιατρός κα Κατερίνα Γατοπούλου, Διοικήτρια του κληροδοτήματος ετοιμάζει για αυτή την Πέμπτη την ανακοίνωση εγκαινίων νέας αίθουσας, κατόπιν δωρεάς  κυρίας κυριαρχούμενης από αισθήματα φιλαλληλίας και με βάση το γεγονός πως το καλοκαίρι του 2015 είχαν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα παίδων, ενώ η προαναφερόμενη διευθύντρια έχει παρουσία ένος μόλις χρόνου στη θέση αυτή, που πρέπει να το τονίσουμε, υπηρετείται αμισθί από την κα Γατοπούλου, δεν αποφεύγω τον πειρασμό να αναφερθώ εν τάχει στην γνωριμία μου μαζί της και να επικυρώσω τα όσα αναρτήθηκαν χθες 27 Οκτ. 2015 από τον ιστότοπο του πατραϊκού πόρταλ Thebestgr.

Πριν πολλά χρόνια έχοντας ανάγκη των υπηρεσιών της, την συνάντησα στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα. Ήταν η εποχή της έντονης συνδικαλιστικής δραστηριοποίησης στον νοσοκομειακό χώρο κι ενώ η φήμη για την προσφορά της στο ίδρυμα την ακολουθούσε.

Ξαναέτυχε πέρυσι να γνωριστούμε από κοντά, με αφορμή την παραπομπή αστυνομικών στη Δικαιοσύνη κατηγορουμένων για υπέρμετρη βία και βασανισμό του γιου της, συλληφθέντος αναίτια την ώρα εκδήλωσης διαμαρτυρίας προσφύγων Αφγανών στην πόλη της Πάτρας κι ενώ είναι γνωστή η συμμετοχή του νεαρού στο φιλοπροσφυγικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Το κίνημα, που αναδείχτηκε από την προσφορά του στους ταλαίπωρους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, οι οποίοι συνέρρεαν στην Πάτρα, προκειμένου να βρουν την έξοδο τους στον Παράδεισο της Ευρώπης των ονείρων τους.

Ναι, την εποχή που άλλοι από θέσεις ευθύνης στην ΤΑ διακήρυτταν ότι το όνειρο του μετανάστη γίνεται εφιάλτης για τους καλοχορτασμένους και έκλειναν τις πύλες του λιμανιού Πάτρας, ενώ οι υπουργοί Δημόσιας Αταξίας επέβαλαν τις επιχειρήσεις Σκούπα κατά των προσφύγων, υπήρχαν και ευτυχώς ακόμη υπάρχουν συλλογικότητες που αντιστέκονταν και αντιστέκονται ακόμη, στην  αστυνομικη αυθαιρεσία που είχε αναχθεί σε επιστήμη από το επίσημο Δένδειο κράτος!  

Εκεί στη δικαστική αίθουσα γνώρισα την κα Γατοπούλου ως  στοργική μάνα, αλλά κυρίως κι ως αδέκαστη μάρτυρα, που επέδειξε την αξιοπρέπεια του χαρακτήρα της.

Πρόσφατα την ξανασυνάντησα νοηματικώς μέσω της δημοσιοποίησης στα τοπικά ΜΜΕ, της διάστασης που προέκυψε μεταξύ αυτής από την θέση της αμισθί διευθύντριας του Καραμαδανείου κληροδοτήματος και του Δημάρχου Πατρέων και εκεί  διαπίστωσα πως δεν πρόκειται  απλώς για μία διοικητική υπάλληλο, αλλά για μία πραγματική θεραπαινίδα της Υγείας, που πιστοποιεί η εν γένει δραστηριότητά της στο  νοσοκομειακό χώρο, αλλά και στον ιατρικό.


Σημαντικό είναι το έργο που προσφέρει η Πατρινή επιστήμων  στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο όπου δεν έχει επωμισθεί μόνο τα καθήκοντα της Διοικητού ΑΑ΄ τους τελευταίους 13 μήνες,  αλλά παράλληλα διατελεί και συντονίστρια Διευθύντρια του Βιοπαθολογικού – βιοχημικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων που δέχεται περιστατικά από όλη την Δυτική Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή καθώς και επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Η κα Αικατ. Γατοπούλου.
«Η κυρία Γατοπούλου τέως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και νυν ταμίας στο ΔΣ του, όπου προεδρεύει η Άννα Μαστοράκου, με καθημερινό αγώνα και πολύωρη προσπάθεια, εργάζεται με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Καραμανδανείου Νοσοκομείου και την αντιμετώπιση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όλων των συμβάντων και περιστατικών νοσηλείας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η Διοικήτρια του Καραμανδανείου ετοιμάζει για αυτή την Πέμπτη την ανακοίνωση εγκαινίων μίας νέας αίθουσας στο Νοσοκομείο κατόπιν δωρεάς μίας γυναίκας (δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για την ώρα).

Στο μεταξύ όπως είχε γράψει το thebest.gr, το περασμένο καλοκαίρι, την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 είχαν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τη θέση Διάκου.

To Καραμανδάνειο Νοσοκομείο απέκτησε τρία νέα τμήματα χάρη στις συνεχείς προσπάθειες της εκτελούσας χρέη Διοικήτριας Κατερίνας Γατοπούλου και των συνεργατών της, που είναι το Τμήμα Ανοσοφθορισμού, το Τμήμα Προώρων και το Γραφείο Υποστήριξης Πολίτη. Στην τελετή μάλιστα των εγκαινίων είχαν παραστεί τόσο ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα υγείας Αντώνης Χαροκόπος που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του κλάδου των ΑμεΑ.

Ακόμα σημαντική ανακούφιση για την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος ήταν προ δύο εβδομάδων περίπου που ανακοινώθηκε μετά το τέλος σύσκεψης στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, όπου διοικητής είναι ο γιατρός Γιώργος Γιαννόπουλος, πως θα δοθεί στο Καραμανδάνειο έκτακτη επιχορήγηση ύψους 300.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό όπως είχε εξηγήσει η κυρία Γατοπούλου, θα διατεθεί για την κάλυψη κτιριακών αναγκών, αγορά μηχανημάτων, ιατρικών εργαλείων και εξοπλισμού χειρουργείων αλλά και για μηχανογραφικό εξοπλισμό που χρειάζεται το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αυτό είναι το 3ο χρηματοδοτικό πακέτο που δίνεται στο Καραμανδάνειο καθώς προηγήθηκε σε πρώτη φάση το ποσό των 167.000 ευρώ και πριν περίπου ένα μήνα το ποσό των 70.000 ευρώ επίσης ως έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας μέσω της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος.

Τέλος να σημειώσουμε πως όπως χαρακτηριστικά λέγεται, η κα Κατερίνα Γατοπούλου είναι ίσως από τα ελάχιστα πρόσωπα διοικητών νοσηλευτικών ιδρυμάτων στα οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν εγγράφως τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση τους για τις συνθήκες εργασίας και τρόπο λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σίγουρα αυτό αποτελεί την πιο έμπρακτη αναγνώριση και δείγμα της καλής συνεργασίας όλου του προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού του συγκεκριμένου νοσοκομείου που ασχολείται με ευαίσθητες ψυχές, αυτές των παιδιών».

Έτσι αποκτά νόημα ο όρκος του Ιπποκράτη, που αξίζει να τον ξαναθυμηθούμε. Εμείς ως χρήστες της Υγείας, αλλά και άλλοι ασχολούμενοι με το έργο της παροχής υπηρεσιών Υγείας στους έχοντες την ανάγκη:

«Ορκίζομαι στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή. Να θεωρώ τον διδάσκαλό μου της ιατρικής τέχνης ίσο με τους γονείς μου και την κοινωνό του βίου μου. Και όταν χρειάζεται χρήματα να μοιράζομαι μαζί του τα δικά μου. Να θεωρώ την οικογένειά του αδέλφια μου και να τους διδάσκω αυτήν την τέχνη αν θέλουν να την μάθουν χωρίς δίδακτρα ή άλλη συμφωνία. Να μεταδίδω τους κανόνες ηθικής, την προφορική διδασκαλία και όλες τις άλλες ιατρικές γνώσεις στους γιους μου, στους γιους του δασκάλου μου και στους εγγεγραμμένους μαθητές που πήραν τον ιατρικό όρκο, αλλά σε κανέναν άλλο. Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη. Παρομοίως, δεν θα εμπιστευτώ σε έγκυο μέσο που προκαλεί έκτρωση. Θα διατηρώ αγνή και άσπιλη και τη ζωή και την τέχνη μου. Δεν θα χρησιμοποιώ νυστέρι ούτε σε αυτούς που πάσχουν από λιθίαση, αλλά θα παραχωρώ την εργασία αυτή στους ειδικούς της τέχνης. Σε όσα σπίτια πηγαίνω, θα μπαίνω για να βοηθήσω τους ασθενείς και θα απέχω από οποιαδήποτε εσκεμμένη βλάβη και φθορά, και ιδίως από γενετήσιες πράξεις με άνδρες και γυναίκες, ελεύθερους και δούλους. Και όσα τυχόν βλέπω ή ακούω κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και πέρα από τις επαγγελματικές μου ασχολίες στην καθημερινή μου ζωή, αυτά που δεν πρέπει να μαθευτούν παραέξω δεν θα τα κοινοποιώ, θεωρώντας τα θέματα αυτά μυστικά. Αν τηρώ τον όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους ανθρώπους για τη ζωή και για την τέχνη μου. Αν όμως τον παραβώ και επιορκήσω, ας πάθω τα αντίθετα».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: