ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γ. Δημαράς: Ήταν παράδειγμα ενεργού πολίτη της Πάτρας συμμετέχοντας διαρκώς στα κοινά

8-8-2000. Στον τόπο Σκοποβολής Γηροκομειού, όπου 10 χρόνια μετά επρόκειτο να αναγερθεί από το Δήμο Πατρέων το Μνημείο Εκτελεσμένων του Εμφυλίου. Από αριστερά: Τα μέλη της "Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Ανέγερση Μνημείων Εκτελεσμένων στο Γηροκομειό" Πέτρος Κομματάς, Κώστας Κοκκοβίκας, Γιώργος Μόσχος. Από τους εικονιζόμενους ο τελευταίος βρίσκεται εν ζωή.


«Καλό ταξίδι φίλε Πέτρο Κομματά, η Γενιά των Λαμπράκηδων στην Πάτρα, σου στέλνει λαμπρό χαιρετισμό. Καλό σου ταξίδι»



Β. Βαρδινογιάννης.
«Καλό ταξίδι φίλε Πέτρο, η Γενιά των Λαμπράκηδων στην Πάτρα, σου στέλνει λαμπρό χαιρετισμό. Καλό σου ταξίδι». Με τα παραπάνω λόγια παλιός Λαμπράκης της Πάτρας, ένας από τους εκατοντάδες ανώνυμους της «Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη» της πόλης αποχαιρετά τον αγωνιστή Πέτρο Κομματά, που έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή. Αλλά και η νεότερη γενιά που τον παρακολούθησε βήμα-βήμα τον χαρακτηρίζει με τον δικό της τρόπο:
 «Μια εμβληματική μορφή για την Πάτρα.. Καλό ταξίδι φίλε Πέτρο...». Και ακόμη:
«Καλό ταξίδι στον αγωνιστή». Επίσης: «Αγωνιστές του επιπέδου σου μένουν πάντα στην καρδιά μας ζωντανοί φίλε Πέτρο...».  Επίσης από τον χώρο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Γιάννης Λύχρος του εύχεται: «Καλό κατευόδιο φίλε Πέτρο...». Αλλά και ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πρώην πρόεδρος της ΕΔΙΑ Βαρδής Βαρδινογιάννης εύχεται στον γιο του αείμνηστου και στους συγγενείς τα συλλυπητήριά του.

Η σορός του αγωνιστή βρίσκεται στο νεκροτομείο και μετά την νεκροψία θα αποδοθεί στους συγγενείς για να γίνει η πολιτική κηδεία του και  ταφή του την Πέμπτη 3 Απριλίου το απόγευμα στις 5 η ώρα στο Νεκροταφείο του Αγ. Μηνά Λεύκας. 

«Παράδειγμα ενεργού πολίτη της Πάτρας» συμμετέχοντας διαρκώς στα κοινά, χαρακτήρισε τον αείμνηστο ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, με ανακοίνωσή του, ενώ ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας» Χρ. Πατούχας τον αναβιβάζει σε υπόδειγμα πολίτη. «Υπήρξε ένας από αυτούς, που με την προσωπική στάση του, άνοιγε δρόμους. Για την νεολαία και για όλους μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο Δήμαρχος Πατρέων

«Ο ξαφνικός θάνατος του Πέτρου Κομματά σκόρπισε τη θλίψη στην τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα στον κόσμο της Αριστεράς την οποία ο Πέτρος Κομματάς υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Ο Πέτρος Κομματάς υπήρξε σε όλη του τη ζωή πατριώτης – αγωνιστής. Από τη νεαρή του ηλικία αφιερώθηκε στον αγώνα για την πατρίδα μέσα από την ΕΠΟΝ και αργότερα ως μέλος του αντιδικτατορικού αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου συνελήφθη, φυλακίστηκε, βασανίστηκε και εξορίστηκε.

Ήταν παράδειγμα ενεργού πολίτη της Πάτρας συμμετέχοντας διαρκώς στα κοινά, είτε μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας εκλεγεί και διατελέσει, παλαιότερα, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, είτε ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1945-1947 «Πέτρινα Χρόνια - Ιστορική Μνήμη», είτε ως ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου "Παναγιώτης Καρατζάς 1821".

Ο Πέτρος Κομματάς για τη στάση ζωής του, το ήθος του, και τους αγώνες του ήταν αγαπητός σε όλους.

Για την απώλεια του ασυμβίβαστου ιδεολόγου αγωνιστή, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους φίλους του».

Ο Χρ. Πατούχας

Τιμούμε την μνήμη του Πέτρου Κομματά, τιμούμε το έργο, την ανιδιοτέλεια, τις ιδέες του. Έφυγε όρθιος, μαχητής σαν έφηβος, ακάματος, αποφασιστικός. Μόλις λίγες μέρες πριν, εκεί στο σκοπευτήριο, με τον λόγο του, μιλούσε εκ μέρους των εκτελεσμένων, των χιλιάδων αγωνιστών και θυμάτων. Επεδίωκε την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης, αποκάλυπτε την πατρίδα του αγώνα, των αμέτρητων θυσιών, την πατρίδα των ιδανικών της δημοκρατίας και της κοινωνικής λευτεριάς.

Τον αποχαιρετούμε με απέραντο σεβασμό, με θλίψη και περηφάνια. Υπήρξε ένας από αυτούς, που με την προσωπική στάση του, άνοιγε δρόμους. Για την νεολαία και για όλους μας. Με το προσωπικό του παράδειγμα, γεφύρωνε τις διαφορές, πάντοτε πάνω από μικρότητες και μνησικακίες.

Η πόλη μας πρέπει να τον τιμά και να τον μιμείται.

Καλό ταξίδι σύντροφε Πέτρο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: