ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

«Οι δαυλοί και στάχτες» του Μπαλτάκου που ακόμη καίγουν τον αυτάδελφο Σαμαρά

Καιγόμενο δαυλό χαρακτήρισε τον εαυτό του προ ημερών ο Μπαλτάκος, αλλά οι φλόγες τσουρουφλίζουν πρωτίστως τον αυτάδελφό του Σαμαρά, που ακόμη αρνείται να συζητήσει την επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Κενές ημερομηνίες και ώρες υπάρχουν στη Βουλή, αλλά όχι για να συζητηθεί το Μπαλτάκος-gate, όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από το Πάσχα. Η Βουλή θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 9 Μαΐου για να ψηφίζει νομοσχέδια, γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να ξεχάσει τα αμαρτήματα των στελεχών της.

Έτσι, από αύριο Δευτέρα έως την Τετάρτη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις τράπεζες (σε τρεις συνεδριάσεις). Μέχρι τις 5 Μαΐου (δηλαδή την επόμενη Δευτέρα) θα ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο, ακόμη κι αν χρειαστεί να δουλέψει το Κοινοβούλιο Σαββατοκύριακο ή να συζητηθεί με διαδικασίες εξπρές - γι' αυτά ξέρουν να βιάζονται οι κυβερνητικοί, αλλά για το Μπαλτάκος-gate…

Μέχρι τις 9 Μαΐου θα ψηφιστούν και δύο νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης: για τις λαϊκές αγορές, όπου οι πωλητές των από αύριο σε όλη την χώρα κατέρχονται σε απεργία διαμαρτυρόμενοι  και για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων. Το γιατί είναι πιο επείγον ο διαχωρισμός των παραγωγών από τους εμπόρους στους πάγκους της λαϊκής από το να φωτιστεί η σκανδαλώδης σύμπηξη μετώπου Μαξίμου και Χρυσής Αυγής, μόνο ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από τις κάλπες μπορεί να το εξηγήσει.

Αλά εάν θέλουμε να κατανοήσουμε το γιατί αρκεί ένα σχόλιο που γράφτηκε στην Αυγή πριν από το Πάσχα, υπό τον τίτλο «Δαυλοί και στάχτες».

Παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω:

«Αναμμένους δαυλούς στον βωμό της πατρίδας χαρακτήρισε τον εαυτό του και τον αυτάδελφό του Σαμαρά ο Μπαλτάκος, επιφυλάσσοντας για το δίδυμο ρόλους που παραπέμπουν σε παγανιστικές τελετές τόσο προσφιλείς στον ιδεολογικό κόσμο του. 

Πίσω από την παρομοίωση αυτή μόλις και κρύβεται η αντιδημοκρατική νοοτροπία σύμφωνα με την οποία όποιος ασκεί κριτική στους "αναμμένους δαυλούς" είναι σαν να επιχειρεί να σβήσει τη φλόγα της πατρίδας. Άλλωστε, ο Μπαλτάκος δικαιολογείται για την "τρυφερή" σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ταυτίζοντας την παρακρατική δράση του με το συμφέρον της παράταξής του και το συμφέρον της παράταξής του με το συμφέρον της χώρας! Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν στο κατά Μπαλτάκον εθνικό συμφέρον περιλαμβάνεται και το συμφέρον του έτερου κυβερνητικού συνεταίρου.

Η κυβέρνηση ζει με τον φόβο νέων βιντεοσκοπημένων συνομιλιών, όπου θα εκτυλίσσεται το αδίστακτο σχέδιο Σαμαρά, που, όπως προκύπτει από το πρώτο βίντεο, έχει στόχο να παρεμποδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Σ' αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται διαχρονικά η Χ.Α., η οποία, ακόμη κι όταν η ηγεσία της βρίσκεται προφυλακισμένη και το κόμμα απειλείται να τεθεί εκτός νόμου, συνεχίζει τις τακτικές μυστικές επαφές με την κυβέρνηση. 

Αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να αντιστραφεί με τους ισχυρισμούς Σαμαρά ότι η Αριστερά και όχι αυτός ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή! Αναγνωρίζουμε, πάντως, στον πρωθυπουργό το δικονομικό δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου να λέει όσα ψέματα θέλει για να ελαφρύνει τη θέση του.

Το σκάνδαλο Μπαλτάκου απονομιμοποίησε ηθικά - πολιτικά την κυβέρνηση και επιταχύνει την πολιτική αποσταθεροποίηση, που ήδη σοβεί ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της σκληρής λιτότητας και της υπόκωφης λαϊκής οργής. Η εξέλιξη αυτή αναστέλλει την ευφορία των κυβερνητικών σχεδιασμών για την περίφημη οικονομική ανάκαμψη. Χθες η Moody's ανακοίνωσε ότι αναβάλλει για τον Αύγουστο την έκθεσή της σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Έτσι εξηγείται και η αμηχανία Στουρνάρα, μετά την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τον χρόνο εξόδου της χώρας στις αγορές. Ο Σαμαράς ποντάρει στην ολόπλευρη στήριξη των τραπεζιτών, οι οποίοι φοβούνται την κατάρρευσή του πριν προλάβει να εφαρμόσει τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών. Ποντάρει, βεβαίως, και στη στήριξη της Μέρκελ.

Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν αυτή την εβδομάδα δείχνουν πόσο απομονωμένη και παραπαίουσα είναι η κυβέρνηση, καθώς η κρίση, μετά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, χτυπάει τώρα κατάστηθα τη Ν.Δ. και τον Σαμαρά, που το 'παιζε στυλοβάτης του πολιτικού συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το πολιτικό προβάδισμα, καθώς κατόρθωσε να αναδείξει, με την πρόταση μομφής, τον σκληρό πυρήνα του πολυνομοσχεδίου, που είναι η εκχώρηση των τραπεζών στους τραπεζίτες και τα λαίμαργα funds, τη διάλυση των μισθών, των συντάξεων και των μεσαίων τάξεων.

Η πραγματικότητα ανατρέπει τη θηριώδη μιντιακή επιχείρηση για την επιβολή της εικονικής πραγματικότητας εξόδου από την κρίση. Οι δαυλοί μετατρέπονται σε κάρβουνα πάνω στα οποία δεινοπαθούν πολιτικά οι μνημονιακοί "εθνοσωτήρες". Όπως είχε πει ο Ζαν Ζορές, απευθυνόμενος στους ακροδεξιούς συνωμότες της υπόθεσης Ντρέιφους: "Από την εστία του παρελθόντος εμείς παίρνουμε τη φωτιά κι εσείς τις στάχτες"»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: