ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Μία ακόμη μαύρη Δευτέρα της Υγείας σήμερα!

Κινδυνεύουμε να γίνουμε Μπεργκάμο της Ιταλίας, με εκατοντάδες νεκρούς την ημέρα, εάν δεν ληφθούν σύντομα μέτρα. (Φωτογραφία αρχείου από το huffingtonpost.gr)

 


Στους 104 οι νεκροί του Κόβιντ και από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.067 θάνατοι, αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί! Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ενώ οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 έφθασαν σήμερα στους 104, και από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.067 θάνατοι, γίνεται εμφανές ότι εισερχόμαστε στην περίοδο όπου θα μετρούμε κατά εκατοντάδες καθημερινά τους θανάτους από την κυβερνητική αδιαφορία, που θέλει να δείχνει ώς αποκλειστικά υπεύθυνους τους πολίτες, μιλώντας για επιδημία ανεμβολίαστων! Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 657 (60.1%άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 64 έτη.

Μία ακόμη μαύρη Δευτέρα της Υγείας καταγράφηκε σήμερα!  

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει σχετικά:

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται ξανά. Τα  παθήματα δεν έγιναν μαθήματα για την κυβέρνηση και για μία ακόμα φορά τα νοσοκομεία της χώρας είναι ανοχύρωτα και υποστελεχωμένα μπροστά στην έξαρση της πανδημίας. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, λιγοστοί και στα όρια της κατάρρευσης, καταγγέλλουν τριτοκοσμικές καταστάσεις με εφημερίες τρόμου, διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, δεκάδες ράντζα και κοντέινερ με αποτέλεσμα την πλημμελή περίθαλψη των ασθενών και την αύξηση της θνητότητας.

Η κυβέρνηση, ιδεοληπτικά εγκλωβισμένη στο  σχεδιασμό της σταδιακής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας και επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία, κωφεύει στο κύριο αίτημα των υγειονομικών για άμεση στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Απόδειξη η μειωμένη χρηματοδότηση για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και με έσοδα που θα εξασφαλίζονται από την πώληση των υπηρεσιών στους ασθενείς - πελάτες και στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ιδεοληπτική αδράνεια της κυβέρνησης όμως κοστίζει χιλιάδες ζωές, όχι μόνο από περιστατικά Covid, αλλά και λοιπής νοσηρότητας που έχει παραμεληθεί, αφού τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μιας νόσου και επιβεβαιώνεται με την απόφαση για μείωση των τακτικών χειρουργείων έως και 80%.

Στον αντίποδα, κερδίζει το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο στο χώρο της υγείας που προστατεύεται και κερδοσκοπεί σε βάρος ασθενών, οι οποίοι επείγονται για μια επέμβαση και αναγκάζονται να πληρώσουν τεράστια ποσά.

Σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν βλέπουν προβλήματα. Εμμένουν στη γραμμή της «πανδημίας των ανεμβολίαστων», στοχοποιώντας το 40% του πληθυσμού που απέτυχαν να πείσουν. Ξορκίζουν το lockdown τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) έχει σημάνει συναγερμό και καλεί τις χώρες της Ευρώπης να λάβουν μέτρα, γιατί τα ποσοστά των εμβολιασμών είναι χαμηλά και τα συστήματα υγείας υπό κατάρρευση.

Προχωρούν σε επιστράτευση αυτοαπασχολούμενων ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι - όπως επισημάνθηκε από πέρυσι - δε μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει η περίθαλψη ασθενών στο πλαίσιο του νοσοκομείου. Εμμένουν στην αναστολή των 7.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών και ζητούν μέσω των εφοριών τους μισθούς του Σεπτεμβρίου ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, είναι οι ίδιοι υγειονομικοί που χειροκροτούσαν στην αρχή της πανδημίας. Εφευρίσκουν τρόπους κάλυψης των τεράστιων κενών στη δημόσια υγεία με τη θέσπιση του  «foundation year», δηλαδή υποαμοιβόμενη ετήσια μεταπτυχιακή κλινική άσκηση των αποφοίτων της ιατρικής στα νοσοκομεία και στα Κ.Υ ξεκινώντας από τους απόφοιτους του Φεβρουαρίου.

Στοχοποιούν την αντιπολίτευση που αναδεικνύει τα προβλήματα, τους λάθος χειρισμούς και τις ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Σε μια προσπάθεια να βγουν από το κάδρο των ευθυνών, εκμεταλλεύονται τα όπλα που έχουν, την επικοινωνιακή διαχείριση με την προστασία των καλοπληρωμένων ΜΜΕ, τα ψέματα και τη συκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του προέδρου του. Μέχρι και οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ είναι «ψευδοπρόβλημα», όπως ξεστόμισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος με ακραίο κυνισμό, αναφερόμενος στις ΜΕΘ έκανε λόγο για πρώιμους νεκροθαλάμους πετώντας την ευθύνη στους γιατρούς.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έστω και τώρα  να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, να πάψουν να είναι αρνητές της πραγματικότητας και να προχωρήσουν σε ένα υγειονομικό σχεδιασμό με ενίσχυση της προνοσοκομειακής φροντίδας ως ανάχωμα του επιδημιολογικού κύματος, με αποφασιστική ενίσχυση των νοσοκομείων με όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό, με επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των στρατιωτικών νοσοκομείων  και με λήψη δραστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς.

Να υιοθετήσουν τα μέτρα και τις προτάσεις που από την αρχή έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνεχίζει με πολιτική συνέπεια να καταθέτει. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι και για τους επιπλέον θανάτους ασθενών με covid αλλά και λοιπής νοσηρότητας και για ένα ακόμη καταστροφικό lockdown. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας των υγειονομικών, των σωματείων, των μαζικών φορέων και της κοινωνίας για να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία και τις ζωές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: