ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Αποτύχαμε στην τιμωρία ανεμβολίαστων γιατρών

 


«Η πραγματικότητα είναι ότι η υποχρεωτικότητα εκεί δεν σου απέδωσε μείζονα πράγματα». «Η ιστορία του μέτρου στους υγειονομικούς τι σου έδωσε;» - Αρνείται το ρόλο χωροφύλακα η Ιερά Σύνοδος!

 

Για την πορεία την πανδημίας στη χώρα και ενδεχόμενο νέο lockdown όπως έχει αρχίσει να γίνεται σε ευρωπαϊκές χώρες, εξέφρασε την άποψη της κυβέρνησης ότι: 

«Η ερώτηση τι θα γίνει άμα γίνει Αρμαγεδδών και πώς ορίζεται ο Αρμαγεδδών δεν υπάρχει απάντηση. Υπάρχει μια πίεση μεγάλη στο ΕΣΥ, που πιέζεται αλλά αντέχει, υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι συνέπειες αυτής της ιστορίας», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Την ίδια στιγμή, αναρμόδια να ελέγξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμών ή τα τεστ δηλώνει η Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται στην νέα ΚΥΑ για τα μέτρα προστασίας και την είσοδο των πιστών στους ναούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή με τεστ (μοριακό ή rapid).

Η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότ:

«Το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες» δηλώνει ότι δεν μπορεί να τηρήσει τα προβλεπόμενα και το κατά πόσο οι πιστοί συμμορφώνονται με τα μέτρα».

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, η Ιερά Σύνοδος καλεί να τηρούνται οι οδηγίες για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού «απαρεγκλίτως», «φορώντας απαραιτήτως την μάσκα προστασίας καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον Ιερό Ναό και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις».

Τα παραπάνω αποτελούν άλλη μια «επιτυχία» της κυβέρνησης υπό αμφισβήτηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, να αναφέρει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς δεν απέδωσε όπως περίμενε η κυβέρνηση, ενώ το Ιερατείο αρνείται να αναλάβει ρόλο χωροφύλακα!

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε σε διαφορετική γραμμή από το κυβερνητικό αφήγημα της επιτυχίας στους υποχρεωτικούς εμβολισμούς των υγειονομικών, ίσως για να δικαιολογήσει εμμέσως ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει αυτή την απόφαση και για άλλους κλάδους.

Όπως είπε:

«Η ιστορία του μέτρου στους υγειονομικούς τι σου έδωσε; Παρά το γεγονός ότι εκεί κανείς δεν αμφέβαλε ότι πρέπει να γίνουν, επιβάλαμε και μέτρα, τους κόπηκε και ο μισθός».

«Η πραγματικότητα είναι ότι η υποχρεωτικότητα εκεί δεν σου απέδωσε μείζονα πράγματα. Υπάρχει κόσμος εκεί που επιμένει, είναι χωρίς μισθό 2-2,5 μήνες πόσο είναι, και παρόλα αυτά δεν πάνε να εμβολιαστούν» σχολίασε.

Για την πορεία την πανδημίας στη χώρα και ενδεχόμενο νέο lockdown όπως έχει αρχίσει να γίνεται σε ευρωπαϊκές χώρες, εξέφρασε την άποψη της κυβέρνησης ότι: 

«Η ερώτηση τι θα γίνει άμα γίνει Αρμαγεδδών και πώς ορίζεται ο Αρμαγεδδών δεν υπάρχει απάντηση. Δεν φεύγουμε από αυτό (τη στρατηγική της κυβέρνησης), ούτε εκτιμούμε ότι θα φτάσουμε σε τέτοιου τύπου ακραία διλήμματα για αυτό πάμε με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει μια εικόνα η οποία είναι δυσάρεστη. Υπάρχει μια πίεση μεγάλη στο ΕΣΥ, που πιέζεται αλλά αντέχει, υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι συνέπειες αυτής της ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: