ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

«Εμείς κάθε μέρα και κυρίως σήμερα, θα θυμόμαστε συγκλονισμένοι...»

Αουσβιτς - Στην πύλη του στρατοπέδου Ι, παραμένει αναρτημένη η επιγραφή ARBEIT MACHT FREI, δηλαδή Η εργασία απελευθερώνει...


Ελεγείο της τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σίας Αναγνωστοπούλου  για τα θύματα του ναζιστικού ολοκαυτώματος

Με ένα ελεγείο, σημείωμα μνήμης αφιερωμένο στα θύματα του ναζιστικού ολοκαυτώματος και στην σημερινή επέτειο απελευθέρωσης του πρώτου ναζιστικού στρατοπέδου θανάτου, του Άουσβιτς, από τον προελαύνοντα Κόκκινο Στρατό των Σοβιετικών, η Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Αχαΐας, τιμά τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Ολόκληρη η αναφορά της Σίας Αναγνωστοπούλου είναι η παρακάτω:

 

«Όσοι αρνούνται το Άουσβιτς θα ήταν έτοιμοι να το ξαναφτιάξουν».

Πρίμο Λέβι

Άουσβιτς: Φούρνοι για τα πτώματα.
«Η κόλαση δεν μπορεί  να χωρέσει σε  αναμνηστικά κείμενα. Η γλώσσα είναι ανεπαρκής για να περιγράψει τη θηριωδία. Πώς να αποδώσουν οι λέξεις, την ανθρώπινη διάσταση όλων αυτών που μπήκαν με ονοματεπώνυμο στα στρατόπεδα της φρίκης και βγήκαν αριθμοί χτυπημένοι σε ανθρώπινα μέλη ή έλιωσαν αποσυντιθέμενοι  σε πτώματα και στάχτες, στους  φούρνους και στους ομαδικούς τάφους. 

Η παγκόσμια γλώσσα  μολύνθηκε από τη στιγμή που δημιούργησε τη λέξη  Ολοκαύτωμα για να περιγράψει  "το ανείπωτο".  Η μνήμη έχει χρέος να πλύνει ,να καθαρίσει ξανά και ξανά αυτή τη γκρίζα ζώνη της σύγχρονης ιστορία από το παράσιτο της αμνησίας. Για να μην επαναληφθεί.

- Για να μην εδραιωθεί η ιεροσυλία της άρνησης  του Ολοκαυτώματος.

- Για να τσακιστούν οι λεκτικοί υπαινιγμοί του αντισημιτισμού.

- Για να μην  χαρακτηριστούν  και άλλοι λαοί  «αποδιοπομπαίοι τράγοι»,  για κάθε δεινό που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οδηγηθούν και αυτοί στο μέλλον σε κρεματόρια.

Είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε  για το Ολοκαύτωμα με λείες γωνίες, χωρίς να σκεφτόμαστε πραγματικά και με δέος το Ολοκαύτωμα;

Εμείς κάθε μέρα και κυρίως σήμερα, θα θυμόμαστε συγκλονισμένοι, ότι στις 27 Γενάρη τού 1945 ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε τους κρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς».

Αυτό είνει το μουσείο του Άουσβιτς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: