ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Τέσσερις λόγοι ευθύνης που βαραίνουν τον κ. Πατούλη

 


Για όσα ακολούθησαν  με το ξέσπασμά της κακοκαιρίας «Elpis». Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενεργή εργολαβία αποχιονισμού, αντιπαγετικού αλατιού κ.α.

 

«Ο κ. Πατούλης αρνήθηκε να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με την ΔΕΗ, για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, όπως πρότεινε η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ στους Προϋπολογισμούς του 2020, του 2021 και του 2022. Χιονιάς χωρίς ηλεκτρικό για πολλούς συμπολίτες» της Αττικής.

Η παραπάνω αναφορά είναι ένας από τους τέσσερις λόγους ευθύνης για τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ο Χρίστος Καραμάνος επισημαίνει τους τέσσερις λόγους πολιτικής ευθύνης του Περιφερεάρχη Αττικής, για όσα ακολούθησαν  με το ξέσπασμά της κακοκαιρίας «Elpis».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο  Χριστόφορος Βερναρδάκης που παραθέτει τους λόγους ευθύνης που βαραίνουν τον κ. Πατούλη:  

«Ξεκινώ από το συμπέρασμα: αδιαφορία για έγκαιρο προγραμματισμό, επιτελική ανικανότητα, ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, κέρδη και φιέστες πάνω στον πόνο των ανθρώπων, κυνική επικοινωνιακή αυτοπροβολή στα ταϊσμένα (και από την Περιφέρεια Αττικής) ΜΜΕ.

 

Τραγική κατάσταση, παρά τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων, ειδικά στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στην Πολιτική προστασία, που αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας!

 

Ορίστε το γιατί:

 

👉1. Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενεργή εργολαβία Αποχιονισμού. Ο διαγωνισμός καθυστέρησε να ξεκινήσει, είχε δικαστική εμπλοκή λόγω της μεθόδευσης της Διοίκησης Πατούλη να ακυρωθεί ο Μειοδότης με ανούσια αιτιολογία και θα ολοκληρωθεί προς τον Απρίλιο του 2022. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν την τελευταία στιγμή με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ σε διάφορους εργολάβους. Οι φιέστες γίνονται εύκολα, ο συντονισμός όμως ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνει.

 

👉2. Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενεργή Σύμβαση προμήθειας Αντιπαγετικού Αλατιού. Ο διαγωνισμός καθυστέρησε να ξεκινήσει, ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο λόγω σοβαρών πλημμελειών, προκηρύχθηκε νέος στις 28/12/2021, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μετά τον Μάιο του 2022. Γι’ αυτό δεν κατανεμήθηκε αλάτι, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, σε όλα τα επίκαιρα σημεία και εγκαταστάσεις.

 

👉3. Το Συντονιστικό (κατ’ όνομα) Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Βορείου Τομέα συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στις 10:30! Δεν συμμετείχαν οι αρμόδιοι από την Αττική Οδό και την Εθνική Οδό. Ούτε η ΔΕΗ. Πλήρης αποσυντονισμός και χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα.

 

👉4. Ο κ. Πατούλης αρνήθηκε να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με την ΔΕΗ, για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, όπως πρότεινε η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ στους Προϋπολογισμούς του 2020, του 2021 και του 2022. Χιονιάς χωρίς ηλεκτρικό για πολλούς συμπολίτες μας, πέραν του ότι οι διακοπές του ρεύματος θα μπορούσαν να έχουν περιοριστεί εάν τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας λειτουργούσαν σωστά, αν συμμετείχε η ΔΕΗ κι αναλάμβανε τις ευθύνες της, αν υπήρχε φροντίδα για κόψιμο των κλαδιών.

_______________

Στη φωτό εγκλωβισμένοι στην οδό Μεσογείων, αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: