ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Επικοινωνιακή φιέστα με δυσβάστακτο κόστος ύψους 725 εκατ. ευρώ, η «επιστροφή στις αγορές»

Φωτογραφία αρχείου.



Αυτά ενώ 12.500 μικροομολογιούχοι βρίσκονται ακόμη σε απόγνωση μετά το περιβόητο PSI του 2012, από τον τότε Υπ.Οικ. Βενιζέλο


Περί τα 725 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει στους έλληνες πολίτες η επικοινωνιακή φιέστα που οργάνωσε η κυβέρνηση με τον κωδικό "επιστροφή στις αγορές", σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΥΓΗ.

«Όπως έγινε γνωστό, οι προσφορές για το πενταετές ομόλογο ανήλθαν σε 20,4 δισ. ευρώ, ισομερώς προερχόμενα – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - (από 10 δισ. ευρώ) από τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη. Βέβαια, η προσφορά των 20,4 δισ. ευρώ, όσο εντυπωσιακή κι αν ακούγεται δε λέει και πολλά πράγματα, καθώς και στην τελευταία έκδοση που πραγματοποίησε η Ελλάδα προτού βγει από τις αγορές το 2009 είχε συγκεντρωθεί ένα ακόμα εντυπωσιακότερο ποσό για 10ετή ομόλογα το οποίο είχε ανέλθει στα 24,5 δισ. ευρώ» αναφέρει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Το ελληνικό δημόσιο θα κάνει εν τέλει δεκτές προσφορές ύψους 3 δισ. ευρώ, με κόστος 4,95% (για τους αγοραστές η απόδοση θα είναι 4,75%), ποσοστό πολλαπλάσιο εκείνου με το οποίο δανείζονται οι υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κλεισίματος του "βιβλίου προσφορών" (book building) καλύφθηκε κατά 6,8 φορές η έκδοση, η οποία σημειωτέον έλαβε τη μορφή της "ιδιωτικής τοποθέτησης" (private placement) και όχι της "ανοιχτής διαδικασίας" των δημοπρασιών μέσω των οποίων δανείζονται οι χώρες που δεν έχουν πρόβλημα ομαλής δανειοδότησης.

Οι διθυραμβικοί τόνοι της κυβέρνησης για την επιτυχία της έκδοσης έρχονται την ίδια ώρα που 12.500 μικροομολογιούχοι βρίσκονται ακόμη σε απόγνωση μετά το περιβόητο PSI του 2012, με υπουργό Οικονομικών τότε, τον Ευάγγελο Βενιζέλο».

Περαιτέρω αποκαλύπτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία κερδισμένοι από αυτή την έκδοση βγαίνουν:

    • Η κυβέρνηση διότι επικοινωνιακά θα προβάλει την "επιτυχία" ενόψει των ευρωεκλογών
    • Η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία αναμένεται αύριο Παρασκευή στην Αθήνα και η οποία, επίσης για προεκλογικές σκοπιμότητες (ευρωεκλογές) θα επιχειρήσει να καρπωθεί και αυτή "μερίδιο της δόξας"
    • Οι τράπεζες και ειδικότερα εκείνες οι οποίες πρόκειται να εκδώσουν ομολογιακό δάνειο για να καλύψουν τα κενά ιδίων κεφαλαίων, καθώς αναμένουν ότι το κλίμα που δημιουργείται μετά και το σημερινό πενταετές ομόλογο θα αποδειχθεί ευνοϊκό και για τη δική τους έκδοση ομολόγων.
«Εξάλλου -τονίζεται- την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου θα ανοίξει σύμφωνα με πληροφορίες, "βιβλίο προσφορών" και η Eurobank για το ίδιο ποσό (3 δισ. ευρώ). Ας σημειωθεί ότι παρά το πανηγυρικό κλίμα που επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, οι υπόλοιπες χώρες του Νότου δανείζονται με υποπολλαπλάσια επιτόκια, όπως π.χ. η Πορτογαλία με 2,66% και η Ισπανία με την Ιταλία στο 1,80%» καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: