Την εκτίμηση ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα είναι επιτυχής εξέφρασε ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το νομοσχέδιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή έως την Κυριακή, σημειώνοντας ότι αναμένουμε το Σάββατο τα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Πάμε καλά με την προετοιμασία. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει συνεισφέρει με πάρα πολλούς πόρους στη διάσωση των τραπεζών και επομένως, αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία» διαμήνυσε ο Γ. Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεσμεύτηκε επομένως, ότι αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσει η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το σημερινό Euro Working Group είναι μια ευκαιρία να αναγνωριστούν οι θυσίες από πλευράς ελληνικού λαού για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. «Θεωρώ ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όπως μέχρι σήμερα γι΄ αυτό τον μεγάλο σκοπό έχουν δείξει την υπευθυνότητα που έδειξαν, θα συνεχίσουν. Ώστε εμείς να είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα έχουμε τη δυνατότητα να απαιτήσουμε πραγματικά αυτό που ανήκει στον τόπο μας», σημείωσε.