ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σε Ιόνιο και Δυτ. Στερεά


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών  (22/2021), που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα (22.11.21), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.


Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Δευτέρα (22-11-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

2. Αύριο Τρίτη (23-11-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

3. Την Τετάρτη (24-11-2021) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση την Παρασκευή (26-11-2021).


Τα οφέλη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διαδικτυακή συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου AGRO SE VI

 


Στις ανάγκες των κοινωνικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα, Ισπανία και Φινλανδία επικεντρώθηκαν οι εργασίες κατά τη δεύτερη ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση (Web Café) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Ανάπτυξη ενός Σχεδίου για τη δημιουργία μιας Εικονικής Θερμοκοιτίδας για την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Αγρο-Διατροφής» με ακρωνύμιο AGRO SE VI στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δει από την πρώτη στιγμή το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η κοινωνική οικονομία και για αυτό άνοιξε προκήρυξη υποβολής σχετικών προτάσεων για τη στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στη Δυτική Ελλάδα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει βγει ποτέ σε περιφερειακό επίπεδο» ανέφερε στην τοποθέτησή του  ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίων Ζαΐμης.

Στη διάρκεια του Web Café εκπρόσωποι φορέων & ειδικών της κοινωνικής οικονομίας και ειδικότερα η  Ελεονώρα Παπακώστα, εκπρόσωπος της “WISE GREECE” , η  Ιωάννα Αϊβαλιώτη, εκπρόσωπος του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού  "Βίος Coop", η Sina Hoch, Project coordinator του έργου BRESE προγράμματος INTERREG Europe καθώς και  ο  Κώστας Νικολάου, Πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας "UnivSSECoop" / Επισκέπτης Καθηγητής Οικολογίας & ΚΑΛΟ, ΑΠΘ συζήτησαν μαζί με τους εκπρόσωπους του εταιρικού σχήματος του ΑGROSEVI (Περιφέρειες Burgos Ισπανίας & Oulou Φινλανδίας),πάνω στο θέμα: «Ανάγκες κοινωνικών επιχειρήσεων και ευρήματα του AGRO SE VI»

Η συζήτηση ανάδειξε κοινά θέματα που απασχολούν τις κοινωνικές επιχειρήσεις και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Φινλανδία). Ιδιαίτερα αναδείχθηκε η ανάγκη ευρύτερου ορισμού της έννοιας «κοινωνική επιχείρηση» καθώς και νομοθετικού πλαισίου ώστε να συμπεριλαμβάνονται οι ποικίλες διαστάσεις των δραστηριοτήτων της κοινωνικής οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να ξεπεραστούν εμπόδια και να υπάρχει μεγαλύτερη διάχυση των ωφελειών της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και της συμπερίληψης. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εργασιών του έργου AGROSEVI μέσα από την συγκριτική αξιολόγηση καλών πρακτικών των εταίρων όπως σημείωσε ο Σπύρος Παπασπύρου, συντονιστής του AGROSEVI.

Στη συνέχεια η κ. Hoch μετέφερε την δική της εμπειρία από το project BRESE λέγοντας πως υπάρχει ανάγκη σχεδίων δράσης για τη βελτίωση των χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε να καλύπτουν ικανοποιητικότερα τις ανάγκες των κοινωνικών επιχειρήσεων.  Από την πλευρά του ο κ.  Νικολάου παρουσίασε τον ιδιαίτερο εκπαιδευτικό ρόλο του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και τόνισε ιδιαιτέρως τους δύο πυλώνες των κοινωνικών επιχειρήσεων, κοινωνία και οικονομία καθώς και την ανάγκη αλληλεπίδρασης διαφορετικών μορφών φορέων κοινωνικής οικονομίας. Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών επιχειρήσεων επεσήμαναν το έλλειμμα στην κοινωνία και την αγορά που κλήθηκαν να καλύψουν. Η συνάντηση έκλεισε με σχόλια από τους εκπροσώπους των εταίρων, Beatriz Garzia και κα Sanna Salomaa αναφερόμενες στις πρακτικές από τις δικές τους χώρες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δρ. Γιώργος Αλεξόπουλος , διδάσκων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, η Παναγιώτα Βάθη – Σαράβα, επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Θεόδωρος Τσούμπελης Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο  Παναγιώτης Βαφείδης, επίσης από το Επιμελητήριο Αχαΐας.

 

Ξεκινά η αποπεράτωση του Νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων


Στην υπογραφή σύμβασης για το έργο «Αποπεράτωση Νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων» προχώρησε σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου.

Μέσα σε λίγους μήνες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατάφερε να δρομολογήσει, να χρηματοδοτήσει και να θέσει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο που εκκρεμεί εδώ και μια δεκαπενταετία.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν στο μεγάλο διώροφο κτίριο το οποίο έχει ανακαινιστεί από πλευράς οικοδομικών εργασιών και έχει στατικά ενισχυθεί με σκοπό να μεταστεγαστεί σε αυτό το Δημαρχείο Καλαβρύτων. Υπολείπονται ωστόσο σημαντικές εργασίες ώστε να καταστεί λειτουργικό, τις οποίες χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ποσό των 611.678 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχε να ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη και μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης τον περασμένο Απρίλιο  ολοκλήρωσε και τις διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ η συμβασιοποίηση του έργου σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών.    

 


Παρουσίαση του «Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Δυτική Ελλάδα 2020 – 2040»

Στην παρουσίαση του  Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Δυτική Ελλάδα για την περίοδο 2020-2040, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το σχέδιο εστιάζει στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με σύγχρονη, οργανωμένη και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των χώρων υποδοχής βιομηχανιών.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει τρεις ημερίδες, μία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία), στις οποίες θα παρουσιάσει το Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Δυτική Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:

·        Στον Πύργο, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, 11:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηλείας.

·        Στην Πάτρα, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, 17:00 στο ξενοδοχείο «My Way».

·        Στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, 10:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας,

Στο επίκεντρο των ημερίδων θα βρεθούν οι σύγχρονες προκλήσεις, οι προϋποθέσεις, αλλά και οι ευκαιρίες για την άμεση παραγωγική και οικονομική ανάταξη της Δυτικής Ελλάδας, με σημεία αιχμής τον μεταποιητικό τομέα, την εφοδιαστική αλυσίδα, τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία και τα logistics. Επίσης, θα παρουσιαστούν εναλλακτικές περιοχές που ενδείκνυνται για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Σημειώνεται πως για την προετοιμασία του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης, προηγήθηκε έρευνα και μελέτη για όλα τα χωροταξικά και περιβαλλοντικά δεδομένα που συνθέτουν το πλαίσιο εγκατάστασης των επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα. Έτσι στις ημερίδες θα παρουσιαστεί ένα ορθολογικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα χωρικού εξορθολογισμού για την υποδοχή επενδύσεων.

Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια ισχυρή δέσμευση της Περιφέρειας να καταστεί η δυτική πύλη της Ελλάδας, πύλη ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Οι ημερίδες θα μεταδοθούν απευθείας με live - streaming. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μπορέσετε να τις παρακολουθήσετε διαδικτυακά, αλλά και το πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: