ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την απόδοση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου;

 

 


«Τα περισσότερα μέλη του ασχολούνται μόνο με τα κανάλια, με προεξάρχοντα τον Δ/τη του, ο οποίος χρησιμοποιεί το σεισμό και για πολιτική προπαγάνδα» αναφέρει ο Κ. Μάρκου

Από τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου, σχετικά με το σεισμό της Σάμου, γίνεται κριτική για αδράνεια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου,  που ξεκινάει ακόμη και από το δεύτερο 24ωρο, και ερωτά εάν «η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη» ενώ τονίζει πως «τα περισσότερα μέλη του ασχολούνται μόνο με τα κανάλια, με προεξάρχοντα τον Δ/τη του, ο οποίος χρησιμοποιεί το σεισμό και για πολιτική προπαγάνδα». 

Αναλυτικότερα αναφέρει:

«Δυστυχώς, στο δεύτερο 24ωρο μετά το σεισμό της Σάμου, η ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δεν εμφανίζει καμία επίσημη Τεχνική Έκθεση για το σεισμό, όπως είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την έγκυρη πληροφόρηση του πληθυσμού.   Εμφανίζεται μόνο ένας υπολογισμός ρουτίνας του επικέντρου και μεγέθους, όπως για άλλα πολύ λιγότερο σημαντικά σεισμικά γεγονότα.  

Αντίθετα, η αρμόδια Τουρκική Υπηρεσία AFAD σε δύο ώρες είχε δημοσιεύσει εμπεριστατωμένη και πλήρη προκαταρκτική Έκθεση του Σεισμού. 

Πληρέστερη Έκθεση δημοσίευσε ταχύτατα η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο και διάφορα άλλα κέντρα.  

Δυστυχώς, το Αστεροσκοπείο, παρά τον πακτωλό των χρημάτων που έχει λάβει, δεν έχει κάνει τίποτα και ίσως να μην κάνει, απλά θα πιέσει για έξτρα «ερευνητικά έργα»....

Υπό αυτές τις συνθήκες διερωτάται κανείς αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την απόδοση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Τα περισσότερα μέλη του ασχολούνται μόνο με τα κανάλια, με προεξάρχοντα τον Δ/τη του, ο οποίος χρησιμοποιεί το σεισμό και για πολιτική προπαγάνδα. 

Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Θλιβερά φαινόμενα σε τέτοια κρίσιμη κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: