ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Χ. Μπονάνος: «Χρέος μας να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για την ισότητα  των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας»

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στη βία κατά των Γυναικών με σκοπό να αναδείξει την παγκόσμια διάσταση της  έμφυλης βίας. 

Με αφορμή την ημέρα αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει : «Ο εγκλεισμός λόγω πανδημίας έφερε την έμφυλη βία στο προσκήνιο της επικαιρότητας με θλιβερά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι πολύ-παραγοντικό, συνδέεται με τις παιδαγωγικές αξίες της κοινωνίας και της οικογένειας,  αλλά και με το οικονομικό-επαγγελματικό περιβάλλον, και πυροδοτεί φαινόμενα βίας σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Επιθυμητή είναι η αναζήτηση ενδοοικογενειακής ειρήνης και αγάπης. Είναι χρέος μας να ενημερώνουμε συνεχώς και να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για τα θέματα της  ισότητας  των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας»

 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Πύργου

Για την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται στη νότια είσοδο της Πάτρας ενημερώθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, που βρέθηκε στην Παραλία Πατρών και στην περιοχή των Ιτεών.

Οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε και η ασφαλτόστρωση που γίνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου, από το ύψος του χειμάρρου Παναγίτσα,  μέχρι το ύψος της γέφυρας του Γλαύκου. Στο σύνολό τους οι τεχνικές παρεμβάσεις θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την οδική ασφάλεια, αλλά και θα αναβαθμίσουν την περιοχή. 

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της εργολαβίας «Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας στο εθνικό οδικό δίκτυο της ΠΕ Αχαΐας», συνολικού προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ, που προβλέπει εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σημαντικούς οδικούς άξονες της Π.Ε. Αχαΐας στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο.

«Είμαστε καθημερινά δίπλα στους πολίτες, τους ακούμε, καταγράφουμε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και με τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες επεμβαίνουμε σε σημεία που παρουσιάζουν σημαντικές φθορές και χρήζουν αποκατάστασης. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την οδική ασφάλεια και να παρέχουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για τη μετακίνηση τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών» ανέφερε κατά την επίσκεψη του ο κ. Μπονάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: