ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Δεν πέρασε η μεσαιωνική θεωρία του αγέννητου Παιδιού



«Νιώσαμε αγανάκτηση ακόμη μία φορά, από τον πυκνό σκοταδισμό που έχει εισβάλει στο Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει η Σία Αναγνωστοπούλου!

«Δεν μας διευκρινίζει όμως αν θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  ή οποιουδήποτε άλλου που της προώθησε το απαράδεκτο αυτό πρόγραμμα και αυτή το ενέκρινε. Επίσης θα μας ζητήσει κάποια συγγνώμη για αυτό; Τώρα που η συγγνώμη είναι και η καινούργια πολιτική ρετσέτα της κυβέρνησης;».

Με την παραπάνω ερώτηση κλείνει την ανακοίνωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, με αφορμή την απόπειρα του Υπ.Παιδείας να περάσει ως επίσημο μάθημα στους μαθητές την ρατσιστική, μεσαιωνική αντίληψη της θεωρίας περί αγέννητου παιδιού, που εδώ και καιρό προπαγανδίζουν ακροδεξιοί φορείς, οι οποίοι  θέλουν την γυναίκα να μετατρέπεται σε παιδοποιητική μηχανή και να απομονώνεται από τα κοινά του τόπους μας!

Αναλυτικά η απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου, το π. Σάββατο, προς την υπ. Παιδείας, η οποία φυγομάχησε μετά την κατακραυγή των χρηστών του διαδικτύου, αλλά και με την συμβολή των κωλοπετσωμένων ΜΜΕ, είναι η παρακάτω:

«Νιώσαμε αγανάκτηση ακόμη μία φορά, από τον πυκνό σκοταδισμό που έχει εισβάλει στο Υπουργείο Παιδείας, όταν διαβάσαμε για το πρόγραμμα ''Προγεννητικής Αγωγής'', που προωθούσε την ψεκασμένη θεωρία ''του αγέννητου παιδιού'' στα παιδιά του Γυμνασίου και είχε την έγκριση της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Σε μια ευαίσθητη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, που η έμφυλη βία είναι σε έξαρση, που οι γυναίκες διεκδικούν ορατότητα και δικαιώματα, που οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί δραματικά, η Υπουργός Παιδείας προωθεί από την ‘’πίσω πόρτα’’, ότι πιο αναχρονιστικό, σεξιστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο σε ψευδοεπιστήμη, για να περάσει τελικά τα πιο λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα στους μαθητές.

Και μετά την καταγραυγή και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το φεμινιστικό κίνημα, την κοινωνία των πολιτών, για άλλη μια φορά από τους χρήστες του διαδικτύου, η Υπουργός ανακαλεί την έγκριση της. Και ξεμπερδεύει, τόσο απλά.

Δεν μας διευκρινίζει όμως αν θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  ή οποιουδήποτε άλλου που της προώθησε το απαράδεκτο αυτό πρόγραμμα και αυτή το ενέκρινε. Επίσης θα μας ζητήσει κάποια συγγνώμη για αυτό; Τώρα που η συγγνώμη είναι και η καινούργια πολιτική ρετσέτα της κυβέρνησης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: