ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ανατρέπουμε την Κυβέρνηση – Ακυρώνουμε τα Μνημόνια – Όλοι μετέχουμε στην αυριανή απεργία

Φωτογραφία αρχείου.


ΜΕΤΑ: Η κυβέρνηση «σκηνοθετεί το φθηνό “ριάλιτι” “βγαίνουμε από τα Μνημόνια” – “τελειώνουν τα βάσανα”, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας





«Οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, μετά και την ψήφιση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη ενημέρωση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), που συμμετέχει στην αυριανή απεργία, με την μη έκδοση εντύπων, την μη εκφώνηση ειδήσεων και την αποχή από την εργασία στα πόρταλ.

«Ήδη ο χώρος της Ενημέρωσης έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων» επισημαίνει αναφερόμενη σε  «απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων, επισφάλεια εργασίας και μαρασμό των ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Έχει δείξει όμως και τη δύναμη της αντίστασης και του αγώνα με άλλα μέσα. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι της να αντιστέκονται, συνεχίζοντας τον αγώνα».

Η συγκέντρωση στην Πάτρα θα γίνει στις 10.30 το πρωί μπροστά στο χώρο του ΕΚΠ επί της οδού Κολοκοτρώνη, πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρώην Όλγας)

·        * Στις 29 Απριλίου, όπως προβλέπεται, θα γίνει κανονικά η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στους δικαιούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Στο στόχαστρο τα νέα μέτρα σφαγιασμού μας

Στους δρόμους και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα θα βρεθούν αύριο, με την ευκαιρία της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες και επιστημονικό προσωπικό που αντιδρούν στον αρμαγεδώνα μέτρων που με δόσεις εξαπολύει η κυβέρνηση, εμπαίζοντας ταυτόχρονα τις πλέον αδύνατες κατηγορίες με ψίχουλα ελεημοσύνης.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΜΕΤΑ, Επιστημονικών Συλλόγων και Επαγγελματιών) είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το Μέτωπο Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ενότητας (ΜΕΤΑ) θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10.30 π.μ.

Στο στόχαστρο των εργαζομένων και των συνδικάτων βρίσκονται τα νέα σφαγιαστικά μέτρα τού πρόσφατα ψηφισθέντος πολυνομοσχεδίου, που ισοπεδώνουν τους μισθούς και διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, που παραδίδουν την αγορά εργασίας στο δουλεμπόριο των «εταιρειών προσωρινής απασχόλησης», καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού και σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την Υγεία και την Παιδεία.

Νέα μέτρα με νέο Μνημόνιο

Αλλά και τα νέα μέτρα που θα έρθουν μετά τις ευρωεκλογές, δηλαδή το φθινόπωρο, αλλά και τα επόμενα που είναι ήδη στα συρτάρια της κυβέρνησης και θα αποτελέσουν το νέο Μνημόνιο που έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα βρίσκονται στο στόχαστρο των συνδικάτων. Άλλωστε, σύμφωνα με το non paper του υπουργείου Εργασίας που δημοσίευσε η «Αυγή» της Κυριακής, υπάρχουν νέα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές και τα οποία θα περιλαμβάνονται σε νέο Μνημόνιο, με το οποίο θα ισοπεδωθούν πλήρως οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, θα επιβληθεί το εργοδοτικό «lock - out», θα μειωθούν οι συντάξεις, ακόμα και οι αναπηρικές, θα εξισωθούν οι κατώτατοι μισθοί του Δημοσίου με εκείνους του ιδιωτικού τομέα, οδηγώντας τους μισθούς του Δημοσίου σε νέες απώλεις κατά 25%, ενώ θα απελευθερωθούν πλήρως οι ομαδικές απολύσεις.

Φθηνό «ριάλιτι» πάνω στα συντρίμμια

Σε μήνυμά του το ΜΕΤΑ (Μέτωπο Εργατοϋπαλληλικής Ανατροπής) τονίζει ότι «η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακόμη και σήμερα, μέσα στα κοινωνικά συντρίμμια που έχει σκορπίσει, να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους και στήνει το νέο παραμύθι της δήθεν ‘ανάκαμψης', για να διασωθεί -εν όψει των εκλογών- από τον βέβαιο εκλογικό καταποντισμό».

Όπως σημειώνει ακόμα, η κυβέρνηση «σκηνοθετεί το φθηνό ‘ριάλιτι' ‘βγαίνουμε από τα Μνημόνια' - ‘τελειώνουν τα βάσανα', προσβάλλοντας ακόμη και τη νοημοσύνη μας, με το νέο παραμύθι ‘το πρωτογενές πλεόνασμα' το οποίο δήθεν μοιράζουν. Επιχειρούν για άλλη μια φορά να παγώσουν τη σκέψη και την κρίση των εργαζομένων, να εξασφαλίσουν με τα ψέματα τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρώσουν την αποστολή που έχουν αναλάβει, να ξεπουλήσουν τα πάντα στο κεφάλαιο, στους τοκογλύφους δανειστές, να παραδώσουν τους εργαζόμενους στην αυθαιρεσία των εργοδοτών».

Το ΜΕΤΑ καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, άνεργους «να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ και όσες στηρίζουν τη διαίρεση των εργαζομένων και τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις. «Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα  θύματα των Μνημονίων, με όλα τα κινήματα αντίστασης, να αντιπαλέψουμε τα αντεργατικά μέτρα, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που έχουν ταχθεί να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οδηγούν έναν λαό και τους εργαζόμενους σε οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα», καταλήγει.

Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με την 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης διεκδικούν:

-Κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση εργασίας
-Κατάργηση του δουλεμπορικού καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων
-Να επαναρυθμιστεί το δίκαιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων
-Επαναφορά του κατώτατου μισθού
-Άμεσα μέτρα στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων
-Μέτρα προστασίας των ανέργων
-Να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις - ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: