ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Γ. Μηλιός: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή λιτότητα που προτείνει το ΔΝΤ

Φωτογραφία αρχείου από εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα στις 10-3-2014.


Ζητά νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και συντελεστή ΦΠΑ 6,5% για φάρμακα, τουρισμό, εκδόσεις περιοδικών, βιβλίων κ.απ.

Εμβάθυνση της λιτότητας, μεγαλύτερα βάρη στους ασθενέστερους, καθώς και χιλιάδες νέες απολύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιό.

Σχολιάζοντας την έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Γ. Μηλιός τονίζει ότι "το ΔΝΤ ενθαρρύνει τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εμβαθύνει τη λιτότητα και την επίθεση στον κόσμο της εργασίας, ενώ υπογραμμίζει πως ο μόνος τρόπος να ανατραπεί η εν λόγω πολιτική είναι "να φύγουν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις από την εξουσία και να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Μηλιού:

"Η έκθεση του ΔΝΤ είναι για μια ακόμη φορά απολύτως σαφής. Συγχαίρει την κυβέρνηση Σαμαρά για όλα τα καταστροφικά για την πλειοψηφία της κοινωνίας μέτρα που έλαβε για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και αμέσως επισημαίνει ότι η κοινωνική βαρβαρότητα που έχει επιδειχθεί τα τελευταία χρόνια δεν ήταν αρκετή.

Το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι το πλεόνασμα δε σημαίνει τίποτα από μόνο του. Η κατάσταση των τραπεζών και το ύψος του δημόσιου χρέους αποτελούν τους πιο σημαντικούς (μεταξύ άλλων) παράγοντες που προκαλούν μεγάλη ανησυχία για την υλοποίηση της ανάκαμψης των δεικτών της ελληνικής οικονομίας. Αντί όμως να προτείνει μια λύση προς το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας για τα θέματα αυτά, το ΔΝΤ ενθαρρύνει τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εμβαθύνει τη λιτότητα και την επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Το ΔΝΤ ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να μην μειώσει το φορολογικό βάρος στους ασθενέστερους και προτείνει εμμέσως πλην σαφώς χιλιάδες νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Η έκθεση του ΔΝΤ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το πολιτικό δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή ανάπτυξη, το πολιτικό δίλημμα είναι λιτότητα ή αναδιανομή. Οι δανειστές δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ να ενθαρρύνουν τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις να παίρνουν ολοένα και περισσότερα μέτρα λιτότητας, όποιοι κι αν είναι οι οικονομικοί δείκτες. Αν επιτευχθεί αύξηση του ΑΕΠ, αυτή θα έχει επιτευχθεί σε βάρος της πλειοψηφίας και το ΔΝΤ θα προτείνει συνέχιση της λιτότητας για τη διασφάλιση αυτής της αντικοινωνικής ανάκαμψης, όπως άλλωστε έχει κάνει και σε άλλες χώρες.

Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε ως κοινωνία από το φαύλο κύκλο της λιτότητας που ευνοεί μόνο μια μικρή ολιγαρχία είναι να φύγουν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις από την εξουσία και να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα με βάση το πρόγραμμα που αποφάσισε το ιδρυτικό συνέδριό του".

Η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική Οικονομία

"Καμπανάκι" για το χρέος χτυπά το ΔΝΤ θεωρώντας το μη βιώσιμο, προαναγγέλλοντας παράλληλα και μέτρα που στην τριετία 2015-2017 θα ξεπεράσουν τα 7,5 δισ. ευρώ και στην τετραετία (2014-2017) τα 7,7 δισ. ευρώ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2015-2017. 

Μάλιστα, ζητά νέες περικοπές μισθών και συντάξεων αφού, όπως επισημαίνει στην έκθεση αξιολόγησης για να αποφευχθούν οι μειώσεις αυτές θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μια δραματική βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα και ειδικά στην είσπραξη των φόρων.
Ανάμεσα δε στα εισπρακτικά μέτρα που προτείνει είναι και η κατάργηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ (μειωμένοι κατά 30% συντελεστές για νησιά Αιγαίου και συντελεστής ΦΠΑ 6,5% για φάρμακα, τουρισμό, εκδόσεις περιοδικών, βιβλίων και εφημερίδων και εισιτήρια θεάτρου).

Το συνολικό άνοιγμα της οικονομίας ήτοι δημοσιονομικό κενό (μέτρα για τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεσμευθεί στους δανειστές ο πρωθυπουργός) συν χρηματοδοτικές ανάγκες (χρηματοδοτικό κενό) που διαπιστώνει το ΔΝΤ ανέρχεται σε 20,1 δισ. ευρώ, ποσό που επιμερίζεται ως εξής:

* Χρηματοδοτικό κενό από Μάιο 2015: 12,6 δισ. ευρώ.
* Δημοσιονομικό κενό 2015: 2,0 δισ. ευρώ.
* Δημοσιονομικό κενό 2016: 3,7 δισ. ευρώ.
* Δημοσιονομικό κενό 2017: 1,8 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: