ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

«Ο εξάντας της ζωής μας» παρουσιάζεται από το ΕΑΜ

 


Παρουσιάζουμε το βιβλίο του συντρόφου μας Μιχάλη Βασιλάκη «Ο ΕΞΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» την Παρασκευή 20 Νοέμβρη 7.30μ.μ. στον πολυχώρο πολιτισμού  του Δήμου Πάτρας ΑΙΓΛΗ(Veso Mare)

Το βιβλίο των εκδόσεων ΚΨΜ κυκλοφόρησε  στις 26 Οκτώβρη  στα βιβλιοπωλεία:

Ο Μιχάλης Βασιλάκης έφυγε πρόσφατα στις 18 Φλεβάρη του 2020. Ο Νίκος Τεμπονέρας πριν 30 χρόνια στις 9 Γενάρη του 1991.

Οι δύο σύντροφοι μας, αγωνιστές της αριστεράς «συναντιούνται» ξανά στο βιβλίο αυτό, μέσα από τις ομιλίες του πρώτου για τον δεύτερο. Οι ομιλίες του Μιχάλη Βασιλάκη , κείμενα πολιτικά θεωρητικά,  φέρουν και τη  σφραγίδα της συγκυρίας μέσα στην οποία έχουν γραφτεί.

Μαζί με ένα χρονικό της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα και τα γεγονότα που ακολούθησαν, αλλά και την κατάθεση του Μ. Βασιλάκη στα δικαστήρια για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Ν. Τεμπονέρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

 Θάνος Αμπατζής- δικηγόρος, Δημήτρης Γκόβας- σύμβουλος εκδόσεων ΚΨΜ, Διονύσης Τεμπονέρας-δικηγόρος, Ουρανία Μπίρμπα-μέλος του ΕΑΜ.

Την παρουσίαση θα συντονίζει ο Ντίνος Βγενόπουλος-δημοσιογράφος

Παρουσίαση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

«Η κοινωνία της εργασίας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης πρέπει να οριοθετηθεί αποφασιστικά από τις δυνάμεις της ανταγωνιστικής αποκοινωνικοποίησης του ανθρώπου, από τις δυνάμεις της βαρβαρότητας και του ολοκληρωτισμού.

Να υπερασπιστεί την εργασία και την κοινωνία ως παράγοντες απελευθέρωσης του ανθρώπου και όχι ως παράγοντες εξανδραποδισμού και υποδούλωσης.
Στους αγώνες γι’ αυτή την οριοθέτηση, άξιοι λαϊκοί αγωνιστές έχουν τη δική τους ξεχωριστή και καθοριστική συνεισφορά, αφήνουν το στίγμα τους, αναδείχνονται ταγοί και οδηγοί της κοινωνίας.
Να γιατί ο Νίκος Τεμπονέρας πέρασε πρώτος αυτή την πόρτα του σχολείου και με το αίμα του την ξαναέδωσε στους μαθητές και τη κοινωνία σαν παράθυρο γνώσης δημοκρατίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Να γιατί ο Παύλος Φύσσας κράτησε με το αίμα του λεύτερα τα σοκάκια και τις πλατείες της Αμφιάλης.
Η θυσία και η μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες, είναι αναφορά αγώνων λαού και νεολαίας. Εκφράζει και αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο στην πιο ολοκληρωμένη κοινωνική του υπόσταση.

Αυτό το κομμουνιστικό ιδανικό χρέωσε στους τοτινούς του συντρόφους να προσεγγίζουμε και να υπερασπιζόμαστε.»

________________

(Απόσπασμα από την ομιλία του Μιχάλη Βασιλάκη, γραμματέα του Εργατικού  Αντιιμπεριαλιστικού  Μετώπου στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Νίκο Τεμπονέρα, Γενάρης 2016)

Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: