ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Μπονάνος: Δεν ισχύει για την Αχαΐα η γενική αργία

 "Το μάθαμε κι εμείς από την τηλεόραση"- Το υπ. αργά βράδυ ανέστειλε το μάθημα τηλεκπαίδευσης για την Τρίτη -  Απίστευτο αλαλούμ!

Διευκρινίσεις έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος, σχετικά με τη γενική αργία που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο, δεν ισχύει για την περιοχή μας, παρά μόνο για τις πληγείσες περιοχές η γενική αργία. Ωστόσο το Υπουργείο έστειλεενημέρωση στους γονείς ότι αύριο Τρίτη αναστέλλονται τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

"Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη" λέει στο thebest.gr ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας. "Βγήκαν, έκαναν μια γενική ανακοίνωση ότι θα έχουμε αύριο γενική αργία, δημιουργήθηκε η εντύπωση στον κόσμο ότι αυτή η αργία θα αφορά όλη τη χώρα και στις 9 το βράδυ μάθαμε ότι θα αφορά μονο τις πληγείσες περιοχές. Μέχρι τότε ως Περιφέρεια δεν ειχαμε την παραμικρή ενημέρωση. Το μάθαμε από την τηλεόραση κι εμείς. Για μια ακομη φορά δικαιώνεται το αίτημά μας για περιφερειακή διακυβέρνηση, έτσι ώστε κάθε στιγμή, είτε θα έχουμε να κάνουμε με την υγεία, είτε με την κρατική διοίκηση, να μπορούμε να έχουμε εικόνα που να αφορά τον κάθε τόπο, και να μην φτάνουμε σε αυτό τον τραγέλαφο, όπως συνέβη σήμερα, που δεν ξέραμε αν αύριο έχουμε ή δεν έχουμε αργία. Είναι άλλες οι αρμοδιότητες και οι ανάγκες της Αττικής π.χ. και άλλες τις Αχαϊας. Είμαστε στο 2022. Κάποια στιγμή πρέπει να υλοποιηθεί".

Ο κ. Μπονάνος επεσήμανε επίσης ότι στην Αχαϊα δεν έχουμε προβλήματα με τους δρόμους οι οποίοι παραμένουν όλοι ανοικτοί με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να είναι σε επιφυλακή, με εξαίρεση την περιοχή της Περιστέρας όπου έχουμε το γνωστό δημοτικό δρόμο που κλείνει συνεχώς. Αλλά και εκεί υπάρχει μέριμνα ώστε να ανοίγει με τη βοήθεια των μηχανηματων.

Γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε για την Τρίτη η κυβέρνηση που βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές φιάσκο την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί προειδοποιούσαν εδώ και μέρες για το φαινόμενο, η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για πολλοστή φορά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να βρεθούν αποκλεισμένοι σε Αττική Οδό, Λεωφόρο Κατεχάκη και αλλού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης - ούτε με τηλεκπαίδευση - οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: