ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Προ διλήμματος αναπλήρωσης του παραιτηθέντος ο Κ. Πελετίδης

Φωτογραφία αρχείου, την εποχή που ο παραιτηθείς (αριστερά) υπήρξε Αντιδήμαρχος Παιδείας, στην προηγούμενη θητεία του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη (δεξιά).


Δείτε τι έγραψε το διαδίκτυο για την παραίτηση του ερωτύλο αντιδημάρχου αφού σιώπησαν επί πενθήμερο, όπως άβουλος ο δήμαρχος Πατρέων!

Η αναμενόμενη τις τελευταίες ώρες παραίτηση του Αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου είναι πλέον γεγονός, έγραψε το bestpatra.gr. Και κατ΄ αυτόν τον τρόπο, της αναμενόμενης παραίτησης, λειτούργησαν τα διαδικτυακά μέσα, με εξαίρεση ορισμένων μέσων.

Ακόμη, η αναμονή χαρακτήρισε και την στάση του δημάρχου Πατρέων, που μέχρι την έλευση του ΓΓ του ΚΚΕ στην Πάτρα Δημ. Κουτσούμπα, έληξε ξαφνικά! Ωστόσο αυτή η δολιχοδρομική στάση έδωσε αφορμή για τον χαρακτηρισμό του από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργο Ρώρο της «Ώρας Πατρών» να του αποδώσει ευθύνες συγκάλυψης, που του αφαίρεσαν την έξωθεν καλή μαρτυρία για έντιμη στάση του απέναντι στο ζήτημα. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» Νίκος Νικολόπουλος, βρήκε ευκαιρία στηλιτεύση την τακτική ανοχής του κ. Πελετίδη, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Αχαΐας Αντ. Κουνάβης χαρακτήρισε τον δήμαρχο, ως απωλέσαντα τον τίτλο «του καλού ανθρώπου».

Παράλληλα έγινε πανελλαδικό θέμα με την ανάδειξή του  από το σάιτ της εφημερίδας Αυγή (Και εκτός Πάτρας ο εξευτελισμός της κακοποίησης γυναίκας...) στις 24 Νοεμβρίου, ανήμερα της ομιλίας Κουτσούμπα το «Τόφαλος», ενώ το ραδιόφωνο «105,5 sto Kokκino» αναφέρονταν στο σκάνδαλο και φιλοξενούσε δήλωση του επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργου Ρώρου, που καλούσε τον δήμαρχο Πελετίδη να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα στις 23 Νοέμβρη, παραμονή της επίσκεψης στην Πάτρα του ΓΓ του ΚΚΕ, ανάρτηση του Istologiou G. Mosxou ενημέρωνε τον Δημ. Κουτσούμπα: Στην Πάτρα ο Δημ. Κουτσούμπας υπό τον ζόφο ερωτικού σκανδάλου...

Επί πενθήμερο συζητούνταν στους κόλπους της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» απόψεις για το δέον γίγνεσθαι με το ερωτικό ζήτημα, που εξέθετε όλα τα μέλη της δημοτικής Αρχής ως συναινούντα. Μέχρι που τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις των τοπικών Μέσων έφθασαν στο αρμόδιο Τμήμα του Περισσού για την συλλογή Δελτίων που φιλοξενούνται στα Μέσα  


Ως τότε ο δήμαρχος Πατρέων δέσμιος του κοντόφθαλμου τοπικού κομματικού απαράτ, που πίστεψε και τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα ξεχαστεί σύντομα, από τα διαδικτυακά Μέσα, έμενε μοιραίος και άβουλος, για να αποδείξει και πάλι ότι σε καίρια ζητήματα δεν είναι ο άνθρωπος των αποφάσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι η παραίτηση έλαβε χώρα υπό το βλέμμα του άβουλου Δημάρχου, που αντίκρισε το όλο σκάνδαλο σαν να συνέβη σε άλλον πλανήτη και όχι εντός της υπηρεσίας, από τον προϊστάμενη αυτής εις βάρος υφιστάμενής του, που εάν συνέβαινε με άλλον δήμαρχο στη θέση του, ίσως να διοργάνωνε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τον... Άρη!

Το δε ΚΚΕ θα έβαζε την ακόμη σιωπούσα συνδικαλιστική του παράταξη να έβγαζε ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του αισχρού εργοδότη που εκμεταλλεύτηκε την θέση ισχύος  που κατέχει εις βάρος δυο εργαζομένων του, που τις μετέτρεψε σε παλακίδες του!

Και γνώριζε ο κ. Πελετίδης ότι ο αντιδήμαρχος που επέλεξε για την θέση αυτή ο ίδιος, κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας, με την οποία διατηρούσε σχέση και μάλιστα η ερωμένη του κατήγγειλε πως τσακώθηκαν στο γραφείο του όπου είχε ''φωλιάσει'' η νέα του ερωμένη και τότε εκείνος άρχισε να της φωνάζει να φύγει, να την βρίζει, να την χτυπάει και να την σπρώχνει, με αποτέλεσμα να την πετάξει από τα σκαλοπάτια. Το θύμα πήγε στο Β' Αστυνομικό Τμήμα για να καταθέσει μήνυση, που ανέστειλε προσωρινά η απουσία σε άδεια του αρμόδιου αστυφύλακα.

Ο ίδιος ο δράστης δηλώνει πως τα όσα αναγράφονται και τον αφορούν είναι αναληθή και ανυπόστατα και προσθέτει πως "προτίθεμαι να αξιοποιήσω κάθε μέσο, προκειμένου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου".

Δυσαναπλήρωτο το κενό. Και στο βάθος Πελεκούδας ή Γεροπαναγιώτη!

Η απόφαση του Ανδρέα Αθανασόπουλου αφήνει αυτομάτως δύο κενές θέσεις, οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν τις προσεχείς ημέρες ώστε να μη διαταραχτεί η λειτουργία της Δημοτικής Αρχής από τη μία, αλλά και να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός δημοτικών συμβούλων από την άλλη.

Για την πλήρωση της θέσης του Αντιδημάρχου, φαίνεται ότι μάλλον δε θα γίνει άμεσα καθώς μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και με τη βοήθεια τόσο του ίδιου του Δημάρχου Πελετίδη, όσο και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου

Ένα από τα σενάρια θα ήταν ο ριζικός ανασχηματισμός της Δημοτικής Αρχής, εφόσον και τα επόμενα δύο χρόνια είναι προεκλογικά, ωστόσο αυτό δε φαίνεται πιθανό, αφού προσφάτως η θητεία των Αντιδημάρχων ανανεώθηκε μέχρι τη λήξη της δημοτικής περιόδου.

Ένα άλλο σενάριο θα ήταν η αξιοποίηση ενός έμπειρου στελέχους, που έχει "προϋπηρεσία" στη θέση του Αντιδημάρχου. Ένα τέτοιο πρόσωπο θα μπορούσε να ήταν ο Δημήτρης Πελεκούδας, ο οποίος αν και συγκέντρωσε πολύ υψηλό αριθμό ψήφων, έμεινε εκτός Δημοτικής Αρχής.

Αναφορικά με την πλήρωση της θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώτη επιλαχούσα βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών είναι η Ιουλία Συροκώστα και ακολουθούν η Άντα Δημοπούλου, η Μαρία Λαζαρίδου και η Ελένη Λάτα αλλά και η τέως πρόεδρος του Σώματος κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

ΔΕΙΤΕ παρακάτω τι έγραψαν ορισμένα μόνον από τα διαδικτυακά Μέσα:


thebest.gr

Αντώνης Κουνάβης: Πολιτικά έκθετος ο δήμαρχος Πατρέων ...

pelop.gr

Πάτρα: Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος ο Ανδρέας Αθανασόπουλος

 

thebest.gr

ΝΔ Αχαΐας: «Πολιτικά έκθετος ο Δήμαρχος Πατρέων από την ...

 

thebest.gr

Πάτρα: Παραίτηση Ανδρέα Αθανασόπουλου από την θέση του ...

 

gnomi.gr

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος

 

902.gr

Δήλωση του Ανδρέα Αθανασόπουλου | 902 Mobile

 

skaipatras,gr

Πολιτικά έκθετος ο δήμαρχος Πατρέων από την παραίτηση του ...

 

anagnostis.org

Ραγδαίες εξελίξεις στην Πάτρα: Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος ...

 

Tempo24.news

Πάτρα - Παραίτηση Αθανασόπουλου: Ποιοι τον διαδέχονται

 

 patrarora.news

Πάτρα - Παραίτηση Αθανασόπουλου: Δείτε τι γράφει στην ...

 

eretikos.gr

Πάτρα: Αντιδήμαρχος παραιτήθηκε ύστερα από καταγγελία για ...

 

inewsgr.com

Αντώνης Κουνάβης: Πολιτικά έκθετος ο δήμαρχος Πατρέων ...

 

taxidromos.gr

Πολιτικά έκθετος ο δήμαρχος Πατρέων από την παραίτηση

 

flamis.gr

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δείτε τι γράφει στην δήλωση παραίτησης

 

bestpatra.gr

Πάτρα: Ο τσακωμός που οδήγησε στην παραίτηση Αθανασόπουλου

 

dete.gr

Πάτρα: Παραιτείται από Αντιδήμαρχος ο Αθανασόπουλος

 

newsbreak.gr

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Πατρών μετά την καταγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια: