ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Προεκλογικός... εμφύλιος στη ΝΔ

Βαλλόμενος από Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς, που υπερασπίζονται τις διαχρονικές θέσεις και εμβλήματα της ΝΔ, ο Αντ. Σαμαράς προετοιμάζει το έδαφος για την μεγάλη παράταξη της Δεξιάς, όπως την εισηγούνται οι ακροδεξιοί και προερχόμενοι από την ΠΟΛΑΝ φίλοι του, Μπαλτάκος κ.α., που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα για απόρριψη του τίτλου της ΝΔ και συμπόρευση του κόμματος με την εθνική παράταξη των ΑΝΕΛΛ., της ΧΑ.



"Μητσοτακικοί" εναντίον Σαμαρά.-  Βγήκαν τα μαχαίρια στη Συγγρού την ημέρα παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου από τον Αντ. Σαμαρά
 
Συνθήκες εμφυλίου και διαλυτικά φαινόμενα παρατηρούνται στη Ν.Δ., μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και την ίδια ημέρα κατά την οποία ο Αντ. Σαμαράς επέλεξε να παρουσιάσει τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.


Ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας χθες τους υποψηφίους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., παρουσίασε για άλλη μία φορά μία... "μαγική εικόνα" (αναφέρθηκε σε μείωση της ανεργίας, εξήγγειλε τον ερχομό της ανάκαμψης και ισχυρίστηκε πως "η βάρκα της οικονομίας γυρίζει") και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια ο Αντ. Σαμαράς αναπαρήγαγε τις γνωστές συκοφαντίες της "γαλάζιας" μονταζιέρας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως "κάποιοι επιθυμούν να ζήσουμε με νέα δανεικά, κάποιοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς Μνημόνια γιατί τρέφονται από τα Μνημόνια" και σημειώνοντας πως "κάποιοι λένε να βγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ όταν γίνονται όσα γίνονται στην Ουκρανία".

"Διασημότητες" και αιχμές

Πάντως, η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. δεν γέμισε με... ενθουσιασμό τους παρευρεθέντες στη συνεδρίαση της Π.Ε. του κόμματος. Από την ευρωλίστα απουσιάζουν βαριά πολιτικά στελέχη, είναι υποψήφιοι μόνο δύο ευρωβουλευτές (η Ρ. Κράτσα και η εκλεγμένη με τον ΛΑΟΣ Ν. Τζαβέλλα) και δύο εν ενεργεία βουλευτές (ο Μαν. Κεφαλογιάννης και ο Κ. Μουσουρούλης), αλλά και πρώην βουλευτές του κόμματος όπως η Ελ. Βόζεμπεργκ και ο αθλητικογράφος Μαν. Μαυρομάτης.

Το άνοιγμα του Αντ. Σαμαρά στο κόμμα Καρατζαφέρη δεν περιορίζεται στη Ν. Τζαβέλλα, καθώς υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, δημοσιογράφος - εκδότης Γ. Κύρτσος, ενώ μεταξύ των υποψηφίων φιγουράρουν και "διασημότητες" όπως ο μουσικοσυνθέτης -και πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ.- Στ. Ξαρχάκος, η δημοσιογράφος Μαρ. Σπυράκη, αλλά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θ. Ζαγοράκης.

Πάντως, ο Αντ. Σαμαράς είδε για μία ακόμη φορά το άνοιγμά του στον ακροδεξιό χώρο να προκαλεί αντιδράσεις. Στην αρχή ήταν ο Θ. Πλεύρης, που προοριζόταν για υποψήφιος ευρωβουλευτής, ωστόσο "κόπηκε" λόγω αντιδράσεων. Ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει, λοιπόν, να προωθήσει στην ευρωλίστα έναν άλλο πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, τον Κυρ. Βελόπουλο, αλλά ο τελευταίος αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε χθες ότι... για "λόγους συνείδησης" δε θα θέσει υποψηφιότητα.

Η μειωμένη απήχηση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., εξάλλου, φάνηκε, κατά πολλούς, και στις χθεσινές απουσίες: δεν παρευρέθηκαν στο "Κάραβελ" η επικεφαλής των "γαλάζιων" ευρωβουλευτών, Μαρ. Γιαννάκου, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής. 

Παράλληλα ο στενός συνεργάτης του, Ευ. Αντώναρος, άφησε δηλητηριώδεις αιχμές στο twitter: "Προς τους μέχρι σήμερα ευρωβουλευτές της Ν.Δ.: Ανθ' υμών οι Γουλιμήδες (με ελάχιστες εξαιρέσεις)" έγραψε, για να προσθέσει: "Ευτυχώς που υπάρχουν λίγα φωτεινά ονόματα για να ψηφίσει κανείς και να μαυρίσει τηλεαστέρες, μαϊντανούς, αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα".
Αιχμές για την επιλογή των... "διασημοτήτων" άφησε και η Ντ. Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στον ρ/σ "Αθήνα 984". "Βλέπουμε αθλητές, πρώην ποδοσφαιριστές από τη μία πλευρά και από την άλλη ηθοποιούς, καλλιτέχνες. Δεν είναι μια υποτίμηση του εκλογικού σώματος αυτό;" διερωτήθηκε με νόημα η πρώην υπουργός.

"Αντάρτικα"

Σαν να μην έφταναν αυτά, χθες στη Συγγρού συζητήθηκε πολύ η επιλογή του υπουργού Παιδείας (που εκλέγεται στην Α' Πειραιά), Κων. Αρβανιτόπουλου, να παραστεί στην παρουσίαση του "ολυμπιακού" συνδυασμού του Γ. Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά, καίτοι ο Αντ. Σαμαράς έχει επανειλημμένως επισκεφθεί το μεγάλο λιμάνι για να δείξει τη στήριξή του στον "γαλάζιο" υποψήφιο και νυν δήμαρχο, Βασ. Μιχαλολιάκο.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε και συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, Κων. Μητσοτάκη, στο ΡΙΚ, στην οποία σημειώνει πως "δεν συγχώρησε ποτέ τον Αντ. Σαμαρά" για την πτώση της κυβέρνησής του. Οι "σαμαρικοί", εξάλλου, σήκωσαν χθες βράδυ το γάντι, καθώς η ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζονται στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, το antinews.gr, αποκαλούσε τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. "Δον Κορλεόνε" και σημείωνε: "Σιγά μην ζητήσουμε συγχωροχάρτια από τον Εφιάλτη".

ΣΥΡΙΖΑ: "Πόσες συνιστώσες έχει η Ν.Δ.;"

"Η παρουσία του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Άραγε ποιον στηρίζει η Ν.Δ.; Τον κ. Μιχαλολιάκο, που χαίρει της επίσημης στήριξης Σαμαρά, ή τον κ. Μώραλη, που τον στηρίζουν κεντρικά στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης; Τελικά πόσες συνιστώσες έχει η Ν.Δ.;" διερωτήθηκε σκωπτικά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ 
 (από την εφημερίδα ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: