ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Βερναρδάκης (VPRC): Γύρω στο 30% ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δεν τον φτάνουν αθροιστικά!

Φωτογραφία αρχείου.


Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη του στα ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, γνωστός ερευνητής μετρήσεων κοινής γνώμης, με συνεργασία με την VPRC, σε ότι αφορά για το τι περιμένουμε να δούμε στην κάλπη το βράδυ της 25ης Μαΐου, για τις ευρωεκλογές!

Σημειώνει, ότι το κλίμα είναι ρευστό, και ότι πολλοί παράμετροι δεν μπορούν να αποτυπωθούν στις δημοσκοπήσεις. 

Τάσεις αρνητικές από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για την Ευρώπη και για τις πολιτικές που ακολουθεί, σημειώνει χαρακτηριστικά!

Για τα κόμματα, που βάλθηκαν τον Ιούνιο του 2012 να μας "σώσουν", ΝΔ,
ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης επισημαίνει ότι τα ποσοστά τους, στις επερχόμενες ευρωεκλογές αναμένονται πάρα πολύ χαμηλά.

Σε ερώτηση, του δημοσιογράφου, αν και τα τρία κόμματα αθροιστικά θα είναι "πρώτο κόμμα", ο γνωστός δημοσκόπος απάντησε κατηγορηματικά ΟΧΙ...."Όχι δεν θα είναι, δεν νομίζω αθροιστικά δεν θα είναι" 

Μίλησε για μεγάλες εκπλήξεις που περιμένουμε στην κάλπη των ευρωεκλογών, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές που είναι πιο προβλέψιμες.

 Για τις ευρωεκλογές, και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία, του δίνουν ένα μεγάλο εύρος που μπορεί να κυμανθεί, από το 27-34%,επισημαίνοντας πάντα ότι μιλάει για αυτό που βλέπουν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων.

 Ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δεν το "βλέπουν" οι δημοσκοπήσεις. Παλιά οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, είχαν επαφή με ένα 30% της ελληνικής κοινωνίας και έβγαζαν ασφαλή δεδομένα, τώρα βλέπει ένα 10-12%, και δεν μπορεί να είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα.

Σε σχέση με την προπαγάνδα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κολλήσει δημοσκοπικά, ότι έχει πρόβλημα, είναι κατηγορηματικός. Για το κοινό που "πιάνουν" οι δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιο.

 Πλέον, ο κόσμος που απλά ψήφισε τον Ιούνιο του 2012 ΣΥΡΙΖΑ, μη προερχόμενος από αυτόν, με σιγουριά, δηλώνει ότι αυτός είναι ο πολιτικός του χώρος, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αντίθετα, σε αυτό το κοινό δημοσκοπήσεων, που είναι πιο φιλικό προς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, τα χαμηλά ποσοστά και των τριών κομμάτων, μπορεί ναι είναι προάγγελος για ακόμα πιο χαμηλά, στην κάλπη, δίνοντας ως παράδειγμα την ΔΗΜΑΡ, που είπε ότι μπορεί αν φτάσει στο 1,5% ως παράδειγμα!

Για το "Ποτάμι", η εικόνα είναι ότι κινείται σε μια ιδεολογική γεωγραφία που προσπαθεί να συνδέσει έναν οικονομικό νεοφιλελευθερισμό με κάποιες ιδέες κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, και απευθύνεται σε μεσοαστικά στρώματα που δεν έχουν πολιτικη΄εκπροσώπηση από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ.

 Σε ότι αφορά τα ποσοστά του, είπε ότι δεν μπορούν με τίποτα να κινηθούν πάνω από 7-8%, χτυπώντας πολύ την ΕΛΙΑ(ΠΑΣΟΚ), ΔΗΜΑΡ, και την Δράση.

Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί από κάποιους ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται πλέον συστημικό κόμμα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλάει για ένα κομμάτι, μεγάλο του πληθυσμού, που κινείται στα όρια του "πολιτικού" αναλφαβητισμού, που θεωρεί ότι όποιος ασχολείται με την πολιτική είναι "σύστημα"!

(Πηγή: Κίνηση Ενεργοί Πολίτες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: