ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ομιλία Κ. Μάρκου στη Βουλή υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ


 

«ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ που αντιμετωπίσατε την πανδημία ως ευκαιρία να υπονομεύσετε το ΕΣΥ μια ώρα αρχύτερα»

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Με βάση το άρθρο 142 του ΚτΒ σας καλούμε, καλούμε την Βουλή των Ελλήνων, να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Την κυβέρνηση της αναλγησίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Την κυβέρνηση του αυταρχισμού, της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και της ανεργίας.

Την κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας, με τη βοήθεια των φιλικών τους μέσων, προσπαθούν να "πουλήσουν" κανονικότητα. Να αλλάξουν την βιωμένη από την κοινωνία, πραγματικότητα. Να πείσουν τον κόσμο ότι η δραματική κατάσταση που βιώνει είναι αποτέλεσμα των περιστάσεων και όχι των κυβερνητικών αποφάσεων και των πολιτικών της. 

Με τον τρόπο αυτό προσπαθείτε κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης να αποφύγετε τις ευθύνες σας, οι οποίες είναι πολλές και συγκεκριμένες.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ που αντιμετωπίσατε την πανδημία ως ευκαιρία να υπονομεύσετε το ΕΣΥ μια ώρα αρχύτερα. Τα νοσοκομεία μας δίνουν δυο χρόνια τώρα τη μάχη της πανδημίας με 3.000 λιγότερους μόνιμους υγειονομικούς σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019. Μέχρι σήμερα στο ΕΣΥ δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία θέση μόνιμου νοσηλευτή ή λοιπού προσωπικού, παρά τις επαναλαμβανόμενες ψευδείς εξαγγελίες σας.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ που τα νοσοκομεία μας δίνουν δυο χρόνια τώρα τη μάχη της πανδημίας με τις ανίκανες γαλάζιες διοικήσεις, στα βιογραφικά των οποίων η ελληνική κοινωνία έκπληκτη αντικρίζει γυμναστές, νηπιαγωγούς, απόστρατους στρατηγούς, φιλολόγους και διευθυντές πολιτικών γραφείων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλα νοσοκομεία βέβαια, όπως το Πανεπιστημιακό της Πάτρας, δίνουν δυο χρόνια τώρα τη μάχη της πανδημίας χωρίς διοικητή γιατί οι τοπικοί γαλάζιοι φύλαρχοι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Κοινός παρονομαστής: ο εργασιακός εκφοβισμός, οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις και οι αυθαίρετες υποβαθμίσεις υπαλλήλων, οι αδιαφανείς διαδικασίες και η αναξιοκρατία.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ που τα νοσοκομεία μας υποβαθμίστηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου και οι διαγνωστικές εξετάσεις και τα τακτικά χειρουργεία καθυστερούν, αναβάλλονται ή ακυρώνονται.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εξαντληθεί. Που την μια χειροκροτούνταν από τα μπαλκόνια των ρετιρέ της αριστείας και την επόμενη δέρνονταν από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα νοσοκομεία ή καλούνταν σε στημένες πειθαρχικές διαδικασίες.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ για τους χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ για τις "ανέμελες" ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, τις μέρες που η χώρα θρηνούσε 100+ νεκρούς. Για τα μεσημεριανά γλέντια στην Ικαρία, την ημέρα της παραίτησης Λιγνάδη και την ώρα που οι κοινοί θνητοί ήταν υποχρεωμένοι να στέλνουν sms για να πετάξουν τα σκουπίδια στον απέναντι κάδο ή για να πάνε στο περίπτερο της γειτονιάς τους.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ γιατί με την ανευθυνότητα  σας αυτή, την παντελή σας έλλειψη ενσυναίσθησης, την απουσία κυβερνητικού σχεδίου και πειθούς, την αντιμετώπιση του εαυτού σας ως άλλων Λουδοβίκων και των πολιτών ως υπηκόων, όπου εσείς έχετε τα προνόμια και οι άλλοι οφείλουν «να συμμορφώνονται», οδηγήσατε τη χώρα στην παρωδία της εκστρατείας εμβολιασμού και στη γέννηση και τη γιγάντωση του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ για τις παρεμβάσεις σας, που οδήγησαν στις τραγικές παλινωδίες  και την απαξίωση της επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Παλινωδίες που, με τη σειρά τους, δημιούργησαν χάος, αμηχανία και έλλειψη εμπιστοσύνης στην κοινωνία.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ για τα 10δες νομοσχέδια - ντροπή, που εισήχθησαν προς ψήφιση εν μέσω πανδημίας.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ Για την παράλογη απόφαση για αύξηση των μαθητών ανά τάξη και τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Για την κατάργηση των Κοινωνικών Επιστημών, οι οποίες όπως μας είπατε δημιουργούν αριστερούς πολίτες, αλλά και της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το ωρολόγιο πρόγραμμα.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ γιατί κάνατε νόμο το δόγμα του κ. Μητσοτάκη για τους «ψυκτικούς από το Περιστέρι», επιχειρώντας να πάψει η εκπαίδευση να αποτελεί μηχανισμό κοινωνικής εξέλιξης και προόδου  και εξοστρακίζοντας ανήλικα παιδιά από τον φυσικό τους χώρο, δηλαδή το σχολικό περιβάλλον και μετατρέποντάς τα σε χαμηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό χωρίς γενική παιδεία και χωρίς εξέλιξη της προσωπικότητας τους.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ για το χάος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την «αριστεία» της ισοτίμησης των πτυχίων των Κολλεγίων με αυτά των πανεπιστημίων και την απόπειρα κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος από την πίσω πόρτα. Τη δραματική μείωση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και την απόπειρα θεμελίωσης ενός αστυνομοκρατούμενου, αυταρχικού και ανελεύθερου πανεπιστημίου, αποστειρωμένου από οποιαδήποτε διαδικασία τροφοδοτεί τη σκέψη και την αυτενέργεια.

Για εσάς το δημόσιο Πανεπιστήμιο, κι ας μην έχετε περάσει  κάποιοι ούτε απ’έξω από αυτό, σημαίνει ανομία, φοιτητής σημαίνει ταραξίας, ακαδημαϊκή ελευθερία σημαίνει ασυδοσία και βαρβαρότητα. Για εσάς οι φοιτητές περισσεύουν. Για εσάς χρειάζονται λιγότεροι εισακτέοι στο πανεπιστήμιο που τάχα εγκλωβίζει τα όνειρα των νέων. Για εσάς τα ιδιωτικά κολέγια είναι η μόνη πραγματική ελευθερία.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Για να μην παρεκκλίνετε από το εμμονικό δόγμα «νόμος και τάξη», δεν λάβατε ούτε ένα μέτρο αποσυμφόρησης, αλλά ούτε φροντίσατε για τον έγκαιρο εμβολιασμό των κρατουμένων ή για τις συνθήκες υγιεινής στα σωφρονιστικά καταστήματα. Ίσως να μην προλάβατε λόγω φόρτου εργασίας από τις πολλές απευθείας αναθέσεις. Αδιαφορήσατε για τις ανθρώπινες ζωές και μετατρέψατε τα κρατητήρια, τις φυλακές, τα hotspots και τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, από χώρους αγωνίας σε χώρους μαρτυρίου. Και αυτό, εκτός από αδιανόητο, είναι και απάνθρωπο.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ Γιατί εργαλειοποιήσατε το Μητρώο αναγνωρισμένων σωματείων ως μηχανισμό ελέγχου του εκλογικού σώματος των αρχαιρεσιών στις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις. Γιατί προκαλέσατε ένα πρωτοφανές «έμφραγμα» στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Γιατί εκχωρήσατε  αθλητική  δημόσια περιουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα με φωτογραφικούς και αδιαφανείς διαγωνισμούς, με πρωτοφανή κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Γιατί προχωρήσατε  στην πλήρη ιδιωτικοποίηση μέσω της εκχώρησης των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων που αποτελούν μέρος  της δημόσιας περιουσίας με κορωνίδα το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ που παρουσιάζετε μια δήθεν «εικονική κανονικότητα» την ώρα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκης πληρωμής των λογαριασμών τους. Την ώρα που οι τιμές ΟΛΩΝ των αγαθών και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας αυξάνονται ραγδαία και δραματικά

ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ  λοιπόν για όλα αυτά και για άλλα τόσα και για αυτό πρέπει να λογοδοτήσετε και θα λογοδοτήσετε.

Είστε ηχειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ήλθε η ώρα να φύγετε για να ανασάνει ο τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: