ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Βρεθήκαμε στον καιρό των αρνητών και όχι μόνον!


 «Στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουμε αντικαταστήσει τους 500, οι οποίοι παραιτήθηκαν», δήλωσε ο προϊστάμενος της ΕΛΣΤΑΤ Αχαΐας!

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στους 71% και πλέον ανέρχονται οι παραιτηθέντες απογραφείς του Δήμου Πατρέων. 

Παρότι δεν βρισκόμαστε στην εποχή του... Ηρώδη, όπου η απογραφή σε μία απέραντη και αχανή επαρχία της ρωμαϊκή αυτοκρατορία συνιστούσε άθλο για τους απογραφείς της εποχής, εντούτοις απλοί φόβοι ριζωμένοι στις ψυχές των απομονωμένων ενοίκων στα διαμερίσματά τους, ακόμη και σήμερα ωθούν ώστε να γίνεται μαρτύριο η είσοδος σε πολυκατοικία. 

Το κλείδωμα της εξωτερικής πόρτας των πολυκατοικιών, αποτελεί σημάδι άρνησης και α πριόρι εχθρική στάση έναντι όποιου αγνώστου χτυπήσει το κουδούνι  του διαμερίσματος ζητώντας να εισέλθει. 

Και άντε μετά από αυτό το αρνητικό πλαίσιο, να κάνεις διαφημιστική ενημέρωση με τον κλασικό τρόπο του φεϊγκβολάν, πολύ περισσότερο να έρθεις σε άμεση προσωπική επαφή με τον ένοικο για να ασκήσεις το καθήκον του απογραφέα!

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ για την απογραφή 2021, ο Νίκος Μουρτζούχος, προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας του νομού Αχαΐας, ήσαν αποκαλυπτικά τα όσα  δήλωσε: 

«Η απογραφή έχει ξεκινήσει. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί, αρνείται να δεχτεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία αρνητών, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στη διενέργεια της απογραφής» τόνισε.

Και εξήγησε:

«Πηγαίνει ο απογραφέας, χτυπά το κουδούνι και του κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν κατόπιν ότι πρόκειται όντως για την απογραφή, τηλεφωνούν στο γραφείο μας και μας ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν».

Αναφερόμενος στους απογραφείς, τόνισε πως «δεν είναι επαγγελματίες ερευνητές για να έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και έρχονται και παραιτούνται». 

«Στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουμε αντικαταστήσει τους 500, οι οποίοι παραιτήθηκαν», δήλωσε.

«Δεν είναι μόνοι οι λόγοι συμπεριφοράς που κάνουν τους απογραφείς να παραιτούνται. Ένας άλλος λόγος είναι ο οικονομικός», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δεν ανοίγουν τις πόρτες. Δεν βγαίνουν καν στο μπαλκόνι, όχι να ανοίξουν τις πόρτες. Με αυτές τις δυσκολίες  συνεχώς τα παρατούν απογραφείς που πήγαν για ένα ήρεμο μεροκάματο», λέει φίλος του Istologiou, σε συζήτηση που είχαμε μαζί του.

«Οι λόγοι λίγο-πολύ είναι γνωστοί. Φοβούνται με τα όσα έχουν υποστεί ανήμποροι συμπολίτες μας, που ανοίγοντας την πόρτα του διαμερίσματος βρέθηκαν προ δυσάρεστης έκπληξης» καταλήγει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: