ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

«Στάχτη» στην ακρίβεια έριξε ο Μητσοτάκης!

 


Οι αναλυτές έπεσαν στην παγίδα των πετσωμένων μίντια, που κάλυψαν τη συζήτηση στη Βουλή για την Ακρίβεια.  Η παιδαγωγική ευθύνη της Αριστεράς συνολικά και του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα είναι τεράστια!

 

«Στάχτη» στο θέμα της ακρίβειας έριξε ο Μητσοτάκης με την δήθεν γκάφα του στην αναφορά ότι ο Τσίπρας έβαλε την χώρα στα μνημόνια!

Ψευδόταν και ήξερε καλά που αποσκοπούσε την ώρα που στη Βουλή συζητούνταν το ζήτημα της Ακρίβειας, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με την ΔΕΗ να καταλογίζει υπέρογκα ποσά σε μικροεπιχειρήσεις και ιδιώτες καταναλωτές.

Την ίδια ώρα αναλυτές της Αριστεράς θεώρησαν την "γκάφα Μητσοτάκη" άριστο δείγμα της ανεπάρκειάς του και ευκαιρία καλής αντιπολίτευσης, κι αυτό δείχνει πόσο ισχυρή έχει καταστεί η κυρίαρχη ιδεολογία της "επικοινωνίας" μέσα στην ίδια την Αριστερά.

Η κατάσταση αυτή αντιστρέφεται μόνο από μια γενική κοινωνική ενεργοποίηση. Και εδώ η παιδαγωγική ευθύνη της Αριστεράς συνολικά και του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα, είναι τεράστια».

«Ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια. Πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν τη φράση στην "ανεπάρκεια" του Πρωθυπουργού και γενικότερα στην (υπαρκτή είναι αλήθεια) ροπή του σε λεκτικές γκάφες. Είναι όμως τα πράγματα έτσι;».

Τα παραπάνω ρωτάει ρητορικώ δικαίω, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο fb το γνωστό, από το επιτελείο επεξεργασίας των δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στέλεχος του κόμματος Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μάλιστα αυτή η... χοντράδα του Μητσοτάκη απαντήθηκε εν μέρει με ανάρτηση στο Τουΐτερ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, των ποσών που διατέθηκαν στους αδυνάτους, επί κυβερνήσεώς του, συν την 13η σύνταξη, που άρχισε να χορηγείται, την οποία έκοψε ο Μητσοτάκης.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εξηγεί που αποσκοπούσε ο Κ. Μητσοτάκης και αναφέρει τα παρακάτω  τα παρακάτω:

«Οι λογογράφοι και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη (που τον προμηθεύουν με δεκάδες σημειώματα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη Βουλή) είχαν προχθές ένα κεντρικό στόχο. Να στρέψουν τη συζήτηση και την προσοχή της κοινής γνώμης από το θέμα της Ακρίβειας που συζητείτο, αλλά και της πρωτοφανούς αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας, κάπου αλλού. Οπουδήποτε.

Ηξεραν ότι οι εξαγγελίες για μικρή ενίσχυση των υγειονομικών και των χαμηλοσυνταξιούχων δεν ήταν αρκετές για να απαντήσουν πειστικά στην κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης, πόσο μάλλον όταν η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα "ψίχουλα" της 13ης σύνταξης, ή όταν καλούσε τους δανειστές να βάλουν φρένο στον Τσίπρα για τα κοινωνικά μερίσματα κάθε χρόνο.

Χρειαζόταν κάτι δυνατότερο. Και βρέθηκε στο manual των fake news, στο επικοινωνιακό εγχειρίδιο της σύγχρονης άκρας δεξιάς και του γκουρού της Roger Stone. Τα fake news δεν χρειάζεται να είναι αληθοφανή, λογικά ή πειστικά. Μπορεί και πρέπει, σύμφωνα με το νέο δόγμα, να είναι "χοντράδες".

Οσο πιο "χοντράδα" τόσο το καλύτερο, διότι το θέμα δεν είναι να γίνει πιστευτή η "είδηση" αλλά να δημιουργήσει ένα πέπλο αναξιοπιστίας πάνω από κάθε είδους πληροφορία, κριτική και δημόσια συζήτηση. Και σαν "χοντράδα" να αλλάξει πλήρως το αντικείμενο της συζήτησης.

Το τρικ πέτυχε απολύτως. Κανείς δεν θυμάται τίποτα από την προχθεσινή συζήτηση, πέραν της αναφοράς αυτής του Μητσοτάκη. Τα social media έχουν κατακλυστεί από σχόλια πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ολα τα άλλα, μαζί και οι 100 νεκροί ημερησίως από την εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας, είναι λεπτομέρειες.

Το γεγονός μάλιστα ότι - καλοπροαίρετα προφανώς - σε αυτήν τη μετάθεση της συζήτησης συνηγορούν οι opinion leaders της Αριστεράς που θεωρούν την "γκάφα Μητσοτάκη" άριστο δείγμα της ανεπάρκειάς του και ευκαιρία καλής αντιπολίτευσης, δείχνει πόσο ισχυρή έχει καταστεί η κυρίαρχη ιδεολογία της "επικοινωνίας" μέσα στην ίδια την Αριστερά. Πόσο έχει προχωρήσει η συμφιλίωση με τον παραμορφωτικό καθρέφτη που αντανακλά τη διάλυση των κοινωνικών δομών σε δήθεν μάχες "επικοινωνίας"...

Την ίδια ώρα συντελείται μια ραγδαία οικονομική αναδιάρθρωση στη χώρα, με τις λαϊκές τάξεις να οδηγούνται στη μέγγενη διαρκούς λιτότητας και χρεωκοπίας. Χωρίς Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, Πολιτισμό, Ελευθερία, Δημοκρατία.

Η κατάσταση αυτή αντιστρέφεται μόνο από μια γενική κοινωνική ενεργοποίηση. Και εδώ η παιδαγωγική ευθύνη της Αριστεράς συνολικά και του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα είναι τεράστια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυξήσεις στο ρεύμα: Αποκαλυπτικά έγγραφα στο avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: