ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Παράταση Συμβάσεων Εργαζομένων Καθαριότητας στο ΑΕΙ Πατρών

 Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους  Υπουργούς Εσωτερικών  και Παιδείας και Θρησκευμάτων  από την Σία Αναγνωστοπούλου και τον Κώστα Μάρκου

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους  Υπουργούς Εσωτερικών  και Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με την κοινή επιστολή των Συλλόγων Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μέσω της οποίας ζητούν νομοθετική ρύθμιση και παράταση Συμβάσεων Εργαζομένων Καθαριότητας Πανεπιστημίου Πατρών.

Στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εργάζονται συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, η συνεισφορά των οποίων θεωρείται κρίσιμη, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας. Οι τρέχουσες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών λήγουν τον Μάιο του 2022, και γι’ αυτό τον λόγο το ίδρυμα έχει προβεί με το υπ’αριθμ. πρωτ  29406/15.11.21, σε αίτημα νομοθετικής ρύθμισης για την προκήρυξη προσωπικού καθαριότητας κατ’ εξαίρεση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι εργαζόμενοι αιτούνται από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση για την προκήρυξη τουλάχιστον διάρκειας ενός (1) έτους και μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο ίδρυμα λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν (εργαστήρια Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Χημείας κ.λ.π), κατ’ εξαίρεση του Ν. 4765/21, καθώς επίσης και στην παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικού που απασχολείται στην καθαριότητα, για λόγους δημόσιας υγείας, για επιπλέον 7 μήνες, ήτοι έως 31/12/2022, προκειμένου το Πανεπιστήμιο Πατρών να μη μείνει χωρίς καθαριότητα.

Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να μεριμνήσουν για τη δημοσίευση νέας προκήρυξης και την παράταση στις ατομικές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι με το Πανεπιστήμιο, ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου αλλά και να μην βρεθούν 90 εργαζόμενοι καθαριότητας υπό την απειλή απόλυσης, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Πανεπιστημιούπολη, 26504, Ρίο

e-mail: syldipro@upatras.gr,

Ιστολόγιο: http://syldipropp.blogspot.gr

 

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Πάτρα, 31/1/2022

 

Προς: κ. Βορίδη Μαυρουδή, Υπουργό Εσωτερικών

            κ. Κεραμέως  Νίκη , Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων       

            κ. Παπαθεοδώρου Νικόλαο, Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αχαΐας

 

Θέμα: Νομοθετική Ρύθμιση  και Παράταση Συμβάσεων Εργαζομένων

Καθαριότητας Πανεπιστημίου Πατρών

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Συντονιστή,

 

Στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εργάζονται συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, η συνεισφορά των οποίων θεωρείται κρίσιμη, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Οι τρέχουσες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών λήγουν τον Μάιο του 2022, και γι’ αυτό τον λόγο το ίδρυμα μας έχει προβεί με το υπ’αριθμ. πρωτ  29406/15.11.21 σε αίτημα νομοθετικής ρύθμισης για την προσωπικού καθαριότητας κατ’ εξαίρεση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη των τρεχουσών συμβάσεων, μέχρι 31.5.22 είναι απαραίτητο να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών στην δημοσίευση της προκήρυξης.  προσωπικού καθαριότητας.

Όσο δεν κατατίθεται η νομοθετική ρύθμιση  ελλοχεύει ο κίνδυνος παντελούς έλλειψης υπηρεσιών καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και απόλυσης των 90 εργαζομένων καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι ενενήντα εργαζόμενοι  στην  καθαριότητα στην πλειοψηφία τους συντηρούν με το μισθό τους πολυμελείς οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες, ή είναι μονογονεϊκές οικογένειες.

Με την απόλυση τους δημιουργούνται προβλήματα επιβίωσης μέσα σε συνθήκες πανδημίας και διαρκών αυξήσεων σε βασικά είδη κατανάλωσης. 

 

Για αυτούς τους λόγους, αιτούμεθα την άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση για προκήρυξη τουλάχιστον διάρκειας ενός (1) έτους και μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο ίδρυμα λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν (εργαστήρια Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Χημείας κ.λ.π), κατ’ εξαίρεση του Ν. 4765/21. 

 

Αιτούμεθα, επίσης, παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικού που απασχολείται στην καθαριότητα, για λόγους δημόσιας υγείας, για επιπλέον 7 μήνες, ήτοι έως 31/12/2022, προκειμένου το Πανεπιστήμιο Πατρών να μη μείνει χωρίς καθαριότητα.

 

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: