ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις χρηματοδοτήσεις ανεξάρτητων δημιουργών από την ΕΡΤ



Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους  Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, Μ. Κανελλοπούλου, Τ. Κουράκης, Ε. Γεωργοπούλου, Τ. Βαμβακά, Γ. Πάντζας, Π. Δριτσέλη, Θ. Φωτίου, N. Βούτσης  με θέμα την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των χρηματοδοτήσεων των ανεξάρτητων δημιουργών από την ΕΡΤ.


Στην ερώτηση τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι την στιγμή που ο ελληνικός κινηματογράφος και το ελληνικό ντοκιμαντέρ αναγνωρίζεται και βραβεύεται από διεθνή φεστιβάλ προωθώντας τον πολιτισμό μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο τρόπο, η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί αδυνατούν να δώσουν μια λύση σε μια σειρά από προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το απαράδεκτο κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Ανεξάρτητες παραγωγές είχαν εγκριθεί από την ΕΡΤ για χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση και βρίσκονται πια μετέωρες, τα πνευματικά δικαιώματα για εκπομπές της ΕΡΤ που επαναπροβάλλονται από τη ΔΤ δεν αποδίδονται πια, το 1,5% από τα κέρδη της ΕΡΤ δεν αποδίδεται πλέον για την ενίσχυση των κινηματογραφικών παραγωγών και οι αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί πλήρως, αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που έπεσε μαύρο από τη κυβέρνηση. 

Καταλήγοντας στην ερώτησή τους  οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς :
1.    Θα προχωρήσετε στην εξόφληση των χρεών της ΕΡΤ προς  τους Έλληνες δημιουργούς και συντελεστές του κινηματογράφου στην μυθοπλασία και στο ντοκιμαντέρ;
2.    Θα εξοφληθούν πλήρως οι απολυμένοι της ΕΡΤ;

3.    Θα αποδοθεί το 1,5% από την κρατική τηλεόραση για την ενίσχυση των    κινηματογραφικών παραγωγών;

4.    Θα αποδοθούν τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα που σταμάτησαν να αποδίδονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: