ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Επισημοποίηση χθες με ομιλία του Μιχ. Βασιλάκη της συνεργασίας του ΣΕΑΜ Πάτρας με την ΡΑΠ

Πρόσκληση για συστράτευση από τον Κώστα Σπαρτινό (δεξιά) στην συνδικαλιστική παράταξη του ΣΕΑΜ.

Κώστας Σπαρτινός: Σας καλούμε εφόσον το θέλετε να τεθείτε και υποψήφιοι με την παράταξη «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη»


Βίντεο από την τοποθέτηση Βασιλάκη.


«Ως υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της  παράταξης, σας καλούμε όχι μόνον να συμμετέχετε, αλλά και να μας στηρίξετε και εφόσον το θέλετε να τεθείτε και υποψήφιοι με την ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», ήταν περιληπτικά  η πρόσκληση του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων Κώστα Σπαρτινού, στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό που απηύθυνε στα μέλη της συγκέντρωσης, από την έδρα όπου τον κάλεσαν να μιλήσει, οι διοργανωτές της χθεσινής επιτυχημένης εκδήλωσης του ΣΕΑΜ Πάτρας, στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας.

Νωρίτερα ο Γραμματέας του ΣΕΑΜ Μιχ. Βασιλάκης σε μία εμπεριστατωμένη πολιτική του ομιλία προς το σώμα των παραβρισκόμενων με θέμα: «υποτέλεια, διαφθορά, φτώχεια, παρακράτος ή προοδευτική δημοκρατική διέξοδος», απέδειξε με στοιχεία και ενάργεια την καταστροφική πολιτική του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη, δίνοντας το παράδειγμα  των ΗΠΑ όπου σύντομα ανέκαμψαν από την οικονομική κρίση του 2008, όπως και χώρες της ΕΕ που είχαν πληγεί . Αυτά εν αντιθέσει με την Ελλάδα, όπου η κρίση λαμβάνει δομικό χαρακτήρα και απειλεί την κοινωνία της εργασίας με καταστροφική μετεξέλιξή της σε ανθρωπιστική κρίση.

 Βίντεο από τον χαιρετισμό Σπαρτινού.

Εξηγώντας, ο Γραμματέας του ΣΕΑΜ το τι σημαίνει αριστερός σήμερα, προσδιόρισε ότι εκείνο που χαρακτηρίζει τον κάθε αριστερό είναι η στάση του απέναντί στην κοινωνία. Και σήμερα είναι ανάγκη η συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μπλοκ που θα βγάλει την κοινωνία από το αδιέξοδο του εγκληματικού νεοφιλελευθερισμού. Κι αυτό το καθήκον έπεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι προέταξε το αίτημα για κυβέρνηση της αριστεράς. Με τις όποιες διαφωνίες μας, αδυναμίες και εσωτερικές αντιθέσεις του, είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει την κοινωνία μπροστά και να αντιπαρατεθεί με τον νεοφιλελευθερισμό.  

Παρακάτω αναφερόμενος για την αρνητική στάση του ΚΚΕ, σχετικά με τους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την γνωστή βουλευτή του, είπε πως είναι απαράδεκτη για αυτό το κόμμα η στάση του. Ακόμη του άσκησε κριτική διότι αρνείται να πάρει στα χέρια του την διοίκηση της ΓΣΕΕ, αφήνοντάς την στους εργατοπατέρες και μη προχωρώντας σε συνεργασία με τις συνεπείς δυνάμεις της αριστεράς που εκπροσωπούνται εκεί.

Χαρακτηριστικά είπε, φαντάζεστε τι θα σήμαινε η αποπομπή από τα συνδικάτα των εργατοπατέρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Μάλιστα επεσήμανε: Δεν μπορούν σε αυτό το κόμμα να καταλάβουν την αξία της κυβέρνησης της αριστεράς που έρχεται και τις αλλαγές που θα σημειωθούν μέσα από αυτό το νέο κοινωνικοπολιτικό μπλοκ.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αποτελεί ένα κοινωνικό όπλο στις συγκρούσεις που εξελίσσονται, αλλά και σε αυτές που έρχονται» είπε αναφερόμενος στην σύγκρουση του ευρώ, του παρασιτικού κράτους και τις επιπτώσεις του στην εργατική τάξη.

Από την ομιλία του Γραμματέα του ΣΕΑΜ έγινε κατανοητό πως η συνδικαλιστική παράταξη στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοτικό, περιφερειακό επίπεδο και ευρωεκλογές, κι ότι θα συνεργαστεί μαζί του για την επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί.


Στιγμιότυπο φωτογραφικό από την αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας, κατά την ομιλία του Γραμμ. του ΣΕΑΜ Μιχ. Βασιλάκη.

3 σχόλια:

Kαντριανιώτης είπε...

Είναι μεγάλης πολιτικής σημασίας η απόφαση του ΣΕΑΜ σχετικά με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.Το ΣΕΑΜ,αποτελούμενο απο καταξιωμένους αγωνιστές και συνδικαλιστές στην πόλη της Πάτρας και όχι μόνον,το ΣΕΑΜ του μάρτυρα Νίκου Τεμπονέρα,έχει πάντα βαρύνοντα λόγο και ρόλο στα πολιτικά και συνδικαλιστικά πράγματα της πόλης.
Θα ήταν ευχής έργο και τιμή για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ,να υπάρχουν σε αυτά και οι αγωνιστές του ΣΕΑΜ.
Στον αγώνα της ανατροπής κανείς αγωνιστής δεν περισσεύει.
Αντίθετα και σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση κινείται το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτιά του στην πόλη την περιφέρεια και των ευρωεκλογών.Αποτελείται αποκλειστικά και μόνο απο κομματικά μέλη πιστά στην ηγεσία,χωρίς καμμιά συμμαχία,χωρίς καμμιά διεύρυνση.Για να δικαιολογήσει την μιζέρια αυτή ο βουλευτής Καραθανασόπουλος δήλωσε(εφημερίδα Πελοπόννησος σήμερα),ότι θέλησαν να είναι υποψήφιοι και μη κομματικά μέλη(ποιοί και απο που δεν το διευκρινίζει),αλλά όλοι αυτοί ''εφαγαν πόρτα'',όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά!.
Αυτό ο Καραθανασόπουλος αντί να μην το αναφέρει καθόλου και να ντρέπεται,το θεωρεί σαν επιτυχία και το έχει καύχημα!!!!Το ότι δηλαδή τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ αποτελούνται αποκλειστικά και μόνο απο κομματικούς και έτερον ουδέν,θεωρείται κατόρθωμα!!
Δεν περιμένει κανείς τίποτα καλύτερο απο ένα κόμμα που έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα,και ουσιαστικά είναι πυλώνας και δεκανίκι του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

EAM. oxi seam.. EAM

Γιώργος Μόσχος είπε...

Εν τη ρήμη του λόγου κράτησα το αναγραφόμενο. Ανθρώπινο το λάθοςνκαι ομολογούμενο. Συγγνώμη.