ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Εσωκομματικός «πόλεμος» για τα ακροδεξιά «σταγονίδια» της αυλής του Αντ. Σαμαρά

Στην αρχή ήταν η παραίτηση του Τ. Μπαλτάκου και μετά η "θυσία" του Φ. Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Τώρα οι πιέσεις εντείνονται κια φέρνουν σε αδιέξοδο τον Αντ. Σαμαρά...


Στροφή προς το Κέντρο αξιώνουν «φιλελεύθεροι» και «καραμανλικοί». - Δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές η Μαριέττα Γιαννάκου

Τα μεγάλα εσωκομματικά μέτωπα αναζωπύρωσε η υπόθεση Μπαλτάκου, με το Μαξίμου να βρίσκεται στη μέση και να παρακολουθεί αμήχανο τα διασταυρούμενα πυρά των «σαμαρικών» και των «φιλελεύθερων».


Ο Αντ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του έχουν προβληματιστεί πολύ από τις πολιτικές παρενέργειες της υπόθεσης Μπαλτάκου, καθώς ο πρωθυπουργός καλείται εμφατικά από πολλά "γαλάζια" στελέχη να στρίψει το τιμόνι του κόμματος προς το Κέντρο και να σταματήσει τους θερμούς εναγκαλισμούς με την ακροδεξιά ατζέντα και τους ψηφοφόρους του νεοναζιστικού μορφώματος.

Δημόσιες πιέσεις

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από την περασμένη εβδομάδα "φιλελεύθεροι" και "καραμανλικοί", με δημόσιες παρεμβάσεις τους, ζητούν από τον πρωθυπουργό να μην φλερτάρει με την ακροδεξιά ατζέντα και να σεβαστεί τον κεντροδεξιό χαρακτήρα της Ν.Δ. Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκαν οι παρεμβάσεις των πρώην υπουργών Ντ. Μπακογιάννη και Μαρ. Γιαννάκου, οι οποίες είχαν ξεκαθαρίσει ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να είναι "συνομιλητής φασιστοειδών".

Στην ίδια γραμμή -και με ακόμη οξύτερες διατυπώσεις- κινήθηκε και ο στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Ευ. Αντώναρος, που είχε καλέσει το Μαξίμου "να μην παίζει με την Ακροδεξιά". Αίσθηση προκάλεσε στους διαδρόμους της Συγγρού αλλά και στο Μαξίμου το γεγονός ότι και ο Κ. Καραμανλής ο... Γ', ο γιος του Αχιλλέα, προχώρησε στην πρώτη του εσωκομματική παρέμβαση. Μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης των Σερρών ομολόγησε ότι "υπάρχει ομάδα με ακροδεξιά στοιχεία στη σημερινή Ν.Δ.".

Παρέμβαση Μητσοτάκη

Χθες ήταν η σειρά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, να πάρει τη σκυτάλη των πιέσεων προς τον πρωθυπουργό, καθώς, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα υπογράμμισε πως «υπάρχει μία ομάδα πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος. Μετριοπαθείς, που αποστρέφονται τον ακραίο πολιτικό λόγο, που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην πρακτική πολιτική και που αισθάνονται ότι δεν εκφράζονται από κανένα κόμμα". Και πρόσθεσε με νόημα ότι "η Ν.Δ. μπορεί να τους εκφράσει καλύτερα από κάθε άλλο κόμμα".
Επίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι "τελείωσε η υπόθεση Μπαλτάκου" και έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου πως τώρα είναι "μία μοναδική ευκαιρία για τη Ν.Δ. να επαναπροσδιορίσει με απόλυτη σαφήνεια ότι κεντρική της στόχευση είναι οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι που τοποθετούνται ευρύτερα στον χώρο του Κέντρου, απεχθάνονται τον ακραίο λόγο και σήμερα αισθάνονται πολιτικά ορφανοί, καθώς δεν εκφράζονται από κανένα κόμμα, ούτε από τη Ν.Δ.".

Στριμωγμένος ο Αντ. Σαμαράς

Το Μαξίμου αισθάνεται την πολιτική πίεση και τα εσωκομματικά βέλη, εξ ου και προβαίνει σε ορισμένες σπασμωδικές κινήσεις για να διαψεύσει τα περί "ακροδεξιάς ατζέντας". Στην αρχή ήταν η παραίτηση του Τ. Μπαλτάκου και μετά η "θυσία" του Φ. Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Επίσης η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο -αυτό που "φρέναρε" ο Τ. Μπαλτάκος επί ενάμιση χρόνο.

Πάντως, σημειώνεται ότι πιέσεις προς τον πρωθυπουργό δεν ασκούν μόνο "φιλελεύθεροι" και "καραμανλικοί", αλλά και... "σαμαρικοί", που ζητούν από τον Αντ. Σαμαρά να παραμείνει... αυτός που είναι. Μάλιστα, ο βουλευτής Δράμας και πρώην αστυνομικός Δ. Κυριαζίδης υπερασπίστηκε με δηλώσεις του το "έργο" του Τ. Μπαλτάκου, ενώ ο πολιτευτής της Ν.Δ. και σύμβουλος του Αδ. Γεωργιάδη, Θ. Πλεύρης, υποστήριξε τον Φ. Κρανιδιώτη.

"Κεραυνοί" Γιαννάκου κατά Σαμαρά

Εν τω μεταξύ την απόφασή της να μην θέσει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή δημοσιοποίησε χθες η επικεφαλής των "γαλάζιων" ευρωβουλευτών, Μαρ. Γιαννάκου. Η Μ. Γιαννάκου εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού, στηλίτευσε την επιλογή της υιοθέτησης του "σταυρού" για τις ευρωεκλογές και παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται στο ναδίρ.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: