ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Μαύρη Δευτέρα σήμερα, με 105 νεκρούς, ρεκόρ 12μήνου!



Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ο κ. Μητσοτάκης αυτοθαυμάζεται και πιστεύει ότι όλα έχουν γίνει τέλεια και ότι φταίνε οι πολίτες που είναι δύσπιστοι ή αρνητές του εμβολίου!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί μιας σοβαρής αποτίμησης και αξιολόγησης της κατάστασης, μας χάρισε άλλο ένα διάγγελμα, ενδέκατο αυτή τη φορά, πρωτόγνωρο στα ελληνικά χρονικά για πρωθυπουργό, για να μας πει ότι βιώνουμε την πανδημία των ανεμβολίαστων και ότι θα επιβάλλει πιο σκληρά μέτρα που θα αφορούν στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, εξαιρώντας ξανά την Εκκλησία και την Αστυνομία.

Και σήμερα βιώνουμε μαύρη Δευτέρα με 105 νεκρούς, που συνιστούν ρεκόρ 12μήνου, καθώς με δραματικό τρόπο επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις των ειδικών για μεγάλη αύξηση των νεκρών από κορονοϊού, αφού το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 105 άνθρωποι.

Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ σχεδόν 12 μηνών και συγκεκριμένα από την 1η Δεκεμβρίου 2020 και τις 111 απώλειες. Σημειώνεται ότι στις 3 Μαΐου 2021 είχαν ανακοινωθεί 134 νεκροί αλλά αφορούσαν στοιχεία του τελευταίου 48ωρου.

Την ίδια στιγμή σημαντική αύξηση σημείωσε και ο αριθμός των διασωληνωμένων καθώς από 590 ανέρχονται σε 608. Συγκεκριμένα, είναι ο υψηλότερος αριθμός από τις 21 Μαΐου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.287, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 886.207 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 87 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.477 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμήν την μαύρη Δευτέρα που μας προέκυψε επισημαίνουν τα παρακάτω:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης είναι δυσανάλογα της δραματικής κατάστασης που βρισκόμαστε, αποσπασματικά και ανεπαρκή. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αυτοθαυμάζεται και πιστεύει ότι όλα έχουν γίνει τέλεια και ότι φταίνε οι πολίτες που είναι δύσπιστοι ή αρνητές του εμβολίου, παρά την «άρτια εμβολιαστική καμπάνια» που έγινε.

Ευτυχώς, που δεν μας είπε πάλι ότι ξεμπερδεύουμε με την πανδημία και ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι» γιατί έχουν μαζευτεί πάρα πολλά μίλια! Η υγειονομική τραγωδία που βιώνουμε έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι αποτέλεσμα ιδεοληπτικής εμμονής αλλά και αίσθησης  προσωρινότητας της πανδημίας.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση από τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό υγείας να κατατεθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης και μέτρα στοχευμένα, ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού, να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να ενισχυθεί ο επιστημονικός λόγος, πόσο μάλλον και από τη στιγμή που η επιστημονική επιτροπή έχει παραγκωνιστεί. Είναι εγκληματικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία».

Και τονίζουν ότι:  

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, επιδεικνύοντας πολιτική ευθύνη και θέτοντας ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή και όχι την ψηφοθηρία και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κατέθεσε μια δέσμη μέτρων, όπως τα παρακάτω:

·        Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων

·        Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός

·        Να θεσμοθετήσει ο Μητσοτάκης μαζικά δωρεάν τεστ για όλους

·        Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022

·        Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

·        Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις στα σχολεία

·        Άμεσα προσλήψεις στα σχολεία

·        Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων

·        Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στο μετρό

·        Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε με ψέματα για την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις και ΜΕΘ, που όσο κι αν μετράμε δεν βγαίνουν. Αλλά, η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρέσκονται στα επικοινωνιακά τερτίπια και στις αλχημείες».

Και επισημαίνουν τα εξής:

«Ανάλογα θα κινηθούν και με τους θανάτους από covid-19. Τη στιγμή που η χώρα μας βιώνει τη σφοδρότητα του τέταρτου κύματος της πανδημίας, τη στιγμή που κάθε μέρα χάνουμε δεκάδες συμπολίτες μας και είμαστε πρώτοι στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη, σκέφτηκαν να αλλάξουν τον τρόπο καταγραφής των θανάτων από τον ΕΟΔΥ με υποδήλωση κατά 20%».  

 

Προσπαθούν να αλλάξουν το σύστημα καταγραφής των νεκρών!

Ασκούν δε σφοδρή κριτική για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει το ισχύον καθεστώς καταγραφής θανάτων από τον ιό, για να απαλύνει το πολιτικό κόστος από το ύψος τους:

«Μέχρι τώρα -λέγουν- για την καταγραφή των θανάτων η χώρα μας ακολουθούσε τις οδηγίες του ΠΟΥ, από τη στιγμή που δεν βολεύει το κυβερνητικό αφήγημα θα το αλλάξουν στα μέτρα που θέλουν. Με τέτοιες κινήσεις και με δηλώσεις σαν αυτή του υπουργού επικρατείας κ. Σκέρτσου ότι «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία μεταδίδουν τον ιό» το μόνο που καταφέρνουν είναι η ενίσχυση της δυσπιστίας, της καχυποψίας και της συνωμοσιολογίας.

Τα νεοφιλελεύθερα σχέδια της κυβέρνησης για την προσέγγιση της ασθένειας με όρους αγοράς εκφράζονται μέσω του προέδρου του ΠΙΣ. Ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως συμφωνεί οι ανεμβολίαστοι ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα νοσήλια ή μέρος αυτών.

Με αυτή τη λογική  όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης, που δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τη νοσηλεία. Με λίγα λόγια κατάργηση της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης!

Να θυμίσουμε στον κ. Εξαδάκτυλο ότι είναι γιατρός, πρόεδρος ιατρικού συλλόγου και όχι φερέφωνο της κυβέρνησης και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει είναι να ανακαλέσει αυτή την κατάπτυστη δήλωση».

ΒΛΕΠΕ:

Παγώνη κατά Εξαδάκτυλου: Σου υπενθυμίζω ότι είσαι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων 10088-deltio-typoy-dhloseis-proedroy-pis-19.11.21.pdf 499.51 KB 

Δεν υπάρχουν σχόλια: