ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Να τι εννοούσε ο Γεωργιάδης, μιλώντας για την Υγεία!

 


Θεωρεί ευκαιρία για επενδυτές με απόδοση κεφαλαίων στον κορονοϊό - Μεγάλος επενδυτής το fund CVC Capital που  έχει προσλάβει και την κόρη του Μητσοτάκη ως διευθύντρια επενδυτικών σχέσεων, με την κυβέρνηση του μπαμπά της, φυσικά!

 

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι πληροφορίες λένε πως η CVC Capital έχει ξοδέψει 1,2 δισ. ευρώ για την εξαγορά ελληνικών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη προτίμηση στον τομέα της Υγείας! Προφανώς αυτήν είχε στο νου, ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όταν χθες δήλωνε πως  η πανδημία του κορονοϊού παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις στην Υγεία.

Ευκαιρία που φαίνεται πως αδυνατεί να αντιληφθεί η κυβέρνηση για να επενδύσει στα δημόσια νοσοκομεία με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού Ιδιαίτερα τώρα που αποκαλύπτεται στην πράξη, πως μόνον το εμβόλιο, δεν αρκεί για να μας προφυλάξει από τον ιό κι ας μας διαβεβαίωνε ο κ. Μητσοτάκης, πως εάν εμβολιαστούμε, πάει, θα είμαστε. ασφαλείς.

Ήρθε ο ΓΓ του ΠΟΥ και τα ανέτρεψε όλα, αν και αυτά μεγαλόσχημα περί τελευταίου μίλιου, που μας έταζε ο Κούλης αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες.

Αλλά ποια είναι η CVC Capital που έχει ξοδέψει 1,2 δισ. ευρώ για την εξαγορά ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία δύο χρόνια;

Διάβασα τα παρακάτω, από την στήλη του «Σχολαστικού» στην εφημερίδα Αυγή και... ζαλίστηκαν για το που κατευθύνουν την οικονομία της χώρας μας οι.. κομπογιαννίτες στων οποίων τα χέρια εμπιστεύτηκαν την τύχη της οι Έλληνες ψηφοφόροι, παραβλέποντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αυτή που προσέλαβε 8 χιλ. νέο προσωπικπό στα δημόσια νοσοκομεία, έχτισε νέα νοσοκομεία στην Σαντορίνη και αλλού, αναβάθμισε υπολειτουργούσες δομές υγείας, έχτισε 130   ΤΟΜΥ, στήριξε την Πρωτοβάθμια Υγεία, ασφάλισε στο ΙΚΑ δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και πόσα άλλα έκανε για την περίθαλψη των φτωχών πολιτών. Βεβαίως και φορολόγησε αυτούς που κατείχαν περιουσίες και αρκετούς από αυτούς που πονηροί όντες απέκρυπταν εισοδήματα. Αυτούς εννοούσε ο Μητσοτάκης, όταν φώναζε πως η κυβέρνηση φορολογεί την επιχειρηματικότητα.

 

Διαβάστε λοιπόν και προσοχή, μην σας πιάσει ίλιγγος!

 

Η CVC Capital που έχει ξοδέψει 1,2 δισ. ευρώ για την εξαγορά ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αγοράσει, επενδύσει το λένε, με ποιο εύηχο τρόπο:      

Έξι νοσοκομεία: Υγεία, Μετροπόλιταν, Μητέρα, Λητώ κ.λπ. και με αυτές τις αγορές έγινε ο  μεγαλύτερος παίκτης στον χώρο της ιδιωτικής Υγείας. Όπου, εκεί ο Μητσοτάκης έχει ανοίξει μια τεράστια πόρτα με τις συμπράξεις Δημοσίου - ιδιωτών στα νοσοκομεία.

Ακόμη, έχει πάρει την Εθνική Ασφαλιστική.

Και το 25% της πλατφόρμας Skroutz.

Καμιά δεκαπενταριά μαρίνες, από τις άνω των είκοσι που έχουμε ως χώρα.

Τώρα της πρόσφερε  η κυβέρνηση και το 10% της ΔΕΗ.

Και έχει προσλάβει και την κόρη του Μητσοτάκη ως διευθύντρια επενδυτικών σχέσεων.

Επενδυτικών σχέσεων με ποιους, με την κυβέρνηση του μπαμπά της ας πούμε;

Επίδειξη καραμπινάτης διαπλοκής μπροστά στα μούτρα του κόσμου.

Η CVC Capital που έχει ξοδέψει 1,2 δισ. ευρώ για την εξαγορά ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αγοράσει, ακόμη:

Την Vivartia, που ελέγχει σχεδόν ό,τι τρώγεται στα σούπερ μάρκετ, και επιπλέον τα Goodys, τα Everest, και τρεις αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Και εσείς οι ρομαντικοί ζητάτε από τον Μητσοτάκη να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας στα τρόφιμα και να προστατεύσει την Δημόσια Υγεία.

 

CVC Capital Partners

Διαβάστε τι γράφει το Capital.gr σε ρεπορτάζ της Βίκυς Κουρλιμπίνη στις 27 Ιανουαρίου 20121, για τον χάρτη των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και της CVC Capital Partners: 

Το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στην ιδιωτική περίθαλψη κατέχει το αμερικανικό  fund CVC Capital Partners, που μέσω του Hellenic Healthcare Group έχει ήδη υπό την ομπρέλα του έξι θεραπευτήρια: το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General (πρώην Iaso General) το μαιευτήριο Λητώ και το Creta InterClinic, όπως επίσης και την εταιρία Y-Logimed, με αντικείμενο την εμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το Κέντρο Γενετικής και Γενωμικής ΆλφαLAB και την εταιρεία Business Care, που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στην εργασία, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Υπενθυμίζεται πως το CVC είχε υποβάλλει  δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του Υγεία το Μ΄'αιο τοπυν 2018. Η πρόταση έγινε μέσω της θυγατρικής Hellenic Healthcare, η οποία επίσης αποτέλεσε το "όχημα" για τις προηγούμενες κινήσεις στον τομέα της ιδιωτικής υγείας, την απόκτηση του νοσοκομείου Metropolitan και της γενικής κλινικής Iaso General. Η υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση των μετοχών της MIG στο Υγεία στην εταιρεία Hellenic Healthcare πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2021, και ενώ είχε κατατεθεί αντιπρόταση -στην εκπνοή της περιόδου αποκλειστικότητας του CVC Capital- του σχήματος Apostolopoulos Holdings και H.I.G Capital. Τον Απρίλιο του 2019 σταμάτησε η διαπραγμάτευση των μετοχών του ΥΓΕΙΑ στο ΧΑΑ

Το τίμημα της πώλησης του Υγεία έγινε με όρους συνολικής αξίας (enterprise value) που αντιστοιχούσε σε 12,5 φορές τα λειτουργικά κέρδη της προηγούμενης χρήσης. Η συνολική αποτίμηση του ομίλου ανήλθε σε 420 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την HHG, η δυναμική του ομίλου σε αριθμούς είναι: 1.438 κλίνες νοσηλείας, 91 χειρουργικές αίθουσες και 14 αίθουσες τοκετού, όπου πραγματοποιούνται πάνω από 88 χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως και 8 χιλιάδες τοκετοί. Οι συνεργαζόμενοι γιατροί υπολογίζονται σε 6.357, ενώ απασχολούνται περισσότεροι από 4 χιλιάδες εργαζόμενοι.

Οι επενδυτικές κινήσεις του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 111 δισ. δολαρίων, με παρουσία σε τρεις ηπείρους και 23 χώρες, αλλά και με σημαντική εξειδίκευση στο νοσοκομειακό κλάδο, ειδικά σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου, δεν σταματούν.

Οι πληροφορίες θέλουν το επενδυτικό κεφάλαιο να μην αποκλείει και επόμενη εξαγορά στο χώρο της υγείας, είτε στον τομέα της νοσηλείας, είτε των διαγνωστικών κέντρων. 

Πηγή: Capital.gr/epixeiriseis/o-xartis-ton-megalon-idiotikon-therapeutirion-ti-anikei-se-poion

Δεν υπάρχουν σχόλια: