ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ογκώδης και με… φύλακα-άγγελο τα ΜΑΤ η πορεία των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Πάτρας

Παρών από τους φαρμακοποιούς και φαρμακοϋπαλλήλους της Πάτρας στην σημερινή 24ωρη απεργία. Στιγμιότυπο από το ΕΚΠ


Επίσημη πρώτη εμφάνιση της παράταξης ΜΕΤΑ και εντυπωσιακή παρουσία φαρμακοποιών και Ασύλου Ανιάτων Πατρών

Από την πορεία ΕΚΠ και Παραρτήματος ΑΔΕΔΥ Αχαΐας.


Με φύλακα-άγγελο τον υπουργό δημόσιας… αταξίας Δένδια ή τις… Δενδιές που ενέπνευσε στην τοπική ΕΛΑΣ, διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι η πορεία των οργανώσεων του ΕΚ Πάτρας και του Τοπικού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ.

Προ του δικαστικού μεγάρου Πάτρας.
Η πορεία που ήταν ογκώδης, ειρηνική και με πολυεπίπεδη συμμετοχή εργατοϋπαλληλικών σωματείων και φοιτητών και διεξήχθη στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι τριτοβάθμιες οργανώσεις των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, ξεκινώντας από την οδό Μαιζώνος, στο άνω μέρος της πλ. Εθν. Αντίστασης (πρώην Όλγας) μόλις έφθασαν στην διασταύρωση με την λεωφόρο Γούναρη, αντίκρισαν παρατεταγμένη διμοιρία των ΜΑΤ προ του δικαστικού μεγάρου, για άγνωστους και πάντως προκλητικούς λόγους, αφού δεν είχε προηγηθεί συμβάν που να την επιβάλλει. Και κυρίως στην ουρά της πορείας δεν ακολουθούσαν οι γνωστοί-άγνωστοι μαυροφορεμένοι μασκοφόροι!

Στην συνέχεια και αφού ο κύριος όγκος των πορευομένων έστριψε στην οδό Κορίνθου κατευθυνόμενος προς την πλ. Εθν. Αντίστασης, όπου και τα γραφεία του ΕΚ Πάτρας, η διμοιρία των ΜΑΤ ακολουθούσε τους εργαζόμενους από την παραπλεύρως οδό Κανακάρη, ως φύλακας «άγγελος»!  .

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Πάτρας συμμετείχε στην απεργία,  με τα μέλη του να δίνουν παρών και «χρώμα» στην συγκέντρωση και πορεία, φορώντας τις γνωστές λευκές  στολές τους.

Επίσης την επίσημη πρώτη παρουσία της στην Πάτρα έκανε η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ (Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή) που συμμετείχε με το πανό της, στο οποίο αναγράφονταν το σύνθημα «Ανατροπή τώρα κυβέρνησης και μνημονίων». Παρόντες και οι υποψήφιοι για την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας Βασ. Χατζηλάμπρου και για τον δήμο Πατρέων Κώστας Σπαρτινός.

 
Από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα.

Από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλ. Γεωργίου της Πάτρας.
 
Πλατεία Γεωργίου, όπου το ΠΑΜΕ.

Στην διπλανή πλατεία της πόλης, στην πλ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε η  ξεχωριστή συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, από την οποία και το σχετικό βίντεο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το πατραϊκό πόρταλ thebest.gr.

Προσωπικό ασφαλείας στα νοσοκομεία

Σήμερα με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.

Στην απεργία των συνδικάτων συμμετείχαν επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες.

Κλειστά τα φαρμακεία

Όπως εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πατρών, και στον απόηχο των πρόσφατων κινητοποιήσεων του κλάδου, τα φαρμακεία της Πάτρας, όπως και πανελλαδικά παρέμειναν κλειστά.

Δικαστικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), ενώ τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

Τα πλοία

Στην 24ωρη γενική απεργία συμμετείχε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.


ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ Istologiou G. Mosxos ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠ και της  ΑΔΕΔΥ




























 


Δεν υπάρχουν σχόλια: