ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» σε Β΄ έκδοση την Μ. Εβδομάδα στα βιβλιοπωλεία


Πλατεία Τριών Συμμάχων Πάτρας, Οκτώβρης 1944. Η ταξιαρχία του συνταγματάρχη Τζέλικο σε ώρα αναφοράς. (Ανέκδοτη φωτογραφία στην Ελλάδα).

Την επανεμφάνισή του, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων της Πάτρας αναμένεται να κάνει το βιβλίο πατραϊκής Ιστορίας των εκδόσεων Γιάννης Πικραμένος «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση», που την περασμένη Κυριακή αποτέλεσε μπούσουλα για την διεξαγωγή του «Ιστορικού Αντιφασιστικού Περίπατου», τον οποίο διοργάνωσε με επιτυχία η δημοτική παράταξη υπό τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Σπαρτινό.

Όπως ακούστηκε από την ΕΡΑ Πάτρας, στην απογευματινή εκπομπή της που εκπέμφθηκε στην ζώνη των βραχέων, έπειτα από αρκετό καιρό, την Μεγάλη Εβδομάδα το βιβλίο του Γιώργου Μόσχου, θα εμφανιστεί σε Β΄ έκδοση έπειτα από απουσία τεσσάρων μηνών, καθώς αυτό είχε εξαντληθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου 2013.

Επαυξημένο σε σελίδες, βελτιωμένο σε θεματογραφία με αναφορές σε νέα πρόσωπα και ονοματολόγιο όσων αναφέρονται σε αυτό, με παρουσίαση φωτογραφιών ντοκουμέντων, θα αποτελέσει κόσμημα για την βιβλιοθήκη κάθε φιλίστορα πολίτη.  

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, σε σημείωμα του συγγραφέα αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Η ανάγκη για ικανοποίηση του αιτήματος πολλών αναγνωστών, που δεν πρόλαβαν να πάρουν την πρώτη έκδοση του παρόντος βιβλίου και η γνωριμία του γράφοντος μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της έκδοσης, με πλείστους συγγενείς εκτελεσμένων, που ευχαρίστως προσέφεραν πολλά ανέκδοτα στοιχεία, συν ένα κεφάλαιο με το αλφαβητικό ευρετήριο όσων ονομάτων παρελαύνουν από τις σελίδες του, κατέστησαν απαραίτητη την δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση».  Επιπλέον η σύντομη εξάντληση των αντιτύπων της πρώτης έκδοσης, κατέστησε απαραίτητη την παρούσα Β΄ έκδοση.

Βελτιωμένη όσον αναφορά στην παρουσία στοιχείων και συμπληρωμένη με νέα κεφάλαια-αναφορές στους πατριώτες που έδωσαν την ζωή του για να διατηρηθεί αναμμένο το καντήλι της ελευθερίας,  ήρθαν για να καταστήσουν αυτό το πόνημα απαραίτητο οδηγό στην αναζήτησή τους, για όσους ενδιαφέρονται για την περίοδο εκείνη όπου ο γερμανικός ναζισμός από κοινού με τον ιταλικό φασισμό έριξε την ανθρωπότητα στην βαρβαρότητα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στην φρικαλεότητα των σφαγών, από τις οποίες η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή γύρω της, πλήρωσε το δικό της μερίδιο με εκατοντάδες εκτελεσμένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: